Stäng

Rumän åtalas misstänkt för miljonstölder av BMW-delar i Nyköping

BROTTSLIGHET. Närmare 30 bilar vid Proautos anläggning i Nyköping utsattes för inbrott och gärningsmännen fick med sig delar av BMW-bilar till ett värde på närmare tre miljoner kronor. Förödelsen upptäcktes 21 augusti 2017.

Två månader senare slog ligan till igen mot samma anläggning. Då stals BMW-delar för cirka 495.600 kronor. Via övervakningskameror har tre inbrottstjuvar kunnat urskiljas vid båda tillfällena.

Nu – två år senare – har åklagare Johanna Levin väckt åtal mot en av ligans medlemmar. Det gäller tre fall av grov stöld, efter två inbrott i Nyköping samt ett inbrott på Proautos anläggning i Linköping, där gärningmännen kom över gods för 550.821 kronor, rapporterar Södermanlands Nyheter.

DNA:n som påträffades efter stölderna i Nyköping visade sig matcha med en person som suttit häktad i Frankrike för stöld och häleri, en 32-årig rumänsk man.

Han befann sig däremot inte i Sverige vid tillfället men häktades i sin frånvaro och en europeisk arresteringsorder utfärdades. För två veckor sedan kunde 32-åringen gripas i Rumänien och han utlämnades därefter till Sverige och Nyköping där han nu sitter häktad.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

-Pettersson kommer att tänka på tiggaren som sitter utanför ICA i Oxelösund, han bor i Tulcea, en stad i i östra Rumänien nära gränsen till Ukraina och heter Gherghisan ”GSN” Budi. Dock har GSN inget med ovanstående att göra.

GSN har enligt Facebook en fin BMW X6 som kostar från drygt 600.000 kronor som ny. Nu vet jag inte om GSN har köpt sin bil ny eller begagnad men det verkar vara en fin bil för en tiggare som ”arbetar” i Oxelösund, livet i övrigt ser heller inte så dumt ut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

 

 

7 reaktioner på “Rumän åtalas misstänkt för miljonstölder av BMW-delar i Nyköping

  1. Det är nog inte bara tiggeriet som gör honom rik.
    Han har väl ett lönsamt nattskift också.
    Också bidrag ovanpå.
    Det är ju synd om honom.

  2. Han kommer gråta och säga att inre röster i huvudet tvingade honom till det och vips…..några samtal och sedan fri

Kommentera

%d bloggare gillar detta: