Knarkarkvarten

I Oxelösund på Esplanaden 15 B, knarkas det. Där håller några liv på att gå åt helvete. Ett tillhör en flicka som nyligen har fyllt 18 år och i lagens mening numera är vuxen och myndig.

För den förtvivlade mamman är hon fortfarande den lilla dottern som hon älskar, men lika förtvivlad som mamman är över dotterns situation lika förbannad är hon på socialen och polisen och deras oförmåga att göra något åt situationen.

De har namnet på dottern efter 100-tals samtal och besök av mamman som även härjat runt i lägenheten och skällt ut de tre grabbarna som är i 25 årsålder, Andreas, Dennis och Johan och fått till svar att du kan ”dra åt helvete jävla kärring”. De 25-åriga grabbarna har också föräldrar och släkt som kämpat liksom mamman har kämpat men ibland hjälper det inte och då måste de som åker fem-hjuling titta upp från sina mötesprotokoll, kurser och agendor och ge sig ut i verkligheten.

Att som socialen påstå att de inget kan göra för flickan och de andra är myndiga är detsamma som att erkänna att vi har vaknat för sent och att polisen inte kan göra något för kvantiteterna av knark de har på sig är för små känns inte troligt. Vill man så går det.

– Pettersson undrar vad i helvete det är som pågår i vårt land. Trots världens högsta skatter, socialsekreterare, psykologer och extraresurser är det inte bättre än på den tiden man fick en rejäl örfil och en spark i arslet om man inte skötte sig.

Polisen kan inte bura in ett gäng knarkare och ta deras leverantörer Janne ”Säcken” Rådemalm, Peter Widell och David från Göteborg trots att de har adressen, de har namnen, flickan har strulat sedan hon varit 14 år, alltså har någon försett en minderårig med knark och polisen yrar om små kvantiteter och att hon är myndig! För i helvete de har knarkat i minst fyra år och då går det inte åt små kvantiteter.

Det hänger även andra tjejer och killar på Esplananden 15 B, det röks hasch och injiceras amfetamin, där tas ”fludder” olika piller för nedåttjack eller lyckopiller.

Socialen och polisen kan heller inte skylla på resurser, igår läste vi om att det gick att skicka tre poliser för att någon kört 7 km för fort för 1,5 år sedan och dagligen hör vi om att det läggs enorma resurser på stackars ”ensamkommande barn” som är unga män i 20 år ålder som kräver dygnet runt bemanning där de bor och hjälp med mat och städning.

Det är viljan som saknas, allt för många har blivit för lata och för fega.

Nåväl, vi väljer själva – tänk på det nästa gång ni röstar.

49 thoughts on “Knarkarkvarten

  1. Det första som händer när en adress offentliggörs är att de som kan och inte är bundna till platsen flyttar sig själva, och si verksamhet. Då sjunker tillgången snabbt och priset på narkotika in närområdet, och bland de närmsta i kretsen. Priserna stiger omedelbart. Det uppstår ett läge där ingen är villig att sälja av riskbedömningsskäl och av rent vinstintresse. De som är i ett beroende tillstånd har inte något val. Rör det sig om långtidsbruk av opiater är en abstinens direkt livshotande, och för att kunna betala det höjda priset krävs en inkomst. Inom de närmsta veckorna ökar antalet brott, oftast inbrott, snatteri men rån och ett ökat våld i samhället följer. Polisen blir alltid lika överrumplade, antagligen eftersom de inte har fått veta att någon blir måltavla för viljan att begå egenmäktigt förfarande.
    För yngre kvinnor är situationen farlig. Deras namn och allt annat som blivit allas egendom tvingar dem att söka den gråzon där den vänlige mannen utan sociala problem, men med andra behov som kan vara just sådana att en desperat kvinna kan hjälpa till med mot betalning. Kanske har den som hon träffat recept och frikort.
    Så, de som tjänar på allt ni gör är de som har pengar, inflytande och vem vet vadsom får den som började skräna att fortsätta sin samhällsfördärvande verksamhet? Doften av guld väcker de sämsta sidorna hos lla.

  2. Har inte velat sjunka till samma nivå som denna Pettersson MEN nu kan jag inte hålla käften längre..
    -Har du rätt att hänga ut personer med både för och efternamn? Och även deras adress? Tror inte alls att du tänkt på att detta kan vålla till annans död? (Absolut inte din så ta inte detta som ett hot!)

    Och när du hänger ut dom här personerna tänker du då på att du samtidigt hänger ut deras familjer??
    Du ger också dom här killarna en stämpel för livet och du vet inte med säkerhet att dessa killar håller på med det du skriver!? (Du kan inte veta det eftersom att du inte känner någon av dom)

    Ge dig Pettersson, du är en vuxen människa men du beter dig som om du vore 15!

    Detta är för mig skamligt att man kan hänga ut personer på detta sätt!!

    • Hej ….!

      Måste fråga, för jag kan inte förstå vad du menar med att denna blogg kan ”vålla till annans död”?

      Denna blogg har jag tolkat som att få upp ögonen på allmänheten om vad som faktiskt förekommer i lägenheter i Oxd. Med många av våra ungdommar.

      Sedan har ju någon svävat iväg till något helt annat med sina kommentarer, så fokus har försvunnit från det verkliga problemet. Sorgligt!

    • Ja, jag har rätt att hänga ut personer enligt lagen, man ska visserligen inte kränka människor men i personuppgiftslagen finns ett undantag för journalistiska ändamål. Detta undantag gäller inte bara etablerade medier som tidningar och radio utan även privatpersoner som vill informera, utöva kritik och väcka debatt i samhällsfrågor av betydelse för allmänheten.

      Jag har givetvis tänk på konsekvenserna av att hänga ut personer på nätet och meningen med det är att det ska rädda och inte ta liv, det har knarkats i många år i kvarteren och av de inblandade personerna. Myndigheter, kamrater och familj har tydligen inte hjälpt som stöd även om jag är övertygad om att många försökt. Det är beklagligt om familjerna känner sig uthängda men de har varit uthängda lika länge som ungdomarna knarkat.

      De som stämplar killarna för livet är de själva och knarket, de är så pass unga att de fortfarande kan ordna upp sina liv men det går inte om alla är tysta och låter dem hållas.

      Jag vet vad de hållit på med fast jag inte känner dem.

      Jag ger mig inte, jag ska göra vad jag kan för att vi ska få ett bättre och tryggare samhälle. Hur gör du? eller är du rädd om ditt eget rykte medan ungdomarna knarkar ihjäl sig.

      • Vad jag gör?
        Jag arbetar med kommunen, det har jag gjort ett bra tag nu och kommer att fortsätta med det.. MOT DROGER!! Men jag hänger inte ut personerna i frågan bara för det!

        Att dom har hängt ut sina familjer när dom började med droger!? Nä du det stämmer inte eftersom att jag själv har haft ett syskon som brukat droger så nej de stämmer ej!

        ”Vålla till annans död” ja de finns fel folk som läser detta inlägg och som inte tål dessa personer och dom ”gömmer” sig för dessa personer, men nu står det ju vart dom bor m.m

        Okej, enligt lag kanske du har rätt att du får det, men har du empati till medmänniskor så hänger man inte ut personer du ej känner!?

      • Är det inte så att er hembygd är rätt liten så att dom flesta känner alla? Folk har nog rätt bra koll på vilka som drogar eller gör annat skit. När din syster knarkade eller om hon söp, då visste väl många att du var hennes bror/syster?
        Hänga ut…..antagligen inte så kul men det ger kanske resultat, hur ser dina kommunala resultat ut för dessa individer?

  3. janne:
    Du tycks verkligen spela en central roll,i Oxelösunds undre värld och sammanhang med knarknästet !! Är det möjligen som jag tidigt förmodade i en kommentar,att din profit minskat p.g.a Petterssons publicering ?? F.ö tycks det ingå fyra/fem likartade i ”klicken”,att döma av antalet ”tummen ner” i fälten.Ingen normal nyckter trycker ett sådant tecken,när man vill förhindra en människa död genom droger !!

  4. Att jag inte lyckats få mitt barn att välja en annan väg på fyra år är jag såååå himla ledsen över. Jag tänker därför att fortsätta kämpa även nu när hon har blivit myndig. Inte för att jag vill jävlas med alla missbrukare och kriminella utan för att jag älskar mitt barn och önskar henne en framtid värd att leva.
    Jag har i mitt liv fram till nu gjort saker som jag idag önskar att jag skulle ha gjort på ett annat sätt. Kan tyvärr inte säga att jag i framtiden kommer att vara felfri, för alla vi människor är olika och har olika lösningar på våra problem. Men för mina barn kan jag gå in i döden….
    Att min dotter bor hos sin pappa på heltid sedan en lång tid är INTE min vilja… och min vilja är inte det som gäller alltid.
    Att det har gått så illa som det nu har gjort är något som jag upplever så tragiskt. Bilderna som skapas i mitt huvud mot min vilja att se min dotter injisiera droger och hur hon ser ut när hon ligger utslagen får mig att bli så galen att jag kan explodera. Jag känner äckel och hat mot allt vad droger och missbruk innebär. Jag vet att jag inte kan utplåna skiten från världen men jag hoppas att jag åtminstånne kan rädda min älskade älskade underbara dotter ifrån det.

    Tillsammans kan vi vara starka! <3

    • Hej Berit jag hoppas att du kommer att lyckas i din kamp.
      Man vill sina barn det bästa men barnen väljer ibland helt fel väg vad man än gör för dom så kan det gå fel.
      Jag lider med dig Berit, ge inte upp, din tös måste få hjälp.

      En del personer i kommentarsfälten har reagerat underligt anser jag men att belysa detta är känsligt och många ömma tår trampar man på och antagligen finns det även profit som kanske i och med detta inlägg kanske får sig en knäck?
      Det är vissa här inne som kommenterar som antagligen lider någon sorts skada? Vem tjänar på knarket, vem tjänar på att vi inte skriver, vem tjänar på att vi är tysta?

      Jag hoppas att du kan rädda din tös.

      • Till er alla, ni är ju socialtmissssanpassade!!
        Ni hann inte se frågan utan tog exempel situationen till fånga.. förvänta er inga seriösa svar på era frågor o hoppas era liv brinner i helvetet o att ni har fler barn som börjar knarka! Tack för mig era misslyckade själar!

    • Skit snack rent ut sagt. Din äckliga jävel.. har nu lyckats hitta bilderna från den berömda pissoaren. Där du utfört olika sexakter.

      Min fråga till alla läsare och dig:
      Borde jag publicera dem här o hänga ut henne?

      För alla gör ju ”misstag” som så fint kallar de?

      • Hej janne, om du har bilder på andras ”sexakter” har du förmodligen gått över gränsen för vad som är anständigt och om du också är med på bilderna så har du förbrukat ditt förtroende totalt gentemot din partner.
        Du skall nog inte visa dina bilder för någon.

      • Oj, Janne. Det där var inte snyggt. Springer du omkring på pissoarer och fotar. Det verkar inte normalt. Har du sökt för detta?

        Frånsett denna perversation har du något förslag på hur vi ska rädda ungdomarna och komma åt dem som säljer skiten eller är det du som säljer och det är därför du är grinig?

  5. Hej först och främst så anser jag att detta har gått över styr. …………………………………………//arg Oxelösundare.

    Där emmellan tog Pettersson bort ett stort stycke som inte förde saken framåt och försköt fokus från knarket till helt andra saker, dessutom med så mycket felstavningar att det var svårbegripligt. Vill Lågt få fram sina synpunkter får det bli på ett annat språk.

  6. Ja jag tror verkligen att man kan göra allt för sina ungar och ändå går det åt helvete. Får myndigheterna tag i ungarna tidigt så tar dem över och sen är det kört. De är nästa så att man inte ska blanda in myndigheter i sina ungar för alla vindrinkare tycker att dem kan så bra. Dem sätter ungarna i någon obs klass där det går andra som redan har kommit snett sen går det inte att göra ett skit. Det bästa är att låsa in dem själv och hoppas på det bästa men då undra så klart myndigheterna vart ungarna tagit vägen. Så man är bakbunden när det kommer så långt.

  7. I personuppgiftslagen (PuL) finns inga särskilda regler för publicering på Internet. Personuppgiftslagens generella regler för behandling av personuppgifter gäller även när man publicerar personuppgifter på webbplatser, bloggar och liknande.

    Man får inte kränka andra människor

    Om personuppgifter publiceras i en löpande text på Internet, till exempel i en blogg, är publiceringen i princip tillåten så länge man inte kränker den som personuppgifterna handlar om. Det framgår av den så kallade missbruksregeln, som tillkommit bland annat för att förenkla vardaglig behandling av personuppgifter.

    Det är inte möjligt att generellt slå fast vad som är en kränkning av den personliga integriteten utan man måste göra en bedömning i varje enskilt fall och väga in samtliga omständigheter. Faktorer som påverkar bedömningen är bland annat syftet med publiceringen, vilka uppgifter som publiceras, var dessa publiceras, vilken information som har lämnats och hur länge uppgifterna publicerats på Internet. Även hur den vars uppgifter som publiceras själv upplever publiceringen kan vara av betydelse, men är inte avgörande för om det ska anses vara fråga om kränkning i personuppgiftslagens mening. Att publicera personuppgifter i syfte att skandalisera eller ”hänga ut” någon är tydliga exempel på publicering som normalt är kränkande enligt personuppgiftslagen.

    Det finns undantag för journalistiska ändamål

    Ibland publiceras personuppgifter på Internet på ett sätt som är kränkande utan att publiceringen står i strid med personuppgiftslagens bestämmelser. Det beror bland annat på att det i personuppgiftslagen finns ett undantag för journalistiska ändamål. Detta undantag gäller inte bara etablerade medier som tidningar och radio utan även privatpersoner som vill informera, utöva kritik och väcka debatt i samhällsfrågor av betydelse för allmänheten. Att informera och debattera om personal som missköter sitt arbete och om situationen vid ett vårdboende kan vara tillåtet med stöd av detta undantag trots att det kan finnas information som kan uppfattas som kränkande för personalen.

    http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/publicering-pa-internet/

  8. Pettersson och ni andra.
    Det ni skriver antyder att ni tycker att en olaglighet är mindre viktig en den andra.
    Jag valde att skriva som jag gjorde om ”den onämnda flickans” mamma eftersom mycket av det du skriver i din blogg är rena lögner och du verkar inte alls ha kollat upp källan till din information, vilket du borde göra innan du väljer att skriva som du gjort.
    Jag frågar helt ärligt nu, tycker du verkligen att en förälder som ”misslyckats” med att få sin dotter att sluta med droger mellan ålder 14-18 år, dvs fyra långa år, gjort allt den kan? Ett omyndigt barn kan du själv köra till behandlingshem och dylikt. Tycker du att den personen ifråga kan säga dessa saker om sin dotter och vara trovärdig när tex flickan ifråga inte ens bott hos sin mor de senaste åren utan hos sin fader?
    Du har inte informationen som du hade behövt bakom dig för att skriva som du gör det är mer än tydligt. Och jag kan nämna mer orsaker till detta men väljer att inte gå in på detaljer för att visa min sak.

    Detta var min sista kommentar, jag hoppas verkligen att ditt blogginlägg hjälper ungdomar på glid och får kommunen att se med större ögon. För lyckas du med det du ville så är det mer än bra.
    Tack för mig.

    • Upprörd – Vi ska inte dra detta för långt men du nämner att mycket på vår blogg är rena lögner och att jag inte kollar upp källan för informationen.
      Vore tacksam om du kunde ge några exempel på felaktigheter så ska vi naturligtvis rätta detta och be om ursäkt.

      För mig är det väldigt viktigt att vara trovärdig eftersom en stor anledning till att vi driver bloggen är att det inte går att lita på de etablerade medierna.

      Ge gärna exempel på felaktigheter med källanvisningar. Tack.

  9. Det finns ju något som heter ”lag om vård av unga”. Det är väl en bra lag att börja använda i Oxelösund. Det här är inte första gången som myndigheterna i Oxelösund skiter i om ungdomar går under. De har inga pengar till vård av missbrukare, trots att kommunen är en av de kommuner som tar in mest pengar per capita. De spelar Monopol om pengarna istället för att använda dem till t.ex vård av missbrukare.

  10. janne:
    Bortsett från vilken ålder du och jag har uppnått,kan du inte vara så naiv,att du tror Pettersson bläddrat i telefonkatalogen,för att finna lämpliga namn !!
    Nu tillhör du kanske dem som normalt endast tittar i SN,och där publiceras inga namn,om man inte kan peka ut någon av oss ”rasister”.Ett undantaget från deras tabu,i den ”korrekta” PK-pressens anda !

    • Lars Å Månsson. Att hänga ut människors namn i bloggar på internet är OLAGLIGT. så är det. Om du är sur på SN ta de med dem ist. Tycker du skall hålla dig till saken.

  11. Nu har jag läst allt som skrivits här, Jag tycker att det är helt okej att hänga ut namnen på dom som bor på esplanaden , dom har hållt på där i så många år minst 10år alla vet vem dom är även polisen,
    Tycker det är värre när man ser droghandel bakom färg affären på stan (under bron) dom som är där är ca 15 år det är inte någon som jag känner igen, en knubbig mörkhårig kille bla.
    Det är sorligt med allt skit i oxelösund det finns för mycket
    en anhörig till mej har haft stora problem med skiten men är idag ren,sen några år tillbaka

  12. Upprörd:
    Om nu du och dina likasinnade,finner detta så avskyvärt,borde ni kanske i tid försökt att förhindra dessa människors undergång.Många blundar för problemen,av rent profitbegär!! Hoppas och tror inte du är en langare.
    Men vore du sååå rekorderlig,som du försöker ge sken av,kunde du uppträda med ditt namn,och avstå från en fajkad e-mailadress..

    • Jag personligen bär inte ansvar för andra människors liv. Vet du vad behandlingspedagoger rekommenderar? Utfrysning.
      Jag tänker inte kommentera personernas drog användning eller inte, för det har jag inget belägg för att göra och därför kan jag tyvärr inte ”förhindra” det du påpekar.
      Det jag diskuterar och kommenterar är att Pettersson, som sagt, väljer att hänga ut människor. (PUNKT)
      Och nej, jag tänker inte gå ut med mitt namn eller mejl adress p.g.a. Pettersson och hans bihang redan visat hur man hänger ut personer och jag vill, tyvärr kanske jag skall säga, inte bli en offentlig person i detta drama, om jag får kalla det så.

      • Upprört har naturligtvis rätt att vara anonym. Det gör bara att trovärdigheten minskar i mina ögon.

        Och du verkar inte så dålig på att hänga ut människor heller med i sammanhanget helt onödig information.

        Nåväl, min tanke med blogginlägget var ett försök att få myndigheterna att resa sig från kontorstolarna och göra något åt dem som säljer knark och få in ungdomarna på behandling.

        Jag vet inte om det fungerar som jag tänkt men ett blogginlägget om en anonym knarkarkvart hade garanterat inte gjort någon skillnad.

        Men jag tar gärna emot en anmälan för förtal så får vi se…

  13. Lars å Månsson. Hur gammal är du egentligen, oavsett ålder har du nyss visat din mognad genom att kasta smuts på någon som faktiskt har något vettigt att säga genom att fråga en sån ur löjlig fråga som: tjänar du kovan på deras drogförsäljning.
    För en schysst o mogen debatering istället för att lägga sånna fruktansvärt barnsliga kommentarer.
    Du ökar knappast din popularitet och bra feedback med din potens att tala.
    Och jag håller helt med, vem fån e personen i fråga att hänga ut 6 människors namn, utan att ha de minsta belägg för de som sägs. Om så fallet hade värt att de som står är sant och att de finns belägg, så hade nog polisen kunnat gripa folk därefter. Mogna o se världen med öppna ögon istället för att kisa o låtsas

  14. Upprörd:
    Du tycks verkligen var ”upprörd”…Vad är det som stöter dig såååå enormt,när någon som Petterssons Blogg för fram eländet i ljusa dagern ?
    Skrika efter Sociala medier och flytta ansvaret dit,tyder på att du själv,på ett eller annat sätt tycks vara involverad !
    Har jag måhända rätt,att du befarar sämre omsättning av varorna ?

    • Du får tro precis vad du vill. Du har inte funderat på om det är min son han hänger ut? min bror? en skolkamrat?
      Pettersson får belysa och problematisera precis vad han vill. MEN att hänga ut människor är inte okej och det borde både han och du veta. Han borde också veta vad lagen säger om detta och hur helt vanliga människor som är involverade tar illa upp av detta beteende.

    • Lars å Månsson. Om jag skulle misstänka någon i denna konversation så är det dig.
      Med tanke på att du bara häver ur dig och anklagar folk till höger och vänster för väldigt grova saker utan någon som helst berättighet. Som sagt tidigare, ingen framtid som talesman. Omognaste jag någonsin skodat!

  15. Upprörd:
    Bor du också i kvarten ??
    Eller är du som tjänar kovan vid knarkförsäljningen ??
    Hur som haver tror jag de flesta,förrutom dina flummiga kompisar,står på Petterssons sida…
    Sådana avarter i samhället måste upp i dagsljuset !!

    • Vet ni, jag är varken kompis med någon som befinnersig på Esplanaden eller tjänar pengar på detta. Jag tycker det är fruktansvärt att hänga ut människor, hade jag varit dessa killar, även tjej ni pratar om han jag varit grymt upprörd. OCH tjejens mamma vet jag precis vem hon är, och det är många som läser detta och skrattar åt er trovärdighet.
      Självklart skall människor/barn inte få knarka fritt, men rikta den kritiken till de som gjort alla husrannsakningar på adressen och går där i från utan att hitta något, eller rikta den kritiken till de föräldrar som uppenbarligen inte gjort tillräckligt för att deras barn skall klara sig i livet.. Känns väldigt absurt att du skriver att flickan i fråga började med detta när hon var 14 år.. VARFÖR i hela fridens namn har inte hennes föräldrar hjälpt henne innan hon blev myndig förklarad då det är försent. Ni glömmer att dessa människor är myndiga, har full rätt att bestämma över sitt eget liv och full rätt att göra vad dom vill med de.
      Kanske skall ni rikta er kritik till vård och omsorgsnämnden när vi endå är igång? som blundar för problemen i denna stad och väljer att skita i efter vården av missbrukare när dom kommer ut från sina behandlingar.

  16. Det märks tydligt att du har noll koll på hur situationen är. Dottern som du väljer att inte hänga uts mamma super sig full ”varje” helg och knullar i pissoarerna på färjelägret i oxelösund (jag har sett det med mina egna ögon) !!!
    En mamma som tycker att hon kan vandra runt och leta efter sin stackars dotter på esplanaden när det passar henne dvs en gång i halvåret. Jag tycker det är sjukt tragiskt med människor som beteer sig som människorna i den lägenheten men det kan knappats vara varken din uppgift eller en halvalkoliserad morsas uppgift att hänga ut människors namn på detta sätt.

    • Upprörd, tack för att du läser vår blogg trots skiten du skrivit om den tidigare, nyfiken på sanningen? Vems uppgift är det då att ”hänga” ut namn och försöka göra något åt situationen när föräldrar kämpat och gjort vad de kunnat och myndigheter misslyckats eller inte ens försöker på allvar?

      Du kanske tycker det är bättre att ungdomarna får knarka ihjäl sig anonymt!

      Förresten att du sett något ”med egna ögon” har noll trovärdighet i ditt fall – anonym med fejkad e-postadress, löjligt.

    • Fyy fan va lågt!! Det är för djävligt att du överhuvudtaget kan skriva
      som du gör, när fokuset är på droger!!!!!!!och inte på fula falska påhopp. Du har kämpat för samma sak!!

    • Hoppas det Janne, ett polisbesök vore trevligt så får vi se vad de prioriterar.

      Att bekämpa knarket eller dem som skriver om det. Vad tycker du är viktigast Janne?

      • Jag tycker de viktigaste är att om man ska yttra sig på ett såhär personligt sätt, som att hänga ut folks namn o ta kort på de jag antar är, människornas ni misstänker för detta hem?
        Så ska man ha jävligt goda fakta och inte teorier. För de som skett här ovann är minst lika olagligt som att bruka droger! Att bekämpa skit snack är mitt svar till dig!

  17. Så ser det ut i 7-klöverns Sverige.Betänk då att detta fall är ett av flera tusen i landet.Kanske från de styrandes sida,ännu ett försök att så snart som möjligt utrota urbefolkningen !!

KommenteraAvbryt svar