Att prioritera

Av Stefan K

Vissa nyheter kan tyckas små i det stora hela, men kan förändra livet för den enskilde.

I går, den 18:e april, hade SN en artikel om en äldre dam som i söndags rånades mitt på den ljusa dagen. Detta skedde i den mångkulturella stadsdelen Brandkärr, utan att därför göra onödiga kopplingar då inga misstänkta har gripits. Polisen säger sig ha signalement på de bägge rånarna, dels genom kvinnan och dels genom ett vittne, men vill bara uppge deras ålder som lär ligga någonstans mellan 18 och 20 år.

SN:s artikel

Nu tycker jag personligen att detta är en stor nyhet, då åldringsrånen tenderar att öka och en allvarlig debatt borde stå på varje politikers agenda. Kvinnan ifråga lär i alla fall ha detta i minnet och på näthinnan under många år, kanske resten av livet.

Nu tyckte väl inte SN att detta borde slås upp som något stort, för i papperstidningen finns inget att läsa om rånet, varken igår eller idag. Däremot kan vi idag läsa små notiser om hur en man skadats i en älgolycka, hur en häst räddats på en gård, om en båtmotorstöld och hur en man kört bil utan körkort.

Prioritering alltså.

Nu kanske inte SN vill spä på det redan skamfilade rykte som Brandkärr har, då man i olika artiklar låtit boende få förklara hur fint och lugnt området är. Eller så är det på det viset att SN har två signalement att tillgå och att dessa pekar åt ett håll man inte vill redovisa, då de kan spä på rykten i andra frågor.

De nya rånoffren.

3 thoughts on “Att prioritera

  1. Jösses så snabba SN var med att stänga ned kommentarsfunktionen till denna artikel. Gäller förövrigt alla där ordet mångkulturellt finns med. Kan det vara din kommentar som inte gick igenom nålsögat Tommy 🙂

KommenteraAvbryt svar