Gratis tandvård

Senast i raden av kommuner där tiggare från Östeuropa får gratis tandvård är Linköping.

I SVT:s reportage från Folktandvården berättas att tiggare från Östeuropa står i kö för gratis tandvård som enligt reportaget sker på obetald arbetstid. Källa

Alla som går till tandläkaren vet att det kostar skjortan bara att sätta sig i stolen och öppna käften. De här priserna gäller för Folktandvården i Östergötland.

Skärmklipp

En fullkomlig prislista kan du ta del av här (gäller Folktandvården i Stockholm). Det är alltså inga billiga ingrepp som tiggarna genomgår på obetald arbetstid och då ställer sig två frågor.

I alla städer finns det missbrukare, hemlösa och andra socialt utslagna. Om tandläkarna på Folktandvården och privata kliniker ställer upp på fritiden och behandlar tiggare från Östeuropa gratis, varför ges inte detta till alla de utslagna svenskar som vi dagligen ser på våra gator och i våra parker? Är de mindre värda än tiggare från Rumänien och Bulgarien?

Fråga två rör vad vi som betalar för vår vård faktiskt betalar för? En undersökning kostar alltså 750:- (minus tandvårdstödet) och en enkel undersökning tar inte mer än 10-15 minuter, så det rör sig om en skaplig timpenning. All denna kostnad kan inte gå till tandläkarnas, hygienisternas och sköterskornas löner, så är det elen vi betalar, materialet som används, slitaget eller är det så enkelt att vi betalar alldeles för mycket för vår tandvård? Kan tiggare utan problem få gratis vård, trots att samma material används och slits lika mycket, så borde vi som betalar kunna komma undan med bra lägre priser än idag. Håller ni med?

Ni kan ju läsa om Tandvårdslagen från 1985, men…

..läs först denna nyhet från i år, som berättar att allt fler avstår tandläkarbesök p.g.a. höga kostnader och denna från 2010 som redan då berättade att över 15% av svenska folket avstod tandläkarbesök för att de inte ansåg sig ha råd.

Än idag avstår alltså många svenskar från tandvårdsbesök och detta samtidigt som tiggare från Rumänien kan komma till Sverige och få samma vård gratis. Skamligt? Klart som fan det är.

Jag undrar nu om Jimutha Malalatunga på Folktandvården i Linköping är villig att hjälpa alla som inte har råd med gratis tandvård på sin fritid? Nästa steg är väl att maken Roshan bjuder in tiggarna att bo gratis på de tre Scandic-hotell i Linköping han är chef över.

20 thoughts on “Gratis tandvård

  1. Inger – Sweden – Aktiv pensionär, som följer med vad som händer i världen och i Sverige och intresserar mig för politik och på sommaren spelar jag golf. Jag är kristen och värnar om kristna värderingar i Sverige. Jag är inte socialist och jag hoppas Donald Trump kommer tillbaka som president i USA.
    ladycobra skriver:

    Reblogga detta på Ladycobra's Blog och kommenterade:
    Läs även fakta på skattefria bidrag och andra förmåner för dem som ingen skatt betalar för välfärden de får,vem betalar detta? Jo vi skattebetalande svenskar som inte får något gratis.

    https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  2. Ingen ide att kommentera sakfrågan,kan bara konstatera att våra politiker är dumma som höns,Dom är livrädda att säga sin mening för att äka ur tryggheten med miljonlöner.Gör som vid högertafikomläggningen,alla på en gång säger Stoppa invandringen och alla drar en suck av lättnad.
    Det gick ju att säga vad man tycker.

  3. Bosätta dig och skriv dig i Rumänien ett år, och kom sen hit som tiggare, och få allt serverat på guldfat, som du inte kunnat drömma om som svensk. För som svensk, får man inget av staten mer. Det är det bara utlänningarna som får nuförtiden.

    • Våra skattemedel går till många bra saker; infrastruktur, sjukvård, räddningstjänst, kriminalvård, utbildning ect. Listan kan göras lång. Bara för att inte du tar del av alla förmåner (utbildning exempelvis) betyder det inte att dem inte finns. Om att tiggare får ”allt serverat på guldfat”, vilket allt? Tycker du att det verkar så jävla glassigt så tycker jag du ska byta plats med någon av dem. Tror inte du kommer ha problem att hitta någon som är villig att uppoffra sig.

  4. Jag har pengar att betala för, men jag får inte komma! Brukar bli kallad en gång om året till folktandvården men i år har det inte blivit någon kallelse. När jag ringde och kollade fick jag till svar att dom hade så många nya patienter med ett så stort vårdbehov att jag inte kunde komma!
    Endast i Sverigeistan mina vänner, endast i Sverigeistan!

  5. Här ser man tydligt hur farlig och skadlig invandringen till Sverige är!
    Den invandrade tandläkaren har som vanligt sina sympatier, som tack för att hon har fått en fristad i Sverige, med alla andra än svenskarna!
    Svenskarna som inte har råd att gå till tandläkaren för att såna som hon väller in i hundratusental, skiter hon fullständigt i!

  6. Fantastiskt att det inte räknas som stöld att man tar av folktandvårdens material till tiggarna! Eller godhetsaposteln får en räkning på borrar, fyllning, verktyg och så vidare? Har alla som jobbar inom stat och kommun rätt att använda lokalerna efter eget bevåg?

  7. Lova att inte gråta, men det är svårt att låta bli efter denna tårdrypande text.
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ar-det-nagon-som-gor-nagot-for-tiggarna_4038963.svd
    Mitt svar på rubriken lyder: ”Vad gör de rumänska myndigheterna?”

    Mellan 2007 och 2013 fick Rumänien 184 miljarder i stöd för att jobba med socialt utsatta, bl.a. de tiggare vi nu ser allt fler av på svenska gator.
    http://www.dn.se/nyheter/varlden/har-fastnar-eus-miljarder-till-romerna/

    • Framkom tydligt i nyheten att detta gjordes av tandläkare på OBETALD arbetstid. Det vill säga, för att de är empatiska människor som ville hjälpa personer som har det svårt. Så nej, du behöver inte vara rädd att du ska behöva vara en det av någonting sådant.

      • Laugh out loud.
        Kan inte du som är så ”god”, göra en insats på plats dvs deras plats ?
        Måste de transporteras med smugglarpengar till landet i norr för att få vård, logik tack !
        Eller tillhör du dem som skapar sig en förmögenhet på ”slaveri” ?

    • Jag lade 40000 senaste året
      Skulle ha kommit in som spelad getbonde
      Så hade jag sparat 40 papp som jag kunnat lägga på något roligare

  8. Själv har jag inte råd att gå hemma så jag brukar göra det på semestern.
    Polen eller Litauen är billigt och bra. Men vänta bara tills Polackerna får veta det här. Inte duscha och åk till Sverige så är det gratis.
    Det finns 40 milj Polacker …

  9. Ett fall för DO. När man helt och hållet diskriminerar människor, beroende på deras ursprung. D v s oss. Det finns ju inget endaste annat skäl, vilket är helt förkastligt. Tänk om man gjorde lika med icke-europeer, vilket iltjut det skulle bli i massmedia.

    Likhet inför lagen gäller inte längre. Man går helt efter härkomst och etnicitet, på ett bakvänt sätt. Så är dagens nya mångkulturella Sverige. Men vad man menar, är utlänningskulturalitet. Inget annat. Vi räknas inte, som nånting alls. Vi ska diskrimineras i allt, av sjuklöverpacket som styr vårt land.

  10. Jag undrar vad Roland Karlsson Oxelösund har att säga om den här diskrimineringen. Varför man gör så här med skattepengar och det inte anses som stöld från skattebetalarna, det skulle jag vilja debattera öppet med skattebetalarnas förening och Stefan Löfven för att få deras syn på saken ur strikt skattetekniskt hänseende.
    Jag misstänker att detta förfarande med allmänna medel till välgörenhet, inte följer svensk lag.

  11. Zverige är känt i hela världen som förståndshandikappade idioter med fredrik spets ok nu är det lite ombyte till Sado – politik = men samma som tidigare eller hur. Vill fråga er som läser här om ni sett vad som händer i Italien? Tiotusentals Italienare protesterar mot invandringen !

KommenteraAvbryt svar