Kriminalvården förbryllad över våldet

INVANDRING. Gängen inom den svenska kriminalvården är i förändring. Det gör att Kriminalvården nu söker nya strategier för att minska återfall i brott.

– Det vi har sett över tid är en utveckling där gängen är betydligt mer löst sammanfogade och gängmedlemmar som kanske också agerar rätt mycket på eget initiativ. Och det här behöver vi naturligtvis förhålla oss till i vårat återfallsförebyggande arbete, säger Nils Öberg, generaldirektör för Kriminalvården

Därpå har Kriminalvården, likom samhället, att hantera nya attityder kring våld.

– Det som förbryllar inte bara oss, utan också tror jag polisorganisationen, är det våld som följer av det som vi annars betraktar som ganska bagatellartade företeelser. En väldigt liten så kallad kränkning kan innebära ett väldigt stort våld. Och det där är litet nytt för oss, säger Nils Öberg.

-Pettersson undrar hur någon kan vara förbryllad? Vi bestämde 1975 att vi skulle övergå från arbetskraftsinvandring till asylinvandring från våldsamma och dysfunktionella kulturer. Trodde och tror politiker, journalister, tjänstemän och väljare att hundratusentals människor som är vana att lösa sina konflikter med våld skulle ändra sig om de fick åka tunnelbana…

Läs mer…

 

3 thoughts on “Kriminalvården förbryllad över våldet

  1. Hörde denna nyhet och utan någon insyn eller erfarenhet av Kriminalvården måste jag ändå konstatera att berikningen av mångkulturen nu gjort sitt inträde också där. Besvärligt?! Och besvärande att de unga inte tagit intryck av den svenska kulturen, eller hur?(ironi)

KommenteraAvbryt svar