Stäng

Cykeltjuven Zlatan

Pettersson har läst boken ”Jag är ZLATAN Ibrahimovic”. Vi struntar i fotbollen denna gång, den har vi läst om tidigare. Nedan är exakt citat ur boken och det finns mycket mer.

Efter det började jag sno cyklar. Jag slog upp låsen. Jag blev en mästare på det. Bang, bang bara och hojen var min. Jag var cykeltjuven. Det var min första grej. Det var rätt oskyldigt.

En gång klädde jag mig i svarta kläder och gick ut i mörkret som värsta Rambon och klippte en militärcykel med en stor jävla bultsax och absolut, visst, den hojen var cool.

Jag triggade ingång på att smyga runt i mörkret, och jag slängde en del ägg på fönsterrutor och den typen av prylar…

Jag och en kompis var klädda i dunjackor mitt i sommaren, helt idiotiskt, och under de där jackorna hade vi fyra pingisrack och annat skit vi plockat på oss.

En balkanpryl liksom…

Jag hade slängt en tegelsten på dagis som studsat på något vis och krossat en fönsterruta…

Man behövde en tuff attityd i Rosengård, och fick man höra något skit, värst var att bli kallad fitta, då gällde det att inte backa.

Man bajsar inte i sin egen säng, som vi sa. Det var mer vi i Rosengård mot alla andra.

Jag körde med lite värre grejer också, inte bara för kicken. Jag behövde balla prylar.

…en gång på Malmöfestivalen såg jag en hel drös med killar från Rosengård, typ tvåhundra stycken, som jagade en ensam kille. Det såg inte helt schysst ut, uppriktigt sagt. Men eftersom det var killar från min förort började jag springa med dem, och jag tror inte den killen mådde så bra efteråt.

Det var mycket brott på den tiden. Inte så vi stack ut för att stjäla. Men det skedde ändå en hel del grejer, inte bara cyklar. Det var in och ut i varuhus också, och oftast fick jag en kick av själva utförandet. Jag triggades av stölderna.

Vi hade snott för ettusen fyra hundra kronor. Det var inte bara den vanliga smågodisgrejen.

Jag hade flyt och jag fortsatte stjäla, så okej, det skulle ha kunnat gå illa.

Ni vet, vi från Balkan är hårda.

Jag minns en ful tackling i åratal. Jag kommer ihåg skit som gjorts mot mig, och jag kan vara otroligt långsint.

Jag var bara sex år när jag började. Vi spelade på grus bakom några gröna baracker, och jag hojade till träningen på stulna cyklar…

Jag bytte klubb flera gånger och kom till FBK Balkan, och det var något annat det. I MBI stod svenskarnas pappor och ropade: ”Kom igen nu, gubbar. Bra jobbat!”

I Balkan var det mer: ”Jag ska knulla din morsa i häcken.”

”Är du dum i huvudet?” sa jag till tränaren.

”Så där kan du inte göra!” sa domaren.

”Du kan dra åt helvete också” röt jag och åkte ut.

Jag kör alltid som en dåre. Jag har bränt i trehundratjugofem med min Porsche Turbo och kört ifrån snuten

Försvann träningsoveraller, skyllde man på mig. Helt korrekt i och för sig. Jag var fattiglappen också.

– Pettersson inser att Zlatan är ett barn av Rosengård och det är skrämmande, ingenstans verkar han ha insett att han är en idol för många och att det är fel att stjäla och att det ibland är lämpligt att be om ursäkt, men inte Zlatan han ber inte om ursäkt för allt helvete han ställt till med.

Han är utan tvekan en bra fotbollsspelare men något föredöme är han inte men det är säkert en Balkangrej.

32 reaktioner på “Cykeltjuven Zlatan

 1. Zigenare från Balkan har invaderat Dalarna t.ex. Borlänge och Långshyttan, och får gratis vinterkläder, lägenhet, pengar, tandläkare och permanent uppehållstillstånd helt utan asylskäl, av det kriminella Migrationsverket i Hedemora. Stöldturneer med vit buss, häktade lång tid. Håll Sverige rent gäller inte nyförtiden bara skräpa ner är ok i naiva Sverige:
  https://www.youtube.com/watch?v=43D3GDxcu1k
  https://www.youtube.com/watch?v=J38VkwjM0dg

 2. Pettersson:
  Efter att ha läst delar av dina citat från boken,inser jag varför Kungl.Postverket beslutat ta denna avkomling som motiv.En typisk bild av mångkulturella Absurdistan.
  Nu återstår att se hur många som vill slicka ett sådant as i R-ven !

 3. Vad är det där för ett fult jävla missfoster? Skicka fanskapet tillbaka till Afrika! Sen han betalt för allt som han vandalisserat och stulit och ställt till med. Vilket as!
  MVH
  Janne

 4. Eva-Marie:
  Den förkalkade rektor inbillar sig troligen,att man lyckats indoktrinera ALLA sina elever, till samhällsnyttiga idioter !!
  Beklagar dig och din familj,samt alla andra som smutskastas
  med sådan ”skönlitteratur”..
  Försök att glömma,och fira trots allt vår svenska Jul,så skönt traditionellt som möjligt !!

 5. Hej StefanK
  Vår gymnasieson fick en sådan bok av sin skola. blev han glad, NEJ.
  Jag skrev till skolan med lite frågor:

  Hej och God Jul på er.

  Jag har en fråga.
  Vår son fick en bok, Zlatanboken. Han fick den av skolan och jag hörde rektorn på Sydnytt prata sig varm om denna gärning. Hon och ni på skolan tycker det är bra med denna bok då upptagningsområdet är Rosengård och att ungdomarna känner igen sig i Zlatan!!??

  Det gör inte vår son. Han känner inte igen sig i Zlatan. Vi bor inte på Rosengård.Då sonen läser till kock och det gör många på skolan borde det vara ett bättre val att köpa in kokböcker. Det finns många av god kvalite.
  Vi är en svensk familj och känner att det blev fel i vårt fall med denna Zlatanbok.
  Tänker ni alls i dessa banor när ni använder skattepengarna till bokinköp? Är det viktigt om vår son känner igen sig i sitt land?
  Zlatan en fotbollsspelare ,vår son en kock.
  Vänliga hälsningar Eva-Marie

 6. vänta i kanske 5-10 år, då är storhetstiden över och han kommer att vara en vanlig loser med mycket pengar, kanske t.o.m. att hans ”kamrater” kommer befria honom från pengarna också, det kan gå fort

 7. Nästa gång det är landslagsmatch så kolla om Zlatan sjunger svenska nationalsången? och fråga varför han i så fall inte gör det.

 8. Efter dessa saxade utdrag ur hans bok,inser jag äntligen varför denna ”nysvensk” blivit PK-pressens stora idol…Har dock länge insett att det inte hade med hans bollsparkeri att göra.
  Knappast en dag utan att man blaskar med sina stora rubriker,över deras självutnämnda ”världsstjärna”
  Med en sådan sjuk reklambetonad och vinklad idol,kan det endast gå utför…Såväl med fotbollen,som Sverige inkl.Balkan !!

 9. Zlatan är ett föredöme som förortskidsen ser upp till och vill efterlikna. De som inte blir bra i fotboll, undrar vad de ägnar sig åt när de får läsa om den framgångsrike miljardären Zlatans uppväxt.
  Såg på nyheterna att Malmös skolor köpt in hundratals av böckerna.
  Undrar om förortskidsen nu tror att det är ok att ”busa” som ung och ändå lyftas fram i media som det nya Sveriges gunstling?
  Tror ni boken sålt, media ägnat spaltmeter om Zlatan hette Stefan och kom från enkla förhållanden i Nyköping?

  1. En av våra allra största idrottsmän ö.h. kommer ju från enkla förhållanden i Nyköping. Numera är han ju död men ni har väl kanske hört talas om kanotisten Gert Fredriksson 6 OS-guld 1 silver 1 brons och mängder av VM- EM- NM- och SM-medaljer och vinnare av andra stora tävlingar runt vår jord. Han var hela sitt yrkesliv brandman i olika befattningar. Så eld och vatten har mer än eldvatten varit hans livselixir.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: