Antalet asylsökande minskar kraftigt men inte tillräckligt

INVANDRING. Antalet asylsökande i Sverige minskade mycket kraftigt under första halvåret i år. Det visar färska siffror från Migrationsverket. Nu är det 3,6 procent (fast regeringen ljuger och säger två procent) av de asylsökande inom EU som kommer till Sverige.

Sverige har det senaste halvåret haft 3,6 procent av de asylsökande till EU och vi är två procent av EU:s befolkning. Förra året hade vi hade vi 12 procent av alla asylsökande, så vi borde ligga betydligt under vår andel för att komma i nivå med övriga Europa.

Asylsökande 2014-2016

Antalet asylsökande i Sverige minskade med 40 procent under första halvåret i år, jämfört med motsvarande period förra året. I antal personer innebär det att 13 350 sökte asyl i Sverige under den perioden. Bara Norge har haft en kraftigare minskning, 60 procent. Där sökte bara 1 400 personer asyl under första halvåret i år.

Övriga länder i västra Europa har under samma period upplevt en kraftig ökning. Främst Tyskland som tog emot nästan 300 000 asylsökande under årets första sex månader, en fördubbling jämfört med förra året.

Samtidigt är det allt fler som frivilligt återvänder, efter ett avslag på asylansökan i Sverige, eller som återtar sin ansökan. Enligt Migrationsverkets statistik är det nästan lika många som återvänt frivilligt under första halvåret i år, som under hela förra året, cirka 9 500.

Men alla som rubriceras som ”återvändare” åker inte tillbaka till sina hemländer. Mer än var tredje, 37 procent, reser till ett annat EU-land. Det sker efter att Migrationsverket konstaterat att de först ankom till ett annat EU-land, och därför ska få sin asylansökan prövad där, enligt den så kallade Dublinkonventionen.

Men de övriga 63 procenten återvänder alltså hem.

-Pettersson menar att detta räcker inte. Vi måste få betydligt fler att återvända…

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar debattörer gärna med FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan. Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34. Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag på tvärsen mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

Kriminalitet bland nyanlända har, i debatten, försvarats med att det är personer som mår dåligt. Ett exempel är när rikspolischefen visar mer omsorg om en brottsling än om en mördad 22-årig kvinna och hennes familj. En brottsling som inledningsvis ljugit om sin ålder för att erhålla en ”säkrare” och mer ”förmånlig” asylprocess. Otydligheten i asylprocessen om vad vårt samhälle kräver slår igenom senare i brottsstatistiken. Vi borde kunna vara tydligare med att ”In Sweden it is forbidden to kleta på Svennehora

Assimilation och naturalisering är förbjudna ord i den svenska debatten då Sverigedemokraterna använder sig av dessa begrepp. De anses vara i grunden rasistiska. Slutsatsen, med hur den svenska debatten förs, kan inte bli annan än att FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med sina tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt att den behandlar begrepp som assimilation ett dokument som genomsyras av ren och skär rasism.

Tidigare

13 thoughts on “Antalet asylsökande minskar kraftigt men inte tillräckligt

  1. I vilket fall som helst så är det väldigt väldigt skönt att läsa goda nyheter för en gångs skull. Allt för lite av den varan generellt sett…Något som är viktigt nu är att analysera varför flyktingströmmen hit har avtagit och om hot föreligger att den kommer öka framöver eller ligga kvar på samma nivå eller minska rentav. Ygeman borde pressas hårdare också om de 80 000 utvisningar han lovade för 2016. Han får växla upp ordentligt om han skall hinna med dessa…

  2. Den höga pucken på grafen är direkt hänföra till den fördröjning i reaktionsförmågan som sittande regeringen förmår leverera i ett uppenbart kritiskt läge. Motsvarande kurva för Ungern tyder på att det finns människor med ett vassare intellekt. Men vi vet också att det inte är typiskt svenskt. Det är typiskt för ett parti som låtit sig infiltrera av islamister och som finner det förnöjsamhet att umgås med flygande spejaren No Brainfeldt. Det typiskt svenska finns i de från islaminfiltration fria demokratiska svenska partiet som säger att de ser en idiot när de ser en idiot i stället för att ljuga om sakernas tillstånd.

    En i historien oefterhärmligt gynnsam tillväxt som and avslutades i sorg hos det parti som påstår sig vilja värna miljö och klimat men gör det på ett sådant sätt att de utrotar sig själva. Partiet kommer att försvinna innan svenskarna riskerar att göra det.

    Vilken fullständig galenskap.

    Reinfeldt har en räkning att betala. Det ska stå honom dyrt. Snart är det dags att medier på allvar börjar närma sig vad denne svagbegåvade person orsakat Sveriges befolkning i lidanden och kostnader. En sån satans blådåre.

  3. Såg att av de 30 000 som återvänt var det endast ca 1000 tvångsavvisade. Tidigare talade man om 80 000 som fått avslag och skulle skickas tillbaka, hur går det med dem?
    De skulle bli av med bidragen och asylboendet 1 juli? Om de stannar vad lever de då på? Kriminell verksamhet?

  4. Jag vet att det är illa i Sverige men vad sysslar tyskland med!? Visst det är en större nation men 1miljon förra året och redan 300000 i år.så mycket problem de haft med araber och afrikaner.sen läser man att Danmark och norge aldrig vill bli som Sverige med dess massinvandring,kriminalitet och våldtäkter.men jag tycker det går läsa massor om mord och våldtäkter som begås i dessa länder!?de har ju redan gjort bort sig!samtidigt som de fyller på dagligen.visst inte så måmga men tillräckligt för att närma sig Sverige.hittils har finland klarat sig bra och jag hoppas de fortsätter så.kanske är dit vi svenskar kan komma till när sharialagana införs i Sverige.vi hjälpte ju finland under kriget så vi kan ju hoppas.

  5. Där ser man. det är väl på grund av att 7-klövern numera använder sig av Sverigedemokratisk politik. Om dom hade gjort det från början så hade vi haft 3,6% invandring i 15 år i stället för 36% i 15 år.

    • Extrapolering. Fler variabel analys. Adekvat gissning. Ett sjätte sinne. Dubbla snapsen kopplade till kosmologiska kvantmekanik kvadrupelräknare. Sinneskoordinerade tankeprocesser. Allt dom en normalbegåvad använder för att bedöma om man hinner gå över gatan när en fartdåre är på väg. Wikipedia. Trolla med Torsten. Använd fantasin. Religiösa uppenbarelser.

  6. 13300 ./. 9500 blir 4300 fler. Snart kommer familjeåterföreningar för de som fått PUT tidigare. Beräknat till 300 000.
    I FN barnkonvention står att det skall göras allt för att barnen skall återförenas med sina föräldrar. Föräldrar finns i hemländerna, så varför skall dessa komma hit.
    För ett år sedan skrev jag att vi står inför en systemkollaps.
    Den är här nu, och den kan bara rättas till om vi gör ett totalstopp och får ut de som inte skall vara här, vilka är de flesta.
    Behövs bara byggas ungdomsbostäder och äldrebostäder.
    Ungdomsbostäder bygger man lämpligast genom byggande på befintliga hyresfastigheter på vindarna,
    Även går det bygga Attefall hus, men då skall dessa inte räknas som nybyggnation utan tillbyggnad, och därmed innefattas av ROT.
    Äldrebostäder finns det pengar i 3:e AP fonden som kan användas för nya fastigheter. Säkra pensionsfonder än spekulera på börsen som snart rasar.
    De som levde på 1600 talet hade klart för sig. Krångel Sverige.

  7. Lögner lögner och mera förbannade lögner som kommer ur käften på Löfven och hans sjukklöverjunta och deras lierade i msm .Tror de att hela svenska folket är helt blåsta och analfabeter.Svd skriver som vanligt inte sanningsenligt när de beskriver svenskt flyktingmottagande.( bättrelivsmigranter).16 000 är fel det ska vara 58 235 st som fått uppehållstillstånd bara i år mellan januari-juni.
    Att jämföra mottagandet i Sverige med Tyskland som har en befolkning på drygt 80 miljoner är helt absurt och missvisande.Folkförrädarna och lögnarna i Löfven juntan vill få svenska folket att tro att det kommer så få asylsökande till landet och att så många frivilligt återvänder,fel fel fel och åter lögn. 100 000 ska avvisas enligt Mållgan Johanssons tidigare uttalande, från landet,det talas det icke nåt om i msm och politikerhelvetet tiger. Spel för galleriet,en förbannat dålig pjäs för att lugna det uppvaknande svenska folket så att de skall få intrycket av att de kommer så få hit för att söka all inclusive.Sveriges gränser är fortfarande öppna trots sk gränskontroller. Över 160 000 asylsökande sitter på migverkets förläggningar.Gränsen måste stängas helt för länge sedan.Folk som reser mellan Danmark och Sverige dagligen vittnar om att kontroller görs på danskar och svenskar medans araber och afrikaner slinker oftast förbi kontrollen.Fy fan! Sverige tog ifjol emot flest asylsökande per capita i hela Europa det skriver svd blaskan inget om ,,inte heller att Sverige är överfullt för länge sedan.

    Sverige och Norge enda länderna med minskat antal asylsökande

    http://www.svd.se/sverige-och-norge-enda-landerna-med-minskat-antal-asylsokande/om/svenskt-flyktingmottagande

KommenteraAvbryt svar