Ghader Ghalameres fall prövas igen

GÄVLE. Protesterna hjälpte. Vid halv fem på tisdagen släpptes Ghader Ghalamere från förvaret. Migrationsverket kommer att göra en ny prövning. Manifestationen på Rådhustorget fick en helt annan inriktning. En mycket glad Ghader Ghalamere kramar om sin familj och vänner som stöttat hans fall. – Den här tiden har varit helt förfärlig, säger Ghader Ghalameres fall prövas igen.

Fallet kommer att omprövas efter uppmärksamheten internationellt. I iranska medier ska myndigheterna ha sagt att Ghader Ghalamere är en terrorist och att han kommer att dömas.

– De är ledsna för att han inte kommer så att de kan döma honom, säger Zardasht Ebrahim från Mezopotamya kulturförening i Gävle, som tolkar en del av GD:s frågor.

De artiklarna är en del i att fallet nu ska omprövas. Det är däremot ingen garanti för att han beviljas permanent uppehållstillstånd.

Ghader Ghalamere hämtades av polis i Östersund den 9 januari och sattes på ett flygplan dagen efter. Fallet har uppmärksammats eftersom planet inte kunde lyfta, då medpassagerarna vägrade sitta ner när de förstod att Ghader Ghalamere skulle utvisas. Han har familj och har varit i Sverige under flera år. Enligt Migrationsverket måste han ansöka om anhöriginvandringstillstånd från ett land utanför Schengen och eftersom han flydde från Iran ska han tillbaka dit.

Ghader Ghalamere fördes till Migrationsverkets förvar i Gävle och familjen följde efter.

Under manifestationen tackade Ghader Ghalamere alla som stöttat honom och hans familj. Även styvdottern Parvaneh Hosseini höll ett jublande tal. – Vi kände oss väldigt små på flygplatsen den 10 april. Hur ska vi kunna stoppa polis och myndigheter? Men jag får åka hem i dag. Jag har känt mig som hemlös här i Gävle trots alla vänner som hjälpt oss. Nu får jag åka hem till Östersund och vara med min familj.

Manifestationen ordnades av nätverket Ingen människa är illegal.

-Pettersson undrar vad Ghader Ghalamere har gjort innan han kom illegalt till Sverige? Ingen verkar vilja ta reda på det, är han hederlig och har skött sig sedan han kom för fem år sedan kan han få stanna men är han en brottsling och har ställt till med något jävelskap där han kommer ifrån ska han ut med eller utan familj…

GD.se  Tidigare HÄR 

5 thoughts on “Ghader Ghalameres fall prövas igen

  1. Skandal.
    Först en flygplanskapning, sedan detta.
    Är media migrationsverk.
    Inte bra. Svenska folket tappar helt förtroende för myndigheter.
    Och dessa förbannade landsförrädare som finns i vårt land tvingar sig kvar. Fullständigt skiter dessa respektlösa personer helt i Sveriges lagar.
    Spruta bort eländet med DDT om det behövs.

KommenteraAvbryt svar