Zlatan: ”Det här är mitt land nu, inte kungens”

ZLATAN. ”Jag försöker dela ut glädje, kärlek och min passion för det jag älskar, till mitt folk. För det har blivit mitt land nu inte kungens, det är mitt land”. Så säger en av Sveriges genom tiderna största fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic som laddar inför EM i Frankrike.

Det är bara några få dagar kvar till Sveriges premiärmatch mot Irland och den svenska landslagskaptenen berättar vad det betyder för honom att dra på sig den blågula tröjan.

– Känslan går inte att beskriva med tanke på att du gör något du är bra på och samtidigt representerar ditt land, det finns inget större. Det sättet jag representerar Sverige på, och att jag får göra det på mitt sätt, det känns otroligt. Och att samtidigt få vara kapten, det går inte att beskriva känslan, säger han.

Zlatan som tillhör den äldre generationen i det svenska landslaget, var själv en av dem som kom in i generationsskiftet under Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg och gänget redan 2001. Nu har han spelat över 100 landskamper och är veteranen i laget när flera av U21-hjältarna från förra sommaren, kliver in i den svenska A-lagstruppen. Något kaptenen hoppas att se mer av.

– Det är ett stort steg från U21 till A-landslaget och det tar tid att komma in men nu ser vi många som tar för sig allt mer och det är bara kul. De är framtiden. Jag hoppas att det kommer fler underifrån och får sin chans och tar chansen när de väl får den, säger kapten Zlatan.

Läs mer på SVT

-Pettersson förstår att Zlatan säger detta med glimten i ögat men det är inte hans land förrän den dagen han lär sig sjunga nationalsången inför matcherna.

Zlatan sjunger ALDRIG nationalsången i samband med en landskamp, skälen har enligt honom själv varit att han inte kan den och att den är långtråkig. Men ”Du gamla du fria” gick bra att sjunga när Volvo öppnade plånboken…det är ynkligt när han dessutom är lagkapten och ska föregå med gott exempel, han som är en gammal cykeltjuv. 

Så i mitt land dröjer det innan Zlatan blir kung, fast jag önskar naturligtvis honom och de andra grabbarna lycka till i fotbolls-EM som börjar i morgon.

Titta vid 4:23, filmen är från 2008 men så har det sett ut vid varenda landskamp som Zlatan spelat.

Året är 2006 och Figo, Ronaldo och Zlatan har alla hamnat i Real Madrid. Av någon anledning är de ute och åker bil tillsammans med Kluivert.

Kluiverts körkapacitet är ju inte så lysande och efter några pilsner så drar han rätt in i ett träd. Alla fyra dör. Som alla förstår så tar Kluivert steget direkt ner i helvetet.

Figo, Ronaldo och Zlatan tar sig dock upp till pärleporten där de välkomnas av Sankte Per som direkt leder dem in till vår Herre.

De tre stegar fram mot Gud som sitter på sin tron. Gud säger då:
– Figo, vad är det bästa med fotboll?
Figo bugar sig och svarar:
– Det bästa med fotbollen är att jag har kunnat sprida glädje till folket, tjäna pengar till mitt uppehälle och få se hela världen.

Gud ansåg att det var ett bra svar då han sa:
– Bra Figo, kom och sitt på min vänstra sida.
Gud tittade sedan på Ronaldo och sa:
– Och du Ronaldo, vad är det bästa med fotbollen?

Ronaldo svarar lite försynt:
– Herre, jag kommer från fattiga förhållanden och har lyckats visa mina medmänniskor att det finns en väg ut ur det hela och att man inte behöver vara dömd till ett liv i misär. Samtidigt har även jag kunnat sprida glädje till folket.
– Bra svarat Ronaldo, sade Gud, kom och sitt på min högra sida..

Gud tittade sedan på Zlatan och sa:
– Vad tycker du då Zlatan?
Zlatan tittar upp, harklar sig, spottar på marken och säger:
– Du sitter på min stol.

29 thoughts on “Zlatan: ”Det här är mitt land nu, inte kungens”

  1. Dum i huvudet! Bara förnamnet idioten tror sig visst äga Volvo för att hen får vara med i reklamen! Obegåvad när det gäller allt utom att hantera runda föremål med fötterna! Lyssna på pågens språk så förstår ni vad jag menar!

    Själv tycker jag inte det är någon större merit att kunna hantera runda föremål med fötterna med tanke på världsläget och världshistorien!

  2. Han har humor och med sin fysik får han gott om syre till hjärnan. Det mesta tror jag han håller tyst med. Han är lika snabb i käften som i fötterna. Fantastiskt att få uppleva idrottare som tränar sina kroppar så uthålligt.

    Tystnaden kan vara ett sätt han väljer att förbereda sig mentalt på. Han sjunger ju ingen annan nationalsång heller. Inte heller när de spelade in EM-låten sjöng han. På reklamfilmen sjöng han inte han pratade.

    Jag gillar Zlatan och jag ser honom som en större inspirationskälla än Reinfeldt vars syfte med sina torra uttalanden är att vara dum i huvet och kärlekslös eller det är i alla fall de spår han lämnar efter sig.

  3. Jag håller inte längre på det svenska landslaget i EM, och jag hoppas att Zlatan gör självmål och samtidigt bryter benet när han firar sitt mål.

  4. den jävel tror på tok för högt om sig själv
    han är så jävla kär i sig själv, och vet att han kommer undan med det mesta, så då börjar han slåss, förolämpa folk och bete sig som en diva
    han saknar folkfostran och klarar inte av att dölja det .. så går det när föräldrarna fostrar med slev och aga istället för kärlek och engagemang helt enkelt.
    ett praktexemplar på hur ”gammal hederlig fostran” ger socialt missanpassade individer helt enkelt

  5. Han är en av dom största muslimska idioterna genom tiderna, en löjlig och ovanligt motbjudande och ful pajas!
    Dessutom ett kriminellt as, som dom allra flesta muslimer!
    Han bör omgående skickas tillbaka till Afrika eller var han nu kommer i från, här i Sverige har fanskapet inget att göra! Men först så ska han avkrävas betalning för allt han har kostat det svenska samhället i form av vandalism, stölder och allt annat helvete byfånen har ställt till med!
    Janne

    • Din dumme fan ditt hat är ju pinsamt. Han är inte muslim och har aldrig sagt ett knäpp om SD t ex då skulle ju hatblaskorna basunera ute detta så inte bokstäverna räckte till..
      Att man kan kläcka ur sig sånt som du skriver tyder på ett mycket bristfälligt intellekt.
      Hoppas du blev riktigt besviken när han sparkade Sverige till EM i höstas.

    • Skulle vara mycket intressant att få veta hur mycket skatt han betalat i Sverige.

  6. ”Du sitter på min stol”, får mig att associera till bland annat den här videon, det finns kungar och kungar.

    • Här fann jag en ”riktig kung” så visst finns det kungar i alla dess former…………

      • De där kungarna i palatset på bilden ovan kan väl samla ihop sitt tiggande folk och be dem komma tillbaka.

  7. Slatan är duktig, men inte den störste, det är många som kan göra anspråk på den titeln, allt från Hamrin till Nacka, från Henke till Klas Ingesson.

  8. Zlatan kan spela fotboll, det ä allt. Några större kunskaper i andra ämnen eller socialt umgänge går inte att finna. I hans position kunde han kosta på sig lite ödmjukhet. Sverige är så mycket mer än fotboll.

  9. Hybris är ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven självuppfattning.

  10. Ständigt denna Zlatan. Den nakna sanningen är att hans medverkan i landslaget inte inneburit några bättre placeringar i mästerskap. Fortfarande är 1958 och 1994 års framgångar de främsta i normal konkurrens. Däremot har han varit framgångsrik på det personliga planet och därför kan jag bevilja honom Rosengård, om han nu vill ha det.

      • Jag kan stå för att jag inte är överdrivet intresserad av fotboll men mina kunskaper i ämnet verkar ändå vara snäppet bättre än din retorik. 😉

        Så, i vilka stora fotbollsturneringar, VM eller OS, har Sverige placerats sig på eller i absolut närhet av pallen tack vare Zlatan?

    • Skulle tro att även du jublade när Zlatans mål mot Danmark i höstas tog oss till EM. I övrigt är Zlatanhatet här mer än pinsamt.
      Tyvärr är han allt för ensam för att ta oss långt i mästerskap.

Kommentera