Papperslösa riskerar att få fel vård

INVANDRING. Sjukvårdspersonal är oroliga för att papperslösa ska få felaktig vård när de söker sig till sjukhus eftersom många saknar legitimation, rapporterar SR Ekot. Ett problem är att det förekommer att personer lånar patientkort av andra.

– Konsekvensen kan bli att man ger fel behandling till patienten. Det kan handla om röntgen eller provtagning som en vårdklinik behöver göra. Då är det naturligtvis nödvändigt att det fungerar, säger Elis Envall, utredare på Socialstyrelsen.

-Pettersson menar att så kallade papperslösa ofta inte är papperslösa, de har fått papper på att de ska lämna landet eftersom de inte har skäl att vara här, de  är illegala invandrare…

27 thoughts on “Papperslösa riskerar att få fel vård

  1. Nu pratar jag ur ett samhälls perspektiv, inte ur ett individ perspektiv. Jag ser inget problem i att en del av mina skatte pengar går till behövande. Svenskar eller icke svenskar. Dessutom köper jag ofta en kaffe och macka till migranterna som sitter lite här och var. Jag har råd med de och jag är mänsklig , så varför skulle jag inte hjälpa då? Alla våra missbrukare här i Sverige som kostar oss skattebetalare en massa pengar, vet du att majoriteten är etniska svenskar? Vet du att 18,5 miljarder av våra skattepengar läggs på alla individer med fetma, som är sjukskrivna för att de proppat i sig och inte kan jobba, alla gastric bypass operationer vi betalar.., som sagt, 18,5 MILJARDER om året går till de, och inte är det dem papperslösa som ”knycker” dem pengarna.

    • ”Etniska svenskar” ja, de är födda här och kan inte rå för det. De liggert inte bulgariska skattebetalare till last…
      Om du vill skänka en kopp kaffe eller något är det väl helt ok, men det ska vara ett fritt val, inte tvång via skattesedeln.

  2. Om vi skulle uppleva krig eller annan situation som gör att vi måste fly till ett annat land, skulle du då vilja blir bemött med såna här omänskliga åsikter? Man kan väl inte anta att alla papperslösa är svin, parasiter, hycklare osv? Finns säkert idioter bland dem, liksom det finns idioter bland etniska svenskar.. Vi är väl alla människor?

    • Emma, tycker du att det ska finnas lagar? Så klart måste det finnas lagar som styr ett samhälle! Ska man då följa lagen? Så klart, annars får vi anarki! Alltså papperslösa personer som inte har uppehållstillstånd har ingen laglig rätt att vistas i Sverige. Det är ingen mänsklig rättighet att leva i Sverige!!!

  3. korrekt idiot? Jag skulle nog vilja påpeka idiotin i dig? Den tyngsta bördan av flyktingströmmarna tas av länder i bland annat Asien, Sverige som är ett av världens rikaste länder bör väl också ställa upp?? Visserligen finns det brister i vår välfärd, men dessa brister kan inte jämföras med det lidande som människor upplever som flyr ifrån krig, fattigdom och förföljelse. Att Sverige måste ta sin del av det internationella ansvaret handlar också om solidaritet?

    • De som är fattiga Emma, de kommer inte till Sverige. De som är fattiga sitter i bästa fall i ett fungerande flyktingläger. De flesta som kommer till Sverige är övre medelklass och uppåt.
      ”Ett av världens rikaste länder” skriver du. Vårt granland i väster, Norge är världens tredje rikaste land, tar emot ca. 15 -20 % av mängden flyktingar som Sverige gör. De har lokala förordningar som gör att en kommun själv kan förbjuda tiggeri. Vill du påstå att Norge är ett odemokratiskt och rasistiskt land, Emma?

    • Övre medelklass och uppåt.. du är helt fel på det. Tror inte det ger så mycket att diskutera med er på denna sida då ni bara har bestämt er. Jag tycker att människor som inte sköter sig inte bör vistas i Sverige. Så jag säger inte att man ska hjälpa alla. Alla papperslösa har kanske inte vad man ska säga humanitära skäl att stanna Sverige, men det finns dem även som har det. Tyvärr, jag har sett det med egna ögon, eftersom jag arbetar i socialtjänsten.

      • Själv arbetar jag på AF…
        Du svarade inte på om du tycker att Norge är odemokratiskt och rasistiskt, du kanske inte läste hela mitt inlägg…?

  4. Så sjukt inskränkta människor ni är. Det är tragiska människoöden vi pratar om. Människor som kanske inte har mycket annat till val, äcklas av sånt snack som ni kommer med. Väldigt lätt för er att säga som har en inkomst, tak över huvudet och mat i magen.. Usch för er!

  5. Sjukvårdspersonal har för fan annat att tänka på än att dessa brottslingar får rätt vård. Om jag finge bestämma skulle de INTE ha någon vård. Om alla DE som ömkar SÅÅÅÅÅ för dessa varelser betalar deras vård så kan det med tvekan vara OK. Men det måste vara så att ingen svensk får minsta väntetid pga deras besök. De enklaste är att ge dem en spark i röven och ut ur landet lika fort som en höna skiter..

  6. Jag har inte lyckats få tid till läkarbesök sedan juli 2014. Fick istället 5-6 brev med råd och hänvisningar till labbet utav 3 olika läkare. Fem konsekutiva blodanalyser gav dåligt resultat vad ämnesomsättningen beträffar. Får ingen tid fortfarande efter upprepade telefonsamtal, fast inte till någon av läkarna, utan till växelsjuksköterskan – det är hon som bestämmer vem som får träffa en läkare. I brist på svenska privatläkarmottagningar, är jag tvungen att flyga till mitt hemland och sköta hälsan. Det är oacceptabelt!

  7. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Varför oroa sig för folk som inte själva ser till att de kan identifieras, för att få rätt vård?

  8. Sverige är fantastiskt! Gör jag samma sak heter det urkundsförfalskning och kan straffas med upp till två års fängelse, om jag inte minns fel. Likhet inför lagen…?

  9. Papperslösa skall inte ha vård alls. Dom skall överhuvudtaget inte ha någonting i Sverige förren dom kan visa klara papper på vem dom är och var dom kommer ifrån.

KommenteraAvbryt svar