SVT:s partiska värld

Sveriges Televison, SVT, vårt opartiska statskontrollerade TV-bolag, förnekar sig inte, de liknar mer och mer de kommunistiska staternas propaganda kanaler. 

Nu har de låtit Gina Dirawi gör ett program om israeliska armén och dess kvinnliga soldater. Det låter kanske inte så konstigt om det inte var för att Gina Dirawi är palestinier och hon berättar i programmet att hennes mor och farföräldrar fördrevs från det som idag är Israel och hennes föräldrar växte upp i Libanon under fruktansvärda förhållanden och att det är de israeliska soldaternas fel.

Hon har tidigare skrivit på sin blogg och jämfört Israel med Hitler. Sedan rekommenderade hon en bok av antisemiten Lasse Wilhelmsson. Det verkar inte ”opartiska” SVT bry sig om.

Denna palestinska, ger SVT i uppdrag att göra ett program om israeliska armén. I beskrivningen av programmet berättar Gina Dirawi att Israel ”mördat stora delar av hennes släkt”.

Trots all kommer Gina Dirawi fram till att de israeliska soldaterna är människor.

  • Pettersson inser att kombinationen, invandrare med musimsk bakgrund och tjej är för svårt för SVT att motstå, då ryker opartiskheten all världens väg.

I ett tidigare program lät SVT, Samir Abu Eid, född i Östergötland med palestinska rötter göra ett program om Mager fångst för Gazas fiskare. Jag skrev till SVT och Samir och frågade om de inte när de säger, Israels nästan totala blockadav Gaza, skulle nämna allt gods som förs in från Israel till Gaza varje dag, varken Samir elle SVT har svarat.

Fast det blev också Starka reaktioner på TV4:s beslut att ta bort Israel-avsnitt för att Mat-Tina råkat säga ”Jerusalem, Israels hjärta…

16 thoughts on “SVT:s partiska värld

    • IS måste runda IDF för att komma åt Västbanken eller Gazaremsan och även om vansinnet frodas hos dem tror jag inte att de är så stora idioter. Israelerna vet, till stora delarna av den civiliserade världen, exakt hur man bemöter islamisterna. Här är det inga dialogsoldater och halalkorv utan kallt stål som gäller. Fantastisk skillnad i övertalningsförmåga mellan en halakorv och en Uzi.

  1. Hyckleri och hjärntvätt om hur synd det är om palestinierna har vi tvingats lyssna på i minst 30 – 40 år. Min barndoms nyheter handlade ofta om Palestina. Tröttande, ohederlig propaganda.

  2. Palestinier och iranier har länge infiltrerat i Sverige och västvärlden specielllt inom vänstern. Syrier kommer att göra samma sak framöver. Sveriges och Europas framtid är mörk.

  3. Synonymen :
    För min personliga del så får hon vara vem som helst, så länge som hon skriver de mest strålande krönikor. Om hon av någon anledning slutar vilket jag inte hoppas så tål alla de som hon har skrivit att läsas många gånger om.
    Jag tror att jag vet vem du syftar på…..kanske men inte troligt……..Julia är en äldre dam i den ålder som hon skriver men osvuret är bäst.

  4. Annat ämne:

    Det här är en mycket intressant kommentar under Julias söndagskrönika. Notera versalerna i ”DISPATCHa”, ”INTERNATIONAL” och ” gört bara tanten” i slutet (”gör bara tanten” skall det givetvis vara)

    Skribenten insinuerar att JC arbetar på Dispatch International samt att hon inte allas är en ”tant” på 70 år.

    Vad tror ni?

    ——————————————
    Eric • 29 minutter siden
    Men snälla rara – skulle du inte själv må bättre av att dra av den där mörka masken du har på dig. Gå ut med ditt namn, stå för din skeva åsikter. ”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort” som Astrid Lindgren så klokt skrev. Visst det kanske är lite jobbigt för dig personligen, men du kommer ju å andra sidan vinna på din ärlighet. Stå upp för det där obehagliga du tror på, jag står upp för din rätt att tycka och skriva det iaf. Men vi kommer alltid tycka olika. Men jag står för det. Media kommer ju fortsätta att DISPATCHa journalister ner till dig, men du kan komma ut som en vinnare genom att agera först. Det är ju en INTERNATIONAL nyhet nu. Du har iaf mina kontaktuppgifter om du vill föra en avanonymiserad diskussion. (eller shit! kommer du outa mig nu också, som du gör med alla andra kritiker? hjälp! äsch, det är lugnt – gört bara tanten, jag klarar av det, man är väl ingen liten lort heller)

    http://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/#comment-2228186093

KommenteraAvbryt svar