Polisen och resurser

En bekant till mig kom på juldagen den 25 december år 2010 körande på länsväg 222 och enligt polisens fartkamera körde han 57 km på en 50 sträcka. Egentligen inget speciellt med detta, det händer 100-tals varje dag men skillnaden är att min bekant påstår att han inte kört för fort och inte hade någon lust att betala de 2000 kronor det kostade. Polisen har skickat påminnelser som har åkt i papperskorgen.

Så idag ringde det på dörren hos ”brottslingen” som bor på Värmdö utanför Stockholm. Tre poliser stod där med husrannsakningsorder för att hålla ett förhör om detta oerhörda brott. De hade åkt från trafikenheten i Solna, en sträcka på knappt 4 mil som om det inte är för mycket trafik tar 40-45 minuter enkel resa. Det blev ett kort samtal, ”brottslingen” erkände inte och fortsättning lär följa.

– Pettersson jämför detta med alla andra brottslingar och brott som skrivs av för att spaningsuppslag saknas, grova brott när polisen inte har tid att åka på larm, brott som inte utreds på grund av bristande resurser osv.

Kanske polisen borde ta sig en funderare på om de prioriterar rätt oavsett om den grova ”brottslingen” har kört för fort eller inte…det riktiga buset skrattar nog ihjäl sig, vid minsta tvekan blir våldtäktsmän och mördare frikända men det är klart de bor inte på Värmdö utan i ….

4 thoughts on “Polisen och resurser

  1. De kände sig säkert väldigt polismannamässiga på detta livsviktiga uppdrag. Åkte hem till frugan och la sig på soffan utpumpade efter en actionspäckad dag i en svensk polis farliga vardag.

  2. Ja men vad skulle du själv välja om du var polis och lite lat,
    en fortkörare eller en eventuellt beväpnad knarkare.
    Om man har månadslön och dessutom skall klara upp ett brott per arbetspass så är din vän det naturliga valet

KommenteraAvbryt svar