Gamla terrorister är nu vänsterpartister men stödjer fortfarande islamisterna

Lena Breitner har skrivit intressant om Saima Viveka Jönsson Fahoum som är en före detta terrorist, numera vänsterpartist, läkare och ledamot av regionsfullmäktige och har suttit i Polisstyrelsen i Skåne. Enligt Aftonbladet var hon 2006 vänsterpartiets rikaste riksdagskandidat, med en förmögenhet på 6 miljoner kronor. I Peter Øvig Knudsens böcker om Blekingegadeligan framgår det att Saima Jönsson Fahoum var svensk medarbetare till den palestinska terrororganisationen PFLP. Per Gudmundson har skrivit om det här. Lena Breitner visar att den man som Jönsson Fahoums var gift med under åren 1976-1994 var kontaktman i Sverige för Blekingegadeligan, vilken ägnade sig åt en mycket framgångsrik verksamhet med bankrån samt planerade att kidnappa Jörn Rausing i syfte att inbringa en lösensumma från Tetra Paks ägare på 300 miljoner kronor.

Några rader ur I IB-agenten Gunnar Ekbergs nyutkomna självbiografi De ska ju ändå dö

”Folk tenderar att lita på läkare”, sade han.

I april 1973 ska Saima enligt underrättelsekällor ha fått i uppdrag att överlämna brev från Folkfronten till den senare mördade Basil al-Kubaisi. I maj 1973 ska hon ha forslat vinbuteljer med sprängämne till Paris och till en ”Michel” tillhörande Folkfronten. Michel var med stor sannolikhet identisk med en person boende i Sverige.

Saimas täcknamn hos Folkfronten var Dina Carlsson. Det framkom i samband med att ett turkiskt-palestinskt terornätverk avslöjades i Paris i december 1973.

Enligt samma underrättelsekällor ska Saima ha varit inblandad i förberedelserna inför den av Folkfronten och Japanska Röda Armén utförda aktionen mot Shell-raffinaderierna i Singapore i januari 1974.

I juli 1975 dödades två franska säkerhetsagenter och en Folkfrontsrepresentant, Michel Moukarbal, av Carlos. Mordet på Moukarbal motiverades av att denne hoppat av från Folkfronten och kontaktat den franska säkerhetspolisen. Bland Moukarbals tillhörigheter fanns Saima Jönssons namn och telefonnummer tillsammans med uppgifter om KAK och KUF i Danmark”

Saimas konspirativa kontakter med Folkfronten, och de därpå följande kontakterna med sjukvårdspersonal med anknytning till Folkfrontens hemliga cell i Göteborg, var en av de bärande anledningarna till att Säkerhetspolisen och IB:s avdelning 03 började intressera sig för sjukvården i Göteborg. Detta ledde så småningom till den så kallade sjukhusaffären i Göteborg 1975. Ni vet den som Palme förnekade att den fanns.

− Detta om detta men Pettersson undrar varför PK-media mest är intresserade av SD:s förflutna när det finns så mycket intressant att rota i om -68 vänstern.

2 thoughts on “Gamla terrorister är nu vänsterpartister men stödjer fortfarande islamisterna

  1. Jag undrar om inte Pettersson har kollat med Expressen, om de inte vill ta in detta i mittuppslaget??
    Expressen är väl inte röd, väl… eller … hahaha.

    Dessutom skruvar de inte några nyheter till att bli propaganda.

    Dessutom vitpixlar de inte några förbrytare, speciellt inte med ursprung norden.

    Det har Thomas Mattsson sagt, och då vet vi att det är sant… hahaha (fan jag får kramp…) ett gott skratt förlänger livet.

KommenteraAvbryt svar