30 föräldrar slogs vilt inför 12 åriga barn


Av Pettersson

Först jubel – sedan utbröt slagsmål. Föräldrar som slogs och sparkades på läktaren. Allt medan deras tolvåriga söner stod nere på planen och tittade på. Chockade. Och förtvivlade. Den största skandalen i Bladets och Alliansens 53-åriga historia var ett faktum berättar Kristianstadsbladet,

– Jag trodde aldrig jag skulle behöva se något sånt här i Kristianstad. Vuxna människor som slåss för att fel lag vinner, säger Michael Engleson, ungdomsledare i Kristianstad BoIS, och speaker under ungdomsturneringen i går.

Det var efter semifinalen mellan Wä IF och Åsums BK som det spårade ur. Wä vann matchen med 6–2 och laget gjorde vågen framför sina föräldrar.

Då small det på läktaren mittemot.

Vuxna människor gick till attack mot varandra. Knytnävar, slag och sparkar delades ut. Av föräldrar och släktingar till barnen i Åsums BK och Wä IF.

– Jag trodde inte mina ögon, säger Michael Engleson, som ringde polisen när bråket blossade upp på nytt.

Fyra polisbilar kom till platsen, men då skingrades folkhopen.

Åsikterna vem som bar skulden till bråket går isär.

Det blir polisens sak att utreda. Ord står mot ord, och versionerna var lika många som slagen och sparkarna. Polisen förhörde flera vittnen. Bland annat domaren Sofia Tjernberg.

– Det är det värsta jag varit med om, säger Sofia, som uppfattade att det som mest var 30–35 personer inblandade i bråket.

– Jag såg bland annat en kvinna som sparkade en liggande man i huvudet flera gånger. Det var fruktansvärt att se.

− Pettersson som trodde att idrott förbrödrar och alla på och vid sidan av planen givetvis var svenskar eftersom vi alla är svenskar och slagsmål bland föräldrar inför barn är en typisk svensk kultur.

Sverige 2011! Fullt slagsmål på läktarna mellan föräldrar till två pojklag. Vems är skulden? Pettersson har även kollat kommentarerna i det ”Fria ordet” på Kristianstadsbladet hemsida. Det var noll (0) så det är samma där som här.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: