Fler sörmlänningar anmäler islamofobiska hatbrott

Det har aldrig anmälts så många hatbrott i Sörmland som under fjolåret, enligt ny statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. Ökningen är särskilt stor när det gäller islamofobiska hatbrott.

Förra året anmäldes 225 hatbrott i Sörmland, varav 32 hatbrott med islamofobiska motiv. De två åren innan dess anmäldes färre än tio islamofobiska hatbrott per år.

Ovanstående är från P4 Sörmland. – Pettersson undrar vad som är motivet med att nämna de islamofobiska hatbrotten som inte är fler än de mot kristna och det är hatbrotten mot kristna som ökar mest, dessutom är kristna den grupp som förföljs mest i världen på grund av sin religiösa tro och vi vet alla vilka som förföljer judar, kristna, hinduer, buddister, ateister och andra muslimer…

Från BRÅ: Störst ökning jämfört med förra året (2013) stod det kristofobiska motivet för (75 procent). De senaste fem åren har kategorin mer än tredubblats, från knappt 100 anmälningar år 2010 till drygt 330 anmälningar 2014. Andra motiv som uppvisar en noterbar ökning är det islamofobiska och det antisemitiska motivet som ökat med 50 respektive 38 procent jämfört med 2013. Hatbrottsanmälningar med sexuell läggning som motiv ligger på samma nivå som 2013 men har totalt sett minskat med 18 procent de senaste fem åren.

Kristna − Världens mest förfölja grupp – det tar aldrig Arnstad och de andra upp…

 

11 thoughts on “Fler sörmlänningar anmäler islamofobiska hatbrott

  1. P 4 Sörmland är ”mästare” på att vinkla och partiskt rapportera om vissa nyheter. Denna felvinkling om BRÅ:s rapport är inget undantag.

    Sedan kanske gruppen människor ,som tillber islam, har ökat i antal i Sörmland . Samt att motsvarande siffra för de kristna har minskat. Vilket skulle göra P 4 Sörmlands vinkling ännu mer absurd.

    Är ju ”min” lokalradio men jag lyssnar hellre och istället på P 4 Östergötland. Bara ett tips om man nu måste ha lokalradion i örat.

    Det finns ju bättre alternativ.

  2. Det absolut största hotet mot mänskligheten är religion, oavsett vilken.
    Samtliga krig som funnits i världen har religion som grundplåt.
    ”Tror inte du på samma gud som jag så slår jag ihjäl dig”.
    Totalförbjud ALL form av religion i hela världen så upphör också samtliga krig.

  3. Om de som blir utsatta för dessa trakasserier lärde sig att i Sverige finns det lagar och förordningar som skal följas, så skulle det inte förekomma några hatbrott alls. Dom bäddar ju själva för detta genom att inte uppföra sig som medborgare skall i detta land.

  4. Stefan K gillar att dela upp mänskligheten efter religion. Om vissa förföljer kristna så ger det inte någon rätt för svenskar att förfölja någon oavsett religion.
    Arnstad, Arnstad bloggen är nog mer intresserad av Arnstad än folk i allmänhet. Lämplig slagpåse troligen.

    • Du ska veta synonymen Albin att Stefan K struntar fullständigt i religion. Jag är stolt ateist.

      Debatten i Sverige har hittills handlat om antisemitism och islamofobi. Nu visar färska siffror att brotten mot kristna ökar mest och det i ett kristet land. Får vi nu se samma debatt, samma manifestationer och samma avståndstagande.

      Om synonymen Alibin såg UG:s två program om antisemitism och islamofob, lade kanske synonymen Albin märke till att de två brotten till stor del är ett importerat problem och också vilka som begår dem? Därmed inte sagt att etniska svenskar är oskyldiga.

      Sedan är det ett faktum att inte bara Stefan K delar upp folk, det gör folk själva. En muslim är en muslim och en kristen är en kristen, precis som en hindu kallar sig själv hindu och inte muslim eller kristen.

      Jag tror att synonymen Albin störs av att fokus riktas mot islam och att andra än alternativa medier visar att islams tillbedjare inte bara är offer, utan också förövare.

      Jag förstår att det svider…

      • Visst många muslimer tycker att det är viktigt att de just är muslimer. Men många svenskar är främst svenskar och tänker inte på sig själva som kristna.
        Nej jag störs inte av att fokus riktas på Islam jag störs av att fokus riktas på människor som inte har med saken att göra oavsett religion
        Om en Svensk i Hoting klipper till en invandrare, så säger man inte att en kristen angrep en invandrare.

      • Nej, då säger man att det är rasism. Om en invandrare i Hoting klipper till en svensk, är det däremot ett vardagsbrott.

      • Stefan K
        Det kan förvisso vara ”rasism” men troligare är att det är en tvist om platsen i kön till korvkiosken.

      • Så allt negativt som drabbar invandrare behöver alltså inte vara rasism? En intressant vinkel som jag hoppas media och ”antirasisterna” tar del av.

  5. På SVT kan vi läsa att kristofobin (hatbrott mot kristna) ökat mest. 74% mot islamofobins 50.
    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-hatbrott-polisanmals

    I ett kristet land som Sverige ökar alltså brotten mot kristna mest. Var det inte så det startade i Libanon när islam växt sig allt större och inbördeskriget inleddes på 70-talet?
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Libanon#Demografi

    Jag ställer mig frågan om kristna själv begår hatbrott mot andra kristna, eller om det är judar, buddister, hinduer, ateister, satanister, eller möjligen…?

    • Man glömmer / gömmer i statistiken att ANTALET muslimer ökat, vilket innebär att antalet hatbrott mot muslimer procentuellt sett faktiskt kan ha minskat !!

KommenteraAvbryt svar