Bakom stängda dörrar.


Av Stefan K

I går kväll såg jag den, den omtalade brittiska dokumentären Undercover Mosque (Under moskéns täckmantel) från 2007.

Den visar en skrämmande värld som döljs bakom stängda väggar i Storbrittaniens moskéer. Att detta inte skulle vara en realitet i de svenska moskéer som byggts upp med bistånd från Saudi-Arabien är svårt att tro. Att inte våra politiker, journalister och företrädare för andra religioner tar detta på allvar skrämmer mig nästan. Ingen tog den lilla herren med mustasch på allvar heller, inte förrän det var för sent.

Luta dig tillbaks och bilda dig en egen uppfattning. Jag har gjort det!

Som om denna dokumentär inte vore nog, så finns det en uppföljare från 2008.

[veoh]http://www.veoh.com/browse/videos/category/news_politics/watch/v15844969wHPzeECK[/veoh]

Tyvärr är inte dokumentärerna översatta till svenska, men har du tillgång till Axess Tv så rekommenderar jag dig att se del 1 som går på kanalen just nu. Att SVT skulle visa den är nog för mycket begärt.

Lars Kriss i lokaltidningen SN tog upp Helena Benaouda i dagens krönika. Tveklöst har denna kvinna en del att förklara, för ingen tror väl att hon i skepnad av ordförande i Sveriges muslimska råd skulle vara omedveten om det som sker bakom stängda dörrar i svenska moskéer? Krönikan var bra skriven och kommer säkert att mötas av reaktioner i kommentarsfältet.

I papperstidningen i ovanstående krönika blev den sista raden lite avhuggen. Här här det som saknas.  Den som inte märker islamism i sin egen familj, är inte trovärdig i övrigt.
.


7 responses to “Bakom stängda dörrar.

 • Stefan K

  Tack Toblerona.
  Denna sparar vi på disken och skickar till våra kompisar.

  Gilla

 • Toblerona

  Under moskens täckmantel finns med svensk text här:

  _news

  Gilla

 • allemand

  Har kommenterat med min åsikt i det nämnda fallet.

  Gilla

 • ollirein

  Alla som kan och vill kommentera det här genom att gå in på sn.se har möjlighet att göra det, då ingen inloggning eller annat dumt förhindrar någon från att kommentera, men gör det snyggt annars finns risken att kommentarsfältet stängs. Inte av Lars Kriss, men av webbredaktören eller på chefsredaktörens order.

  Gilla

 • ollirein

  Hej Stefan K och alla andra som läser det här, det fattas en del av sista meningen, men den finns med i det som har skrivits på nättidningen sn.se och lyder som följer: ”Den som inte märker islamism i sin egen familj, är inte trovärdig i övrigt” Jag har aldrig tvivlat på att Lars skulle komma med sanningen när det var möjligt, det har jag läst in i de kryptiska texter han ibland har skrivit i det här ämnet. Sanningen uppdagas alltmer, så när får vi höra vår statsminister tala sanning i den här frågan. Jag uppmanar härmed Fredrik Reinfeldt att tala eller att avgå. Det är de enda alternativ han har. En politiker är förbrukad, i samma stund som dennes trovärdighet är det. Sossarna förstod inte det, och tappade närmare en miljon röster, för att vinna några tusen muslimers. Ska Reinfeldt inte gå samma väg, är det botgöring och dubbla pudlar som gäller.Mycket bra blogg Stefan K.

  Gilla

 • Stefan K

  Tack Tommy, den fanns inte när jag skrev artikeln. Ska redigera och inte beskylla SN för något de inte gjort.

  Gilla

 • Pettersson

  Stefan, Lars Kriss krönika finns på SN nu i varje fall, under opinion.

  http://www.sn.se/asikter/opinion/1.913559

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: