De flyr TILL Somalia

ISLAM. De senaste rapporterna från Jemen tyder på att regeringssidan har återtagit initiativet i konflikten. Från krigets Jemen har närmare 30 000 människor flytt till Somalia. Sedan konflikten bröt ut i mars har nästan 100 000 människor flytt Jemen.

Över hälften av de som lämnar landet nu är flyktingar som tidigare flytt till Jemen.

Teddy Leposky, som arbetar för FN:s flyktingorgan UNHCR i Jemen, säger att flyktingarna drabbas hårdast av konflikten. – Jemen har alltid varit ett generöst land. Det är det enda landet på arabiska halvön som anslutit sig till FN:s flyktingkonvention. Men nu har Jemen nått samma nivå av konflikter och våld som de länderna flyktingarna flydde från. Många lämnar nu de blodiga konflikterna för ett tredje land eller åker tillbaks till sin ursprungsländer framförallt Somalia, säger Teddy Leposky.

-Pettersson tjatar. Stäng Europa, alla i regionen som behöver fly kan ta bussen till det rika Saudiarabien och de andra stenrika Gulfstaterna. De stöttar terroriströrelser både här och där och borde tåla lite rök när de eldar…annars är ett vettigt alternativ och sluta slåss om idioterna vet hur man gör.

2015-08-05_1813

Sveriges Radio

3 thoughts on “De flyr TILL Somalia

KommenteraAvbryt svar