Stopp för gratis tandvård

Den 30:e oktober skrev Petterssons om tandläkaren Jimutha Malalatunga på Folktandvården i Linköping, som beslutat sig för att ge gratis tandvård till områdets tiggare.

Nu är det slut med det. Efter att nyheten nått ut till allmänheten blev ilskan stor, där man bl.a. menade att skattefinansierad utrustning inte ska gå till gratis vård för de som inte betalat för den och att eventuell fri tandvård ska ges till fattiga svenskar i första hand. Rimliga åsikter.

Nu hävdas det att reaktionerna från allmänheten inte var avgörande, utan att tiggarna kan få tandvård för 50 kronor på jourtandvården i stan.

Jimutha Malalatunga säger att hon saknar detta sidoåtagande och att hon aldrig hade informerat om sin verksamhet om hon förstått allmänhetens reaktioner.

Källa: Corren

17 thoughts on “Stopp för gratis tandvård

  1. Jag betalade 80.000 kr förra året. Implantat och kronor i hela munnen. Det var inte tal om 50 kr. Varken för undersökning eller för resten. Men jag var ju bara en vanlig svensk som inte kan söka asyl.

  2. Jag har precis lagt 27 668 kr på tandvård. Har dock 4641 kr kvar att betala. Så varför får inte jag gratis tandvård när jag betalar skatt? Helvetes jävlar. Fy fan för våra politiker. I go bananas bara jag nuddar vid tanken på hur jävla korkade de är. Förrädare är bara förnamnet.

    • Exakt! Jag är 40-talist och fick en massa lagningar när jag var ung. Järn etc. Kvicksilver, det vet vi idag är farligt. Jag lider av det på många olika sätt och måste göra en typ av ”rensning”. Kommer att kosta mig ca 40.000:-. Får inga som helst bidrag till detta som alltså orsakats av statens tandläkare när jag var barn.

    • Ett tips: åk till utlandet, där är tandvården mycket billigare och bättre, en fin resa ingår och det blir pengar över!
      Missförstå mig nu inte, ingen vill mer än jag att vansinnet skall upphöra i Sverigeistan, men tyvärr är verkligheten så här.
      Jag förstår också att alla inte har pengar, fruktansvärt!

  3. Ja, så bra, jag är fattig, kan jag få billig tandvård? Nehej? Nej, jag är bara en värdelös svensk lat kärring med en svår sjukdom, som kämpar och kämpar mig tillbaka hela tiden. Den skatt jag betalat in under mina mest verksamma år ska muslimer ha, inte jag själv.

  4. Ja hon är en rasist precis som fredrik den grovt kriminelle Landsförrädaren som säger på you tube att det Svenska folket är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själv +att detta sviniga kräk till fredrik Landsförrädare säger att Sverige o vår välfärd inte tillhör det Svenska folket. GLÖM INT VAD göran persson säger: Det svenska folket kommer bli mycket mycket arga när de upptäcker vi stulit deras pensionskassa på över 700.000.000.000:-SEK sju klöver består aav en samling grovt kriminella buksvågrar. Utvisa dem samt utmätt allt dessa enormt rika sju klöver folket som skrattar åt Svensk befolkning. Sverige har över 15000 pensionärer som svälter ihjäl varje år samt över en miljon personer som lever i fattigdom o misär på grund av dessa mycket grova kriminella pajasar som sitter i sju klövern. Kasta ut dem tillsammans med deras gäst parasiter eller gör HALA Slakt på dessa grova kriminella Landsförrädare. Detta kommer sluta med krig samma som i Syrien. fredrik är den störste orsaken.

  5. Nu är det förvisso tidigt på dagen, men är 50,- inte okså gratis? Får för mig att jag betalar 200,- bara för bookning, och 700,- för undersökning. Springer där för jämnan!

    • Korruption är tillåtet i Sverige, om det är utlänningar som håller på.
      Kollade nyss dom häktade våldtäktsmännen från Finlandsfärjan. 9 personer är skrivna på samma lägenhet där Barre Barre bor. Bidrag såklart.

      • Nej, det kändes lite obehagligt att se bilden på henne. Och hennes namn på arabiska bådar inte gott, även om stavningen är något annorlunda ger den antydningar till något jag inte sympatiserar med.

  6. Är det inte nog med sjukvård och tandvård för en 50-lapp åt 100.000 tals ek turister ? Vi slänger bort våra tillgångar ! Hon får väl köpa privat utrustning till sitt hem och skänk vård där !

KommenteraAvbryt svar