Skattesmäll för Sularpsfarmen – körde med dubbel bokföring

INVANDRARBROTT. Det skiler sig mellan olika nyhetsrapporteringar. För några år sedan rapporterade PK-median om bröderna Fakhro som enbart ville ge tillbaka till Sverige, landet som gett dem så mycket. Vi vill visa att bara för att man är invandrare och muslim är man inte en dålig människa sa Nabil Fakhro. 

”Min dröm just nu är att bjuda in dig till vår farm så att du verkligen får se med egna ögon att vi verkligen är en tillgång i Sverige. Vi tror på möten mellan olika människor, att olika kulturer kommer att föra Sverige framåt! Hat föder hat, kärlek föder ännu mer kärlek! Att skapa splittringar mellan olika grupper i samhället gör inte saken bättre, tvärtom så försämrar det bara klimatet”, skrev Fakhro i sin öppna Facebook och bjöd in Jimmie Åkesson att göra ett besök.

-Pettersson var dock misstänksam, och konstaterade att bröderna Fakhro tidigare varit inblandade i skumraskaffärer och jag hade svårt att tänka mig att kriminella ger sig in i asylbranchen av ideella skäl. Nu visar det sig att de normalt höga vinsterna inte räckte för pojkarna som egentligen hör hemma i Libanon och Turkiet och inte i den skånska myllan.

Skatteverket kräver Sularpsfarmen och ägaren Nabil Fakhro på 443 951 kronor i utebliven skatt. Enligt myndigheten har Nabil Fakhro bland annat oredovisade hyresintäkter och oredovisad försäljning. Men det är bara ett par av punkterna på en lång lista med felaktigheter som resulterar i ett totalt skattetillägg på 443 951 kronor. Senast på måndag den 14 november vill Skatteverket ha pengarna.

När Skatteverket besökte Sularpsfarmen kontrollerades också kassaapparater. Då visade det sig att en kassaapparat saknades i bokföringen. Enligt Nabil Fakhro användes den vid torghandel men även i glassbilen på gården där barn lär sig handla själv och köper gräddkolor för 1 krona. ”Skatteverkets bedömning är att det är mindre troligt att du har en egen kassaapparat för att barn ska lära sig handla.”

Dessutom tycker Skatteverket inte att det är trovärdigt att så många poster visade på 0 kronor med tanke på att omfattande torghandel bedrivits. ”293 transaktioner visar att försäljningsbeloppen varierar mellan 5 kr och 549 kr vilket tyder på att det sålts annat än enkronorskolor och glass som slagits in i kassaapparaten.” Även här saknas intäkter i bokföringen och Skatteverket beräknar försäljningen till 127 368 kronor.

Nabil Fakhro vill inte kommentera Skatteverkets beslut eller vilka konsekvenser det kommer att få för Sularpsfarmen.

-Pettersson tror dock att Fakhros kom billigt undan och gravar i smyg åt de naiva svenskarna…men som statsminister L

TIDIGARE 2016-03-21. Granskningen av Sularpsfarmen fortsätter

Nabil Fakhro som äger farmen meddelar förändringarna på farmens Facebooksida. Där skriver han att flera verksamheter ställs in på obestämd tid.

Enligt inlägget får barnen inte längre titta och klappa djuren. Det blir det inget valborgsfirande för barnfamiljer, inga barnkalas på farmen, ingen korvgrillning, fåren tas bort och hönsen kommer att låsas in.

I Facebookinlägget lägger Nabil Fakhro ansvaret för förändringarna på grannar som klagat på verksamheten till olika myndigheter. ”I snart 1 års tid har ni fört en kamp där ni med alla medel har försökt att få vår farm nerlagd”, skriver han och fortsätter längre ner i inlägget: ”Nu vill jag gratulera er, ni har nått framgång och är verkligen de stora vinnarna! Beundrar verkligen er kämpaglöd! Bra jobbat! Grattis!!”, skriver Nabil Fakhro.

Förra året gjorde länsstyrelsens djurskyddsenhet flera oanmälda besök på farmen sedan anmälningar gjorts om brister i djurhållningen.

– Kanske har de tagit bort djuren i avvaktan på ett eventuellt tillstånd att få visa djur offentligt. I nuläget får de inte göra det, säger djurskyddsinspektör Paula Hultgren på länsstyrelsen i Malmö.

I november gjorde djurskyddsinspektörer ett uppföljande besök på farmen och då visades djuren, trots föreläggandet, upp. Nabil Fakhro hotades då av vite om 10 000 kronor för varje tillfälle bristen uppmärksammas samt 2 000 kronor i vite för brister i djurhållningen. Sedan dess har farmen ansökt om tillstånd att få visa djur offentligt, men något beslut om detta är ännu inte fattat.

Paula Hultgren påpekar att länsstyrelsens arbete inte har med grannarnas åsikter om Sularpsfarmen att göra: – Oavsett deras tyckande hade vi arbetat vidare för att se att lagstiftningen efterföljs, säger hon.

Sularpsfarmen har inte bara länsstyrelsens ögon på sig. Även Skatteverkets revision har inlett en granskning som fortfarande är pågående.

-Pettersson tycker Sularpsfarmen är ett skolexempel på hur man blåser stat och kommun på pengar i form av att öppna asylboende för ensamkommande flyktingbarn, s k gökungar, och sedan struntar i att betala in erforderlig skatt. Sularpsfarmen är ett praktexempel på hur driftiga invandrare kan spela på den svenska flatheten och naiviteten.

***

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2016-02-26. Jimmie Åkesson besökte den kriminella invandringsindustrin

Sverigedemokraternas partiledare besökte Sularpsfarmen igår, torsdag. Nabil Fakhro tog i hand och kramade om Jimmie Åkesson (SD) innan han visade runt och berättade om sin bakgrund.

Jag vill berätta om vår uppväxt på Rosengård, om hur välkomna vi känt oss och vilken kärlek vi känner av det svenska folket, sa Nabil Fakhro.

Nabil Fakhro berättade också att politiken blir nästa område även för honom. – Jag har som mål att bli Sveriges förste statsminister uppvuxen i Rosengård. Jag har ingen utbildning men har lovat min mamma att hon ska se mig däruppe och känna stolthet. Kan Zlatan erövra världen med sin fotboll så kan jag erövra Sverige, sa Nabil Fakhro.

– Jag tror det är viktigt att berätta för invandrare att om man vill komma in så måste man också komma ut i samhället, sa Nabil Fakhro.

-Pettersson undrar över meningen med besöket. Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson känner till detaljerna nedan och vad är meningen med att träffa sådana personer och låtsas att allt är frid och fröjd. Börjar Jimmie bli för PK så han inte törs ta upp nackdelar och kriminalitet bland invandrare?

TIDIGARE 2016-01-28. Kriminella i invandringsindustrin

Invandringsindustrin har samma lockelse på kriminella som en sockerbit för flugor. Kombinationen mycket pengar, stora bidrag och dålig kontroll går inte att motstå för oärliga människor. 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap varnar för att kriminella ger sig in i asylbranschen. Läs HÄR.

Ett exempel vi tidigare skrivit en hel del om är Sularpsfarmen där en nybyggarfamilj bedriver verksamhet som de påstår berikar Sverige. Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas ledare, är inbjuden till familjen Fakhros som ska visa hur mycket nytta de gör för samhället.

”Förvaltningsrätten beslutar att de handlingar som omfattas av revisionen av Nabil Fakhros enskilda näringsverksamhet Sularpsgården får eftersökas och omhändertas i dess verksamhetslokal på adressen Sularpsängen 113, 247 91 Södra Sandby.

Under förutsättning att handlingarna som omfattas av revisionen inte återfinns i verksamhetslokalen får handlingarna eftersökas och omhändertas i Nabil Fakhros bostad på folkbokföringsadressen Sularpsängen 113, 247 91 Södra Sandby. Förvaltningsrättens dom gäller omedelbart.

Åtgärderna får företas utan att Nabil Fakhro underrättas i förväg. Förvaltningsrättens dom ska delges Nabil Fakhro först i samband med verkställigheten.” Malmö FR 9818-15 Dom 2015-09-28

Sammanfattning:

Skatteverket har per 2015-09-18 i sin utredning redan konstaterat att Nabil Fakhro brister på följande punkter:

  • Inkomstdeklaration för 2014 har trots föreläggande (2015-07-02) inte lämnats.
  • Momsredovisningen för 2013 & 2014 visar en redovisad omsättning på 0 kr, trots att
  • Skatteverket kan konstatera en omfattande verksamhet med försäljning och uthyrning på Sularpsfarmen under hela perioden. Enligt uppgift från Maria Berséus ska t ex Socialförvaltningen i Lund under denna period hyrt bostäder på Sularpsfarmen.
  • Arbetsgivarredovisningen för perioden januari 2014 till juli 2015 har redovisats med 0 kr i utbetald lön i samtliga perioder (19 st perioder). Rättelser har lämnats in till Skatteverket i juli månad 2015, först efter ca 1 – 1½ år i efterskott samt efter det att avtalet med Lunds Kommun undertecknats och börjat löpa. De belopp (totalt 244 090 kr) som i efterhand har redovisats vad avser innehållen skatt och arbetsgivaravgifter har ej betalts in till Skatteverket
    per 2015-09-14.
  • Kontrolluppgifter för löner har med 7 månaders försening rapporterats in till Skatteverket, samt med en differens mellan kontrolluppgiften och inrapporterad skatt på 13 130 kr för lite inbetalt innehållen skatt.
  • Skatteverket kan även konstatera att det framställs i tidningar, radio och i sociala medier att verksamheten på Sularpsfarmen bedrivs som ett ”familjeföretag” av Nabil Fakhro, hans bröder och mamma. Både Nabil Fakhro samt ett par av hans bröder har redan sedan tidigare medverkat i företag som förlorat sin F-skatt pga bristande redovisning/betalning, så sent som 2011-10-11.
  • Skatteverket bedömer Nabil Fakhros agerande som ett grovt åsidosättande av redovisningsskyldigheterna för moms, arbetsgivaravgifter och innehållen preliminärskatt samt att Nabil Fakhro
    inte heller haft för avsikt att på ett korrekt sätt redovisa och betala skatter och avgifter.
  • Förvaltningsrätten i Malmö beslutar, efter en skälig bedömning av Skatteverkets utredning enligt ovan, i en dom (mål nr 9818-15) den 2015-09-28 att dels bifalla Skatteverkets yrkande om att få eftersöka och omhänderta Sularpsfarmens bokföringsmaterial. Efter att förvaltningsrätten även gjort en individuell bedömning av den påtagliga risken för sabotage, beslutas att delgivning av domstolsbeslutet till Nabil Fakhro skall ske först vid själva verkställandet.
  • Särskilda bestämmelser till hyresavtalet (nr 1466-A-01-01) mellan Nabil Fakhro (Sularpsfarmen) och Lundafastigheter (Lunds Kommun). Avtalet är, efter kontroll med Lundafastigheter per 2016-01-27,
    det avtal som fortfarande gäller.

Andra frågor:

  • Enligt uppgifter från Skatteverket, per 2016-01-27, är Nabil Fakhro samt ytterligare en 40-årig man folkbokförda på fastigheten Sularpsängen 1:5. Fastigheten vars båda bostäder i sin helhet idag är uthyrda till Lunds Kommun!
  • Bor Nabil Fakhro på HVB hemmet Opalen?? Det finns ingen annan bostad på fastigheten!
  • Har Lunds Kommun erlagt hyra för hela fastigheten, trots att det ena bostadshuset per dags datum fortfarande inte kan användas pga att Nabil Fakhro inte sökt bygglov för sin ombyggnad?

-Pettersson ser att Nabil Fakhro har ett guldkantat avtal med Lunds Kommun om att hyra ut de två bostadshus som finns på fastigheten där Sularpsfarmen drivs, till ett HVB hem för ”ensamkommande”.

Nabil Fakhro utger sig på sin Facebook att han är rakt igenom godhjärtad och bara vill ge tillbaka till Sverige.

Just snyggt sätt att ge tillbaka till Sverige genom att helt strunta i att redovisa och betala skatt!

Fakhros har en lång historia av att konsekvent och medvetet vilja undvika alla typer av insyn från olika myndigheter alltifrån bygglov, miljö- och hälsa, djurskydd och nu skatteverket.

Det finns många som Fakhros i asylindustrin, men som statsministern säger ”de flyr för sina liv”.  Hoppas Jimmie Åkesson vet vad han gör när han hälsar på hos denna ”välfärdsfamilj”.

Sularpsfarmen

6 thoughts on “Skattesmäll för Sularpsfarmen – körde med dubbel bokföring

  1. Oj! Dubbel bokföring? Är det inte det socialisterna i regering och riksdag använder sig av för att få massimmigrationen att verka lönsam.

  2. Ett mycket gravt och omfattande syndaregister som ingen islamistjuckande lagvrängare kan frälsa denne notoriske ekobrottsling från. För övrigt kan tilläggas att näringsidkare av ovan nämnde individs ursprung med fog och dokumentation kan anses som direkt olämpliga att syssla med djurhållning. ”Jag tror på mötet mellan människor” – vilken rödimpregnerad floskel! Ha!
    Andreas.

  3. Hahahohaaaaaahoha nu lurar vi svenskar, nu lurar vi svenskar, på dras skattepeng! Tänk Er orden till hem glassbilens melodi!

    Jo det är ju inte ””svenska skattebetalares pengar”” utan det är Allah som delar ut de svenska skattebetalarnas ekonomiska tillgångar till sitt folk Islamisterna!

    Därför visas ingen tacksamhet från islamisterna, utan istället hånskrattas det åt de etniskt svenska skattebetalarna som är så in i helvete svagsinta, svagbegåvade, naiva och enfaldiga att de låter islamisterna skinna dem in på bara kroppen! Svensk välfärd överutnyttjas, betala skatt och moms, nej, nej och åter nej Allah delar ju ut de ”otrogna” svenskarnas (enligt dessa individers religion) ekonomiska medel och välfärd!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

    Stefan Löfven du snackar om ”rikets inre säkerhet” när fan kom du att tänka på den, med tanke på hur gränserna stått vidöppna och fortfarande står vidöppna! Din och din regerings trovärdighet är i botten och kommer att förbli där!

    Stefan Löfven vi kommer inte att glömma Socialdemokraternas och resten av sjuklöverns svek mot Sverige och Sveriges etniska befolkning!

Kommentera