I väntan på Löfv…… eeeeh fel, fel, fel, Tomten menar jag

INSÄNDARE. I väntan på Löfv…… eeeeh fel, fel, fel, Tomten menar jag

Nu måste vi samla våra krafter och spänna våra muskler för att förbereda extravalet den 22 mars. Det är snart jul igen med allt vad där tillhör av planering. Så här kommer litet julklappstips.

Som en uppmjukning för de historielösa finns julinfo. Man kan konstatera att vi i vår del av världen kan se tillbaka på en tomtetradition som sträcker sig så långt tillbaka som till 300-talet, även om det då handlar om traditioner i en förkristen tid.

Till julplaneringen hör julklappsinköpen. Vad kan vara trevligare att ge bort i julgåva än en god bok? Eller så kan man ge sig själv en bok. En bok som samtidigt uppdaterar läsaren på Sverige av idag, ett Sverige som började nedmonteras redan i mitten på 70-talet och där nedmonteringen fortsatt i skrämmande takt, för att inte tala om folkutbytet.

Eftersom 87 % i Sverige lever med skygglappar vad kan då vara bättre att ge bort än Arnstberg & Sandelins Invandring och mörkläggning som utkommit i två delar. Man kan köpa dem var för sig eller som paket. Dessutom är det rea just nu till den 11 december.

Har man ont om julklappspengar så kan man skicka en julhälsning med länk till deras blogg

Och om man redan gett dessa böcker i gåva tidigare så har Arnstberg en diger bokskörd bakom sig så det är bara att välja. Kanske skulle Korvboken: hjälpreda och kulturhistoria, en bok i korvens kulturhistoria i ord och bild vara ett alternativ. Boken har Arnstberg skrivit tillsammans med Anders Björklund, som om jag inte tar fel är en av hans professorskollegor på Stockholms universitet.

Björklund är nationalekonom disputerad från Handelshögskolan i Stockholm. Detta leder då tankarna till en annan författare med kopplingar till Handelshögskolan, docent Jan Tullberg och hans bok Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik, som tidigare tagits upp här på Pettersson eller så skickar man en julhälsning med Tullbergs föredrag om invandringens kostnader…

Böcker är dyrt, även om man kollar på 2nd hand bokhandlar för då tillkommer portot. Så börja med att söka på författarnamn på t ex Adlibris, Bokus eller CDON innan du prövar Bokbörsen.

Vill man vara miljömedveten så finns e-böcker som alternativ till pappersutgåva. Vissa e-böcker är till och med gratis att ladda ned.

Hotet inifrån III som är en riktigt ruskig läsning

Islam under slöjan

Mohammeds flickor: våld, mord och våldtäkter i islams hus. Den finns att köpa men finns också nedladdningsbar på Dispatch International som i skrivande stund verkar ha mycket underhåll på gång så det är svårt att komma in på sajten.

Den som vill utröna om George Orwell hade rätt i sin bok 1984 får göra det på engelska, vilket kan vara god språkövning.

Rekommenderade böcker ovan så när som på Korvboken och 1984 är väl samtliga fördömda av PK-etablissemanget. Det gör att jag kommer att tänka på följande ord av Heinrich Heine (1757-1856).

”Där man bränner böcker bränner man till slut också människor.”

Lilla My

5 thoughts on “I väntan på Löfv…… eeeeh fel, fel, fel, Tomten menar jag

  1. Ett tips för er som läser på tyska, franska, engelska och spanska, Open Library en amerikansk suverän sajt för gratis e-böcker. Fungerar väldigt bra, särskilt på platta! Det finns allt, skönlitteratur, deckare, kiosknivå på vissa romaner, akademisk kurslitteratur, barnböcker, kokböcker med mera.
    God läsning!

  2. Och samtidigt i kyrkan idag ber prästen för ”ett politiskt klimat präglat av dialog och respekt och om ett samhälle som värnar om alla människors värde och värdighet”.

    Om såna som jag, du, Jimmie och Mattias ingår i ”alla människor” framgick inte.

KommenteraAvbryt svar