Saudiska skolböcker lär ut hat

Av Pettersson

Det saudiska utbildningsministeriet publicerar och sprider läror om att hata och behandla icke troende och andra religiöst troende, inklusive andra, icke-wahhabitiska muslimer som ”fiender”.

Det var resultat i en undersökning från 2006 av den saudiska regeringens läroböcker men trots de medial protester som följde, visar en senare undersökning att de saudiska läroböckerna, nu tillgänglig på det saudiska utbildningsministeriet webbplats, inte har sanerats. Samma våldsamma och intoleranta texter finns kvar.

Dessa läroböcker hävdar att det är tillåtet för en muslim att döda en ”avfälling”, en ”äktenskapsbrytare” och homosexuella m.fl. De främjar global jihad som ett ”försök att föra krig mot de otrogna”, bland annat i syfte att tvinga otrogna till den rätta tron. De fortsätter att lära ut att domens dag inte kommer förrän muslimerna bekämpat judarna och dödat dem” att de kristna korstågen aldrig tar slut, osv.

I dessa böcker ignorerar saudierna fullständigt de delar i koranen som talar om tolerans.

Saudiarabiens långsiktiga mål är att sprida sin version av islam över ahela världen. Saudiarabien vräker ut enorma summor på finansiering av moskéer, skolor, bibliotek och akademiska center över hela världen. Vissa analytiker uppskattar kostnaderna till 75 miljarder dollar de senaste 25 åren.

─ Pettersson noterar att Norges regering sade nej till saudiska mosképengar medan Sverige tackar ja och menar att de skänker pengar ut att få eller vilja ha något för miljonerna.

Campus Watch

2 thoughts on “Saudiska skolböcker lär ut hat

  1. NÄR ska svensk media och svenska politiker vakna???
    Om det inte vaknas snart, går vi en mörk framtid till mötes.
    Varför begriper inte våra politiker och media det!
    Det är skrämmande!!!!!

KommenteraAvbryt svar