Tiggande barn omhändertogs av polis

TIGGERI. En pojke som bedöms vara i 12-årsåldern har omhändertagits sedan han suttit och tiggt utanför Konsumbutiken i Hovslätt söder om Jönköping och polisen har startat en utredning om människohandel.

– Vi bedömer att pojken är i 12-årsåldern men vi vet inte ännu eftersom han inte är identifierad. Under 18 år han i alla fall helt klart, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköpings län.

Pojken ska, enligt egen uppgift i förhör med polisen, komma från Bulgarien och uppger att en man som han kan förnamnet på, har kört honom till Sverige för att tigga. Han skulle sitta utanför Konsum och sedan hämtas upp av mannen. Mannen ska enligt pojken också ha tagit passet för honom.

– Han har kommit hit under oklara omständigheter från Bulgarien, men hans föräldrar ska inte vara med till Sverige. Vi utreder nu det här som människohandel för tiggeri med barn under 18 år, säger Lasse Johansson vid polisen.

Pojken ska under förhör med tolk ha uppgett att han är född 1982, men det är uppgifter som polisen ifrågasätter.

-Pettersson undrar vad polisen svamlar om? Människohandel? Brottslighet vid tiggeri? Sju-klövern var ju överens om att något sådant förekommer bara i SD:s sjuka hjärnor…

SR

5 thoughts on “Tiggande barn omhändertogs av polis

  1. Jag noterar att ingen kommentator tycker synd om ungen, ungar är inte ansvariga för vad föräldrar gör.
    Gäller det vuxna kan det passa med ironi ibland, men inte för tolvåriga barn.

KommenteraAvbryt svar