Morddom klar, Ephrem Tadele Yohannes är skyldig

Uppdatering: 2011-08-01

Hovrätten för västra Sverige fastställde på måndagen tingsrättens dom mot en 23-årig man som dömts till 16 års fängelse för mord på en 27-årig kvinna. Mordet skedde sedan kvinnan gått av spårvagnen på Hisingen i Göteborg i september förra året. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas.

Både tingsrätt och hovrätt anser att påföljden borde vara 18 års fängelse. Men eftersom mannen ska utvisas och har två minderåriga barn sänks straffet med två år.

 Läs TT HÄR. De glömde dock namnet som vanligt.

Det var 23-åringen som våldtog och mördade den unga kvinnan som han följde efter från spårvagnen en natt i Göteborg i höstas. Det kom Göteborgs tingsrätt fram till i mitten av april. Men innan man beslöt något om domen skulle mannen sinnesundersökas, ett besked som kom i mitten av maj. Han var enligt expertisen inte psykiskt sjuk vid mordtillfället. I eftermiddag får han därför sin dom. Mannen, som varit häktad sedan oktober förra året, nekar.

Göteborg TT

− Pettersson undrar som vanligt varför TT glömmer att nämna namnet på mördaren Ephrem Tadele Yohannes, född 1987-12-19. Bäst jag nämner att det är personen till vänster på bilden som är mördaren och våldtäktsmannen om nu någon från PK är osäker.

HÄR stor lite om Expressens rapportering om fallet.

Göteborgs tingsrätt dömde: Ephrem Tadele Yohannes, född 1987-12-19 och mantalsskriven i Göteborg, för mord till fängelse i 16 år. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit. Överträdelse av förbudet kan medföra fängelse i högst 1 år. Han ska utge skadestånd med 602 414 kronor till flera av Elins anhöriga.

Ephrem invandrade 2009-09-25 från Virginia USA, efter ha ingått äktenskap med en etiopisk kvinna, född 1984. Han har två småbarn. Enligt utdrag från belastningsregistret ej tidigare straffad i Sverige. Däremot är han dömd i USA för rattfylleri, smitningsolycka med personskador, falska uppgifter mm 2007 till sammanlagt 13 månader 11 dagars fängelse. Han avtjänade dock inte hela strafftiden.

─ Pettersson hoppas att Ephrem Tadele Yohannes som är etiopisk medborgare får avtjäna sitt straff, givetvis av humanitära skäl, i hemlandet och att han stannar där sedan.

Domen: Ladda ner domen här: B 14240-10

6 thoughts on “Morddom klar, Ephrem Tadele Yohannes är skyldig

  1. 12 år eller livstid tror jag Allemand. Utvisning är väl inte att tänka på. Pojkarna kan ju råka illa ut och bli skadade på hemmaplan.

KommenteraAvbryt svar