Minns ni fredspresidenten Obama?

UTRIKES. USA:s 45 president Donald Trump tillträdde sitt ämbete den 20 januari 2017. Innan dess var Barack Obama president i åtta år. En liten påminnelse om den tiden. 

USA var inblandat i fyra krig när president Barack Obama tillträdde den 20 januari 2009, i oktober 2009, efter att ha varit president i nio månader, tilldelades Barack Obama nobels fredspris, oklart varför. När fredspresidenten slutade så var USA inblandat i sju krig. 

Detta enligt den så kallade konfliktdatabasen vid Uppsala Universitet. Förutom Irak, Afghanistan, Somalia och Pakistan har USA under Obamas mandatperiod påbörjat militära insatser i Libyen, Yemen och Syrien. Duktigt gjort av en Fredspristagare. 

  • Obama såg till att Usama bin Ladin dödades. Det var bra.
  • Obama införde sjukvårdsförsäkring, “Obamacare”, den var bra enligt svenska medier men är omstridd i USA.
  • Obama undertecknade kärnvapenavtal med Iran.
  • Obama lovade att fånglägret Guantanamo skulle stängas, vilket än i dag inte har skett.
  • Obama utvisade fler illegala invandrare från USA än Trump gjort.
  • Obama byggde på den mur mot Mexiko som Trump kritiseras för.
  • Obama tredubblade antalet soldater i Afghanistan.
  • Obama bombade Libyen och störtade Gadaffi.
  • Obama började stödja den syriska oppositionen för att störta Assad.
  • Obama försökt övertala Irak att låta amerikansk trupp stanna, men kallade Irakkriget ett misstag.

– Pettersson tycker det är lika bra att vara tyst, för det är Donald Trump som är farlig, det säger PK och vänstern dagligen…

Vi behöver väl inte nämna att arbetslösheten är lägre och lönerna högre nu än under Obamas tid.

Trump möter Obama i Ovala rummet, bild från US Department of State

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Minns ni fredspresidenten Obama?

  1. Vad är likheten mellan Obamas och Reinfeldt(s) afroafrikanska farföräldrar? Ingen har väl jobbat i Sverige förutom möjligtvis med loppcirkus och visats upp på Cirkus på Djurgården? Tänk om de svenskar som då var på Cirkus fått se avkomman afrikanisera Stockholm? Circus circumsision

  2. Martin Luther King : I hava a dream
    O’Bummer Obama : I hava a drone

    Ni tycker att terrorist organisationen ISIS är moderata rebeller som er kära O’Bummer finansierat och beväpnat !
    Som tack för det stödet kommer de moderata rebellerna att ha ihjäl svenskar i Sverige efter de kommit som flyktingar!
    SÄPO har rekryterat och militär har utbildat över 300 svenska moderata rebeller med arabiskt ursprung….
    Ryska federationens styrkor tog tillfånga 30 av dessa och efter förhandling har de släppts och de är tillbaka hemma i Sverige.
    Trumps politiska karriär är över nu och det kommer en krigsälskande president som tar över vita huset , frågan är om de ikommer att åtala Trump för förederi då 30,%av USAs börs är kopplad till vapenindustrin och kriget skulle ju pågå i ett decennium eller två fatta vad vapenindustrin har förlorat i pengar och makt…

  3. När jag läser olika nyhets sidor och den positiva reaktionen av USA bombningar förlorar jag mycket hopp om en bättre framtid.
    Det är uppenbart att okunskapen är enormt stor hos gemene man och kvinna. Tydligen har de svalt MSM propaganda om USA kamp för demokratin. Som innebär ALLA SOM INTE GÖR SOM VI VILL BOMBAR VI ELLER SÄTTER SANKTIONER PÅ. Senaste hotet mot Europa för de köper gas från Ryssland. Hur länge tror de som styr landet ( Deep State) att de kan hålla på innan folk ser över horisonten och därmed lite mer sanning. Inte bara svälja de som samma (Deep sate) media skickar ut?

  4. ”Bomba-presidenten” hann med mycket under åtta år.

    Nobels fredspris har ju hamnat fel otaliga gånger. Även när det gick till Barack. Så det förvånar inte längre.

  5. Eftersom Regeringen och kommunisterna hyllar länder som Venezuela som socialistiska föredömen, kan det vara en förklaring till bristande omdöme map Trump.

KommenteraAvbryt svar