Zigenarnas flytt från Industrigatan flyttas

MALMÖ. På måndagsförmiddagen skulle EU-migranternas läger på tomten vid Industrigatan vara tömt, av sanitära skäl. Men kommunens beslut överklagas nu till länsstyrelsen. – Det stoppar avvisningen, säger Malmös stadsjurist Andrea Hjärne Dalhammar.

Överklagandet kommer från Centrum för sociala rättigheter, en ideell förening med jurister och juridikstudenter.

–  Vi ser allvarligt på att man försöker kringgå besittningsrätten genom att ta till miljöbalken, säger juridikstudenten Fredrik Batzler, som företräder föreningen.

-Pettersson läser att juristerna hävdar att zigenarna, som kommer från Rumänien och olovligt slagit sig ner på privat mark, har besittningsrätt till marken. Jag kallar det stöld!!!

Läs mer om den tragiska parodin på Sydsvenskan.

Hotad av tiggare och andra

Livat i kåkstaden

Malmös politiker favoriserar zigenare före svenskar

Markägaren måste städa efter zigenare

Vad händer i Malmö och hur långt får det gå innan politikerna reagerar?

32 thoughts on “Zigenarnas flytt från Industrigatan flyttas

    • Adonaj
      Den där figuren med x-antal tehuvor på toppen, under ”skämtet” så ekade det säkert. De var där och förde kampen, kämpade………..med det så är det solklart att dessa figurer har det för bra. Han och de övriga skulle kämpa varje dag med att få mat på bordet och tak över huvudet att de inte skäms.

      • @Lena
        Jo de hade helt klart likt sina skyddslingar behövt utföra ett hederligt dagsverke. Jag blev bara så full i skratt när jag såg den ”väna” uppenbarelsen, visste inte i vilket fack jag skulle placera hen. Det gick ju att ta varelsen både som Jesus och en Talibanterrorist. 🙂

    • Tack Adonaj…
      Nu är dagen förstörd,sedan man sett SDS-foto av Jonas Bjärby, Malmebon med ”öppet hjärta”,och Turban på taket ! Vidare en närbild av en av de mest bekanta zigenarklanernas företrädare,-en Lacatus-. 😉
      Tror att f.d. residenzstaden nu åter tar stor ledning,när det gäller flesta/mesta idioterna i Skåne. Det finns inte längre några yttre gränser för vansinnet….

      • Nu ångrar jag att jag tittade på Videon. (hade tidigare endast sett foton)…Fick gå på ”huset” och kasta upp….likväl mår jag illa !!
        Vill därför varna alla er andra för att titta på eländet,och höra zigenare tala engelska (om möjligt),än sämre än ”landsfadern”

      • ”Besittningsrätt”, innebär inte det att det skall finnas ett hyreskontrakt? Felet är att man bara låtit de här dårarna få ställa upp sina tält var som helst. Direkt avvisning borde ha varit det enda som gällt. Men som jag ser saken så, om de inte kan visa upp ett hyreskontrakt skall de omedelbart avvisas. Sunt bondförnuft. Det här, med ”besittningsrätt” kan inte vara enligt svensk lag. Hade det varit en etnisk svensk som satt upp ett tält på privat mark hade han varit avhyst omedelbart.

  1. Centrum för sociala rättigheter, Göran Lambertz och Anne Ramberg är exempel på dagens vilsegångna jurister. Kårandan är så stark att ingen törs opponera sig.

  2. ” Malmös stadsjurist Andrea Hjärne Dalhammar bekräftar att ett överklagande innebär nya förutsättningar för måndagens planer på att rensa upp på tomten.

    – Ett överklagande måste vi överlämna till länsstyrelsen, och komma med yttrande. Vi kan inte verkställa beslutet innan länsstyrelsen sagt sitt.

    Länsstyrelsen brukar ta ett halvår på sig att avgöra normala ärenden, enligt Andrea Hjärne Dalhammar. Här är det nya frågor som ska prövas, vilket brukar ta ännu längre tid. ”

  3. Malmö politikerna har själva skapat sitt problem.
    Zigenarna tilläts slå läger på gift-tomten och ingen gjorde något på ett år.
    Samma politiker reagerade omedelbart, när svenska uteliggare slog läger vid stadshuset.
    På ett annat ställe satte sig en svensk och tiggde vid sidan om en zigenare och svensken blev genast bortkörd av polisen, inga problem.
    Malmö politikerna kan gott ha sin problem-stad föt sig själva.
    Som man bäddar får man ligga.

  4. Det finns en del jurister och juriststudenter som samtidigt är aktiva inom vänsterpartiet eller ännu mer vänster. Claes Borgström är en av dem. Naturligtvis går deras politiska agend FÖRE deras uppfattning om lag och rätt.

    En normal opolitisk jurist jag talade talade med menar att dessa 25-öres-jurister är fullständigt ute i det rosa dada-landet och att skånsk polis tydligen har fått pinsamt inkompetent eller obehagligt politiserade tolkningar av ”besittningsrätt”. I fallet med ockupationen av sommarstugan i Landskrona vände ju polisen utochin på begreppet ”rätt att vistas i huset” där en normalt funtad polis hade bett ockupanterna visa intyg att de FICK vistas i huset, istället för vad som hände, nämligen att be de många anmälande grannarna visa intyg på att de INTE fick vistas i huset.

  5. Centrum för sociala rättigheter och juridikstudenten Fredrik Batzler behöver nog tänka ett steg längre. Om det går ?

    Föreningen han företräder kanske skulle lägga sin energi och sitt arbete, på att hjälpa EU-migranterna i sina hemländer.

    Det är väl där problemet ligger och inte i någon dum ”besittningsrätts-regel” i Sverige.

  6. Så i fortsättningen kan vi även räkna in juristerna bland de gravt förståndshandikappade, tillsammans med 7-klövern och 80-klubben

  7. Igår upptäckte jag ett litet läger i Landskrona. Det var på andra sidan gångbron mot industriområdets sida. Med andra ord centralt beläget. 200 meter till bussar samt färjan till Ven. 400 till jobbet utanför mataffär samt övriga centrum. Playwood, pressening och bilar såklart. Skall fota i morgon.

  8. Ja den här rättstvisten kommer inte att gynna Malmö. Vilken entreprenör vill köpa en industritomt och bygga företag i den kommunen?

    Men Malmö har väl så många kreativa entreprenörer som gör staden till en framgångssaga. Då kanske vi slipper släppa till skattepengar i fortsättningen?

  9. Det ironiska är att tomten står öde för att marken är förgiftad. Det har man vetat i minst tjugo år. Klart tiggarna ska bo kvar på Malmös giftigaste mark?

  10. Juristerna strävar givetvis för sin framtida försörjning, det kommer att dras i långbänk alla dessa mål, det är inga komplicerade rättsfall och allt är finansierat av skattebetalarna. Lätta pengar !

      • Ja alla tolkar som uppger att de talar rumänska,samt alla de olika zigenarklanernas tungomål blir lika stenrika,som Bert Karlsson.Läste att en av dessa språkbegåvningar även talade italienska,likväl förstod inte zigenarna vad han sade ! 🙂
        Jag talar endast lite latin,men ”min” zigenerska vid Lidl begriper likväl vad jag menar,när jag bl.a. säger dabutti (ryska för arbeta).

  11. Här blir jag nästintill kommentarslös.
    Avvisa/avhys direkt med omedelbar verkan.Annars ett lagvacklande-till sist bättre fria än fälla pga osäkerhetprincipen.Bespara rättsväsendet för enkel sak/Rim och reson bort direkt.

  12. Kan vi inte bara förbjuda tiggeri och sen skicka en miljard till Rumänien. Så får de ställa sig i kö och få pengarna utdelade av socialen i Bukarest. Miljarden drar vi av från Hamas bidrag nästa år.

  13. Besittningsrätten?
    Så om jag stjäl en bil så får jag använda den helt lagligt för att jag har den i min besittning?
    Snacka om avgrund i Svensk rätt, hahahaha.
    Det vore nästan festligt om de får igenom detta.
    Besittningsrätten slår äganderätten!!!! Hur ska de förklara det?
    Troligen någon form av flummig vänster dispens.
    Snart klipper de alla sommarstugor, som de pratats om.
    Juridik studenter, hahahahaha, jösses.

  14. Jo det här kommer att bli en följetong utan dess like, men Svinen och deras helbrägdagörare kommer att dra det kortaste strået till sist. 🙂

  15. Jo men vi får ha förståelse till dessa unga juridikstuderande barn…
    Sedan förskolan har dessa indoktrinerats,i den sanna socialistiska sfären !
    Dårskapen har inga gränser Pettersson….

KommenteraAvbryt svar