Palestinska flyktingläger

Palestinska flyktingläger bildades efter 1948 års krig mellan araber och israeler för att tillgodose behoven för palestinska flyktingar som tvingades eller valde att fly från nuvarande Israel.

UNRWA, FN: s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern) definierar en Palestina flykting som: ”Palestina flyktingar är personer som var bosatta i Palestina mellan juni 1946 och maj 1948 och som  förlorade både hem och försörjningsmöjligheter som ett resultat av 1948 års krig mellan Israel och arabländerna”

UNRWA som är det enda FN-organ som arbetar för ett enda folk erkänner 59 flyktingläger i Jordanien, Libanon , Syrien , Västbanken och Gazaremsan. För att ett läger ska bli erkänt av UNRWA, måste det finnas en överenskommelse mellan värdlandets regering och UNRWA för användning av lägret. UNRWA har också anläggningar i andra områden där ett stort antal registrerade palestinska flyktingar bor utanför erkänt läger.

UNRWA: s definition av en flykting omfattar även ättlingar till personer som blev flyktingar 1948. Antalet registrerade palestinska flyktingar (RPR) har därefter vuxit från 900 000 år 1950 till c:a 4,5 miljoner idag.

I Jordanien finns 10 palestinska flyktingläger, i Libanon 12, i Syrien 13, sedan finns det läger i Gaza och på Västbanken samt mängder med palestinier utspridda över hela världen.

Majoriteten av alla palestinska flyktingar bor i arabvärden utan chans att ens efter 60 år och tre generationer ha chans att bli fullvärdiga medborgare i det land de bor i.

─ Pettersson påstår att ingen behandlar araber så illa som andra araber och som vanligt skyller de på judarna och västvärlden.

60 år och 3 generationer utan att få bli fullvärdiga medborgare, vilka takter araberna visar och PK beskyller Jimmie Åkesson för att vara rasist. Han är ju för fan rena rama amatören jämfört med hur musselmanerna behandlar sina egna. Märkligt nog är de araber som valde att stanna kvar i Israel de som behandlas bäst i regionen, de är fullvärdiga medborgare i Israel så när som att de inte får göra värnplikt.

3 thoughts on “Palestinska flyktingläger

  1. de flesta araber har nappat för fred och lösning med Israel både i Golda meeirs tid och flera gånger efteråt problemt är inte Israel elelr araberna som vill ochkan leva ihop med Israelerna utan det är Hamas och Hizbolla som är roten till all skit och terror i mellan östern så nu undrar jag när ska ALLA i eu och sinnerligt i sverige ska fatta detta????????????????????????? om israel ville urota palestinerna så var de döda för länge sen heheh dte äär bara att stänga vatten el och jobbmöljigheter .klart!

  2. Det är ju som du vet med din egen arabisrael, som du hade ett inlägg om någon gång i början av sommaren i år, inte längre omöjligt att söka sig till IDF. Den mannen hade gjort det, och hade inga problem med att skjuta araber om det skulle behövas. Jag har också för mig att jag sett det på annat håll också, så där har det gjorts reformer. Men jag tror inte Israel ännu har någon möjlighet att tvinga dem att göra militärtjänst. så där har dem det i så fall bättre än israelerna, som tvingas göra en lång utbildning och sedan repmöten ofta, och för att inte tala om krigstjänst.

KommenteraAvbryt svar