Internationell klass i Karlsborg

15 elever från årskurs ett till gymnasiet har samlats i en ”Internationell klass” på Carl Johan skolan i Karlsborg. Det pratas 20 olika språk i klassen.  Eleverna kommer från det nya asylboendet och från hemmet för  de ensamkommande skäggebarnen. ”Det är en utmaning att vara lärare i den internationella klassen” konstaterar ansvarig lärare. Ett påstående som Lusharpan kan instämma i. Det är inte alla lärare som pratar 20 språk, bla tigrinska som pratas i Eritrea.

Eleverna har väldigt olika förutsättningar. En del är analfabeter, andra har ungefär 9 års skolgång. Det finns flera hinder att ta sig över. Bland annat handlar det om att lära sig läsa från vänster till höger istället för tvärtom.

Kunskapstörsten sägs vara stor bland eleverna. ”Hade svenska barn bara haft hälften av de här barnens driv skulle skolan inte haft några problem” säger ansvarig lärare. Lusharpan kan bara konstatera att etniska svenskar som vanligt får skit av våra godhetsapostlar. Alla är jätteduktiga utom de etniska svenskar som tydligen är ena riktiga muppar.

Målsättningen med undervisningen är att snarast placera barnen i en klass med jämnåriga svenska barn. Lusharpan begriper inte hur detta ska går till. Om man tex är 9 år och analfabet från Afganistan så ska man inhämta kunskaper motsvarande klass 1,2 och 3 i svensk grundskola. Det tar minst tre år. Sedan ska man dessutom lära sig svenska språket hjälpligt vilket lär ta minst 6 månader. Då är 9-åringen 12,5 år och ska då placeras ihop med sin jämnåriga. Men det går inte för då ligger man skolmässigt efter med 4, 5, och 6:an. Man kommer helt enkelt aldrig ifatt.

Lusharpan undrar om det på fullt allvar finns någon som tror att ett barn som idag är analfabet och inte pratar svenska ska skulle smälla i sig 3 läsår och lära sig svenska på nolltid och därefter placeras ut bland jämngamla. Det är om möjligt mer vansinnigt än svensk invandringspolitik i största allmänhet. De barnen är dömda att misslyckas. Det är bara våra galna politiker som tror att det fungerar.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

5 thoughts on “Internationell klass i Karlsborg

  1. ”Hade svenska barn bara haft hälften av de här barnens driv skulle skolan inte haft några problem”
    Nu blir jag förvirrad…….en internationell skola…finns det svenska elever där också? I så fall plocka bort dessa direkt och låt de andra eleverna få bra studieresultat. För om problemet är svenska elever med dåligt driv så löser en flytt av de svenska eleverna problemet direkt……

    Hur galet kan det bli i samhället…..om man är konform så kan man kläcka ur sig precis vilka dumheter som helst….men om man bara nämner att invandring kosta då blir man ordentligt uppläxad……..Stackars barn……

  2. Jag tror att man måste ha flera steg i inslussning till den svenska skolan beroende på hur snabbt de lär sig svenska och invandrarnas förkunskaper.
    Idag använder man sig av svenska barn som paras ihop med utländska som inte kan svenska ända upp i gymnasiet. Det drabbar inhemska barn hårt (som inte kan koncentrera sig på att lära) och många får göra invandrarbarnens uppgifter också. Alltså båda förlorar på upplägget.

    • PicaPica eftersom problemet är de svenska eleverna så kan man plocka iväg dessa till en egen skola i stället: enligt:

      ”Hade svenska barn bara haft hälften av de här barnens driv skulle skolan inte haft några problem”

      eller hur…..

      • På flera sätt måste de kvalificera sig för att få börja i en viss klass menar jag. Baserat på kunskaper i svenska språket, den klassens förkunskaper och varför inte också i uppförande.
        Annars kan de helt förstöra förutsättningarna för den klassens elever att tillgodogöra sig undervisning.

KommenteraAvbryt svar