Sossarna rasar

Löfven lyfter S”, kunde man läsa i bl.a. sossetidningen Aftonbladet 2012.

I valet 2010 fick Socialdemokraterna rekordlåga 30,66% av väljarnas röster. Raset fortsatte efter valet och partiet tvingade fram en ny partiledare istället för Mona Sahlin. Håkan Juholt blev ovanligt kortlivad på den posten och valet gick efter många turer till arbetargrabben Stefan Löfven. Minns då att flera kända socialdemokrater tackade nej och att ingen av riksdagens 112 ledamöter fick eller tog uppdraget.

Den förre IF Metall-ordföranden valdes och nu applåderades det val man gjorde, för nu fick Socialdemokraterna en ledare som stod stadigt på marken och delade de arbetarvärderingar som partiet byggts upp omkring, men vad hände….?

Visst lyfte Socialdemokraterna i opinionsmätningarna, men detta från historiskt låga nivåer.

2013 bjöds Stefan Löfven in till Bilderberggruppens möte i London, detta bara två veckor efter att han valts till partiordförande. Om han klev ut därifrån med sina arbetarideal i behåll, eller med helt nya värderingar, vet förmodligen bara han själv, men vi vet hur Moderaterna ändrade inriktning efter att Fredrik Reinfeldt deltagit i mötet strax innan han blev statsminister 2006.

Nåväl, Socialdemokraterna har förvisso lyft några procentenheter från sina historiskt låga nivåer, men trots förhoppningarna efter Löfvens tillträde går det trögt. De senaste dagarna har tre opinionsinstitut visat sina siffror och de är allt annat än lysande för S.

  • Demoskop 29,1%  (-3,1)
  • Yougov 31,2%  (-2,1)
  • United Minds 30,8%  (-3,8)

Partiet är alltså nere på samma siffror som i katastrofvalet 2010. Opinionsundersökningar är förvisso något helt annat än det slutliga valresultatet, men inte ser det ljust ut för det forna arbetarpartiet.

Vad gör då Stefan Löfven? Jo, på Sveriges Nationaldag åker han ut till Rinkeby och håller ett tal där han hyllar förorten och kallar förortsborna för Sveriges framtid, samt citerar Muhammed istället för gamla Socialdemokratiska hjältar. Varför gör han inga besök i traditionella arbetarstäder eller bruksorter? Det är här Socialdemokraternas väljarbas finns, det är här män och kvinnor som jobbat hårt under hela sina vuxna liv bor, det är här krisens Sverige slagit till hårdast och det är här stödet till medborgarna borde vara som allra störst (minns ni vad Stefan Fölster skrev?).

Under årets Nationaldag visade Stefan Löfven att han inte längre står sina egna närmast,  utan hellre försöker värva nya väljare i mångkulturens förorter och att Socialdemokraterna stakat ut en väg som inte längre står arbetarna närmast. Är detta en följd av hans deltagande på Bilderberggruppens möte 2012?

Centerpartiets verkliga kris kom när man övergav de trogna väljarna på landsbygden och blev ”Stureplanscentern”. Ser vi nu början på Socialdemokraternas verkliga kris, då de överger sina traditionella väljare i bruksorterna och förvandlas till  ett förortsparti?

14 thoughts on “Sossarna rasar

  1. Socialdemokraterna har väl ingen ingen ideologi kvar längre.Partiledaren verkar helt yr och springer kors och tvärs för att jaga röster.

  2. Tur för dem,att de inte valde SD`s väg,och tog upp brännande problem i samband med EU-valet..Kanske hade deras (S) siffror sjunkit än mer ?
    😉

    • När Marit Paulsen inför valet till EU tog upp plats i media väntade jag på debatten om den vidriga halal-slakten. Men nej, man grät för de stackars smågrisarna som de stygga danskarna kuperade svansarna på.

      Nu väntar jag (och säkert flera) på att den stora elefanten i rummet – massinvandringen ska tas upp inför valet i september. Hittills har alla i 7-klövern tuggat om gammal skåpmat och nogsamt undvikit den självklara debatten.

      De kanske biter sig själva i svansen 😉

  3. Det verkar som om politikerna i 7-klövern saknar visioner och det så här nära valet. M blev nya arbetarpartiet, nu vill MP skippa jämställdhet och bli feminister (efter Gudruns EU-val) och sossarna blir nya invandrarpartiet m m.

    Förutom avsaknaden av visioner och framtidstro tycks de även ha klara identifikationsproblem. De vet inte vilken fot de ska stå på. I varje debatt talar de om vilket elände motståndare ska ställa till med istället för att tala om vad de själva vill. Inte konstigt att väljarna sviker, de vet inte vad de röstar på.

  4. Vi vet hur Mona gjorde i vivalla Örebro Hon visade muslimerna hur dom skulle rösta vill minnas att valet fick göras om där Sossarna är nog desperata nu….

  5. Sossarna får nog sätta den egna valsedeln i händerna på blattarna så att inte SD av misstag får röster som sossarna ska ha. Valfusk ?? Nära i alla fall.

  6. Goda råd till Stefan Löfven:

    a) Ta riktning på Erlander och inte Palme. Den sistnämnda var inte sosse!
    b) Skicka ut alla ickesocialdemokrater ur partiet samt de utan arbetslivserfarenhet eller bosatta på Södermalm. Grundare i och ordförande av svenska Barbie-klubben räknas INTE som arbetslivserfarenhet.
    c) Sist men inte minst; Håll dig långt borta ifrån globalisterna.

KommenteraAvbryt svar