Arabisk taxichaufför våldtog 16-årig flicka i taxibilen

ESKILSTUNA. Taxichauffören Oday Al-Balahi hos Taxi Trend i Eskilstuna, medborgare i Irak och Sverige med  tolkbehov på arabiska åtalades för våldtäkt men friades av Eskilstuna tingsrätt. Svea hovrätt fäller nu taxichauffören för sexuellt tvång mot den 16-åriga som han försökt stoppa sin penis i munnen på. Al-Balahi döms till sex månaders fängelse.

-Pettersson undrar över några saker. En 16-årig flicka beställer taxi på midsommarafton klockan 20 för att komma hem tryggt och träffar då på en sådan. Den sexuella handlingen är jämförbar med samlag och det blir bara sex månaders fängelse. ???!!! . Hur kan en taxi-chaufför som arbetar i Sverige ha tolkbehov på arabiska?

Ur domen B_9454-13

Gärning

”Oday Al-Balahi har försökt tilltvinga sig ett oralt samlag, varvid han tryckt sin penis mot målsägandens mun. Det hände den 21 juni 2013 i en taxibil på busstationen i Eskilstuna. Tvånget bestod i att Obay Al-Balahi knuffade ner målsäganden i taxibilen, tog tag i hennes huvud och tryckte sin penis mot hennes mun. Den sexuella handlingen är jämförlig med samlag…

Al-Balahi begick gärningen med uppsåt.”

TIDIGARE 2013-08-17. Taxichaufför misstänkt för att ha våldtagit en 16-årig flicka som han fått i uppdrag att köra hem i taxin.

Hon är bara 16 år gammal och befann sig i Eskilstuna centrum på midsommaraftonen. Strax före klockan 20 ville hon åka hem. För att komma hem tryggt och säkert beställde hon en taxi. Men färden gick inte alls hem. Taxin styrde i stället kosan mot busstationen i Eskilstuna där taxichauffören förgrep sig sexuellt på flickan. Själv nekar han till polisens och åklagarens påståenden.

– Enligt honom har han transporterat målsägaren vid tillfället, men det har inte förekommit något otillbörligt, säger åklagaren Thomas Bergström som närvarade vid häktningsförhandlingen i Eskilstuna tingsrätt.

Förhandlingen hölls som vanligt bakom stängda dörrar, alltså utan insyn för allmänhet och media. Men under den korta tid som den var offentlig förklarade chaufförens advokat Jan Lindskog att hans klient nekade till brott och att han ville bli försatt på fri fot.

Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och häkta chauffören på sannolika skäl, den allvarligare misstankegraden, misstänkt för våldtäkt på flickan. Det finns risk att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen om han får vistas i frihet, förklarade domaren när beslutet meddelades. Dessutom riskerar han fängelse i minst två år om han skulle dömas för våldtäkt och då gäller också häktning. Rätten beslutade också att göra en personutredning på chauffören. Man har kunnat knyta chauffören till brottsplatsen med dna, att så mycket längre utredningstid behövs inte.

– Pettersson ser att Eskilstunakuriren fått med det mesta men glömt att chauffören är en arab vid namn Oday Al-Balahi men det är inte speciellt förvånande…

15 thoughts on “Arabisk taxichaufför våldtog 16-årig flicka i taxibilen

  1. Sexuellt tvång blir han dömd för MEN det är EN VÅLDTÄKT och han borde blivit dömd för det, flickans ålder borde gjort att de betraktat brottet som grovt.
    När jag nyligen kom från Thailand till Arlanda tänkte jag ta en taxi MEN JAG VILL HA EN SVENSK CHAFFÖR OCH DET FANNS BARA ARABER VID ARLANDA – JAG TOG DÅ TÅGET!
    Va jag förstår blir det en muslim till att försörja då han inte har rätt att jobba som förare längre om de ”gamla” reglerna gäller fortfarande.
    6 månader måste man betrakta som ett slags skämt från svenska myndigheters sida! Det är inte klokt!

    • Tillägg. Läste domen, 2 domare är skiljaktiga, de vill döma honom för försök till våldtäkt, även det vore fel.
      Han borde dömts för våldtäkt och domen hade om jag fått bestämma blivit indraget svenskt medborgarskap och livstids utvisning, vi behöver inte sådana här individer i Sverige!

  2. Ruben. Språkrådet avråder enligt Wikipedia
    .”Fram till 1980-talet, men även en tid därefter, var neger den dominerande termen för mörkhyade personer. Numera anses ordet neger, enligt Språkrådet, vara nedsättande[2]. Användning av ordet uppfattas ofta föråldrat och som ett negativt laddat uttryck.[8][9] Det kan bedömas som en förolämpning, och av somliga används det som ett invektiv.[10] Andra använder det fortfarande utifrån uppfattningen att det är ett värdeneutralt ord,[11] jämförbart med exempelvis mulatt, som fastän objektifierande inte har samma laddade innebörd.”

      • @Stenbock
        Den var bra den! 🙂 Men jag föredrar nog att hålla mig till den gängse definitionen. Enl. SAOL sid. 1104 är Zigenaren en ”person tillhörande ett från nuvarande Pakistan härstammande folk, som spritt sig till de flesta europeiska länder”. Hmm… Det är fler än de som sprider sig, likt Egyptens gräshoppor.

    • Vi som är födda och uppvuxna med ordet Neger har
      ingen som helst anledning att sluta med det för att
      några fisförnäma figurer som bara vill fjäska för andra
      har fått för sig att ordet är fult. Själv får jag rysningar i
      kroppen när någon kallar sig vänsterpartist, eftersom
      jag vet att dom genom historien stöttat världens mesta
      Mördare, men trots det tycker jag att dom får kalla sig
      vad dom vill !

    • Hej Ed Crane!

      13.000 nya ord finns med i den nya upplagan av Svenska Akademiens Ordlista (Saol), som presenteras nästa månad. Ett hundratal av den följs av ett rekommenderat ersättningsord, för att avråda från nedsättande uttryck.

      Hur har ni avgjort vilket ord som ska rekommenderas?

      – Ofta är det ordet som vederbörande grupp själva vill ha. Om gruppen själva föreslår ett annat ord då tar vi intryck av det. Det är rekommendationer: du kan inte skriva en artikel, eller prata i en tv-debatt, och neutralt använda ordet ”neger” eller ”zigenare”, och då rekommenderar vi något annat.

      Varför plockas orden inte bort, om rekommendationen är att de inte ska användas?

      – Dels är de trots allt vanliga och Saol ska spegla språkbruket, vanliga ord ska inte undertryckas.

      Dels skulle rekommendationen inte synas om ordet togs bort. Jag håller med om att det är litet problem, men orden förekommer en del i äldre texter, och för andra används de oblikt, till exempel genom att i en artikel skriva: ”Han kallade honom neger.”

      Därmed finns de närvarande i språket.

KommenteraAvbryt svar