The King of Sweden

FOTBOLL. Idag gjorde Zlatan debut i sin nya klubb, Manchester United, det tog 3,5 minuter och det är inte jag utan kommentatorn som kallar honom The King of Sweden…

Man behöver inte gilla cykeltjuven Zlatan, men han är en fantastisk fotbollsspelare och som person när det gäller att väcka intresse, bland annat har Manchester United såld Zlatan-tröjor för 835 miljoner på några veckor.

23 thoughts on “The King of Sweden

  1. Jag tycker att det var duktigt av Zlatan att vinna över det andra laget trots att han satt andra halvlek på bänken. Han lyckades ju peta in in 5 mål fast han var alldeles ensam i sitt lag. IRRONI !!!!
    Detta var förstås inte sant. Men så fort Zlatan är med så talas det bara om honom och lans lagkamrater existerar inte. Det är snuskit.

  2. Om Zlatan har alla åsikter, att han är en duktig fotbollsspelare
    när han vill, kan nog ingen förneka, men jag har aldrig förstått
    att han som är född i Sverige bryter på talet när han pratar?
    Ett annat plus hos honom är att han driver med journalister!

  3. Nej, inte ”The King of Sweden”. Snarare ”The King of Zlatan”. Om man tittar på statistiken för Svenska fotbollslandslaget så har inte Zlatans medverkan varit en framgångssaga. Under hans medverkan (2001 – 2016) är största framgången kvartsfinal i EM 2004.

    Han har visserligen gjort flest mål (62) men det på 113 matcher och det är sämre kvot än Tomas Brolin som gjorde 27 mål på 47 matcher. För att inte tala om Gunnar Nordahl som nätade 43 gånger på 33 matcher.

    En spelare gör inget lag och jag kan inte frigöra mig från tanken att detta haussande för Zlatan är en del av multikultidebatten. Ni vet alla dessa som tjatar om att Zlatan är svensk. Han uppfyller inre ens de tre viktigaste kriterierna för nationalitet; ursprung, kultur och språk. Född i Sverige och svensk medborgare, ja, men inte svensk.

    Zlatan är en ypperlig fotbollsspelare, stor tung och aggressiv. Det är också utmärkta egenskaper för gängkriminella. Som tur är hade Zlatan fotbollen, gudarna vet vad hade hänt annars.

  4. Zlatan förvånar t.o.m. mig. Såg honom 1a gången på Mariedalsplanen vid Kronprinsen då MFF möte ett div 4 lag. Totalt värdelös i den matchen.
    Det var några år senare som några hade stulit hans fäljar. Erbjöd Zlatan gratisbiljeter till en match mot Tyskland. Sedermera så dog en av tjuvarna i en mc olycka. Den andre vet jag inget om. Invandrare som stal.
    Köpte han stor villa vid Ribersborg. 30 miljoner. Renoverade för 10 miljoner, men han fick byta fönsterna. Var inte regelmässiga enligt Stadsbyggnadsnämnden. Tror det blev en ishockeyspelare som köpte det sen av honom.
    Tror han gör 2 säsonger i miitt favoritlag i England. Troligen USA därefter och avslutar i MFF.
    Bara till att spela Man. U. som vinnare.
    Allt över 2 ggr är som att pllocka godis från barn.
    Hoppas han får Ball d’or som världens bäste.

  5. Gillade inte Zlatan tidigare för han var så dryg men en bra fotbollsspelare är han. Reportrarna talade om den bäste i Sverige genom tiderna men det kan jag inte bedöma. Min pappa pratade alltid om Grenoli och hur bra de var på den tiden. Inbillar mig att de fick kämpa lite hårdare då för att komma någonstans.

  6. men kom igen nu.Jag är helt ointresserad av fotboll men jag fattar att han är duktig på det han gör. Hedras den som hedras bör. Vi säger om hästar att en bra häst har ingen färg. Hoppas han får roligt i England och önska lycka till tycker jag.

  7. Visst är Zlatan en duktig spelare, men vilken inbiten fotbollsälskare som helst kunde se att han var totalt oduglig ikväll. Med en veckolön på över 1 miljon ska man kräva mer, men visst…det kan bli bättre/det måste bli bättre.

    • Bra sammanfattat, Stefan K. Håller med dig.

      Glöm nu inte heller att fotboll är ett lagspel. Det är elva personer på plan som gör laget. Inte vad ”enögda” journalister sedan får det till.

      Precis som medborgarna (laget) gör det bästa av vårt samhälle.
      Istället för att bara vissa personer tar uppmärksamheten och styr spelet, på ett mindre bra sätt.

  8. ”king of Sweden”
    Å herre Gud!
    King of complete idiots!
    En primitiv tjyvjävel, en vandal, ännu en invandrande efterbliven parasit och totalt värdelös skitstövel.
    Och han har absolut inget som helst med Sverige att göra, det är också en stor skam att han över huvud taget har bott i Sverige. Han borde ha stannat i Afrika eller var fasen han kommer ifrån.
    Utöver detta så ser han ut som en ihopsnörd vandrande sopsäck.
    Janne

Kommentera