Livat i kåkstaden

Från Eva-Maries Facebook

I söndags, den 22 mars var mitt stopp nummer Tre den allt mer växande kåkstaden på Industrigatan i Malmö. Jag hade precis varit vid stadshuset och dokumenterat de få synbara rester av Malmös bostadsslösas protest-kåkstad, endast lite spik och träflisor var kvar och minde om den desperation som svenska bostadslösa känner inför undanträngningseffekten som är resultat över vilka grupper som våra folkvalda prioriterar.

I veckan kommer politiska beslut att tas för en handlingsplan om socialt utsatta EU-medborgare och det beräknas kosta 5,6 miljoner av pengar vi inte har. Malmö stad visade musklerna i lördagskväll och rev och fraktade bort det som skulle bli en hemsk syn på måndag morgon för våra politiker vid deras arbetsplats. Vi är alla mer eller mindre drabbade av galna politiska beslut.

Det första stoppet denna söndagsförmiddag var kåkstaden i vår anrika park, Pildammsparken från 1914. Där vid Margaretavägen rådde lugn och harmoni, riktig stiltje. Det hörde endast fågelkvitter, skratt från lekande barn och flåsande joggande motionärer. I bosättningen var det rofullt bland tält och slumkåkar, ingen var hemma, alla var på jobb.

Att hävda att det rådde stiltje i kåkstad Industrigatan skulle vara en ren lögn och förbannad dikt. I denna förslummade del av Malmö rådde det ett frenetiskt byggande, rotande, eldande och bilkörande och jag ska nu försöka att för er beskriva om mina intryck.

Runt hela området finns för ett tag sedan ett högt staket, ditsatt av markägaren som är ”Granen fastighets AB”med säte i Stockholm. Förvaltaren har försökt att få EU-migranterna att dra genom informationsblad men då uppmaningen endast trycktes upp på svenska så gills det inte……….”tyvärr det gills inte med endast svensk information, det blev fel, förvaltaren måste börja om” sa polisen jag hade på tråden när jag stod utanför det ockuperade området.

Som en helt vanlig malmöbo blir det bisarrt och helt overkligt det man ser på riktigt med egna ögon, man undrar ifall man är inne i en mardröm. Människorna jag såg och stötte på under den stunden jag stod i grindöppningen var inga jag skulle vilja ha som grannar. Om blickar hade kunnat döda då hade jag inte levt denna dag som idag är.

Min mission är att dokumentera min stad och min samtid, det togs inte väl emot av ockupanterna. En man vände sig om böjde sig fram och visade rumpan för mig medan en annan låtsades dra nej gylfen och drog fram…….sedan satte han igång med obscena underlivsrörelser. Kanske ansåg dom att jag stod och tittade som på djur i ett zoo, men det var aldrig min mening.

Det blev helt klart oro i lägret för en del invånare av min närvaro, medan mannen som snickrade på sin ”stuga” inte lät sig störas. Husvagnarna av modell äldre stod i räta rader och både dessa hus på hjul och skjul kommer att bli mer större och ännu fler, ”detta är en vårbris” som en vän till mig sa.
Det var en väldig trafik in och ut ur lägret. Bilar kom och bilar körde ut samtliga med full last av både folk och packning. Det var både utlandsregistrerade och svenskregistrerade fordon som observerades och några var jag väldigt nära att bli påkörd av, polisen som jag fortfarande höll kontakt med fick några regnummer ifall att ”olyckan” skulle vara framme.

Tiggarna var helt klart störda av min närvaro där jag stod utanför på trottoaren och några delegationer sändes fram. En samling kvinnor ville prata med mig, på deras kroppsspråk och mimik förstod jag att jag ansågs konstig då jag endast pratade svenska och ej heller gav dom pengar i deras händer.

Deras guldtänder gnistrade i solen när de på en mängd språk såsom rumänska, ryska, engelska, spanska, italienska, försökte få mig att förstå och jag förstod att här har vi att göra med personer som varit runt lite överallt. Efter en stund gick dom och fortsatte med sitt, de stängde grinden och där stod jag.

Inte heller gav jag någon peng till den rundhylta smutsiga kvinna som sträckte ut sin hand och pekade på sin mage och sa ”bebbe”, för att jag på riktigt skulle förstå så sa hon återigen ”bebbe” men då jag inte heller för tredje gången tycktes förstå henne skakade hon på huvudet och gick. Kvinnan som gick fram och tillbaka med en stulen kundvagn ansåg också mig som helt värdelös då jag inte delade med mig av mina pengar till henne.

Gummor kånkade och slet, drog och stretade på på ockuperat område, det bräcktes, bankades och hölls på. Det släpades bråte från ena sidan till den andra, och emellanåt hamnade något på eldhärdarna ( vi pratar om eldhärdar i plural), giftgaserna låg täta över området och spred sig i vindens riktning.

Om giftgaserna omringar stadshusets sjunde våning har vi kanske sett slutet på kåkslumstäder, då kanske de styrande kan visa musklerna som man bevisligen kunde göra i lördags när malmös bostadslösa protestbyggde. Den politiska majoriteten i Malmö är ynkryggar, den politiska majoriteten i Malmö har valt sida. ”Detta är en vårbris, det kommer mera”

Eva-Marie Olsson
Malmö

23 thoughts on “Livat i kåkstaden

  1. Detta är ingenting att upplysa allmänheten om hos
    Kvällspostens och Asylsvenskans ”ENERGISKA” ?
    journalister så länge det finns en enda snyfthistoria
    att dra fram om hur synd det är om dessa stackare:
    Det sägs att vi har dom företrädare som vi förtjänar.
    Och då kan man ju fråga sig vad fan vi har gjort för
    ont för att få all världen löskefolk på halsen?
    är det för att vi jobbat och skött oss och betalat alla
    dryga avgifter som samhället förser oss med så att
    höjdarna kan leva gott??

  2. Tack Eva-Marie för den verklighetsskildring som undanhålls oss i de media som liksom tiggarna tar betalt av malmöborna för sin verksamhet.

    Regeringen vill ingenting göra, Kommunen kan ingenting göra, Polisen kan ingenting göra, Kronofogden kan ingenting göra och markägaren får ingenting göra. De enda som gör något är tiggarna med sina coacher och sin FanClub i Fi.

    Enligt bilderna så finns det ett kraftigt staket runt området som jag gissar att markägaren har betalt. Nog borde markägaren ha rätt att sätta ett vaktbolag vid ingången med uppgift att endast släppa ut den som vill. Ingen får komma in. Efter någon vecka så torde området vara tomt. Polisens uppgift blir att föra dialog med gråterskorna i BeggarsFanClub.

  3. Jag anser att det är fel hos de grovt kriminella sju klövern.. Klart sju klövern har så mycket kriminella saker att dölja så att detta med olika rasister passar mycket bra. Har ni läst fredrik reinfeldt ”svenskarna är mentalt handikappade. Läs boken ”det sovande folket” eller lyssna på göran persson som sa att när Svenska folket upptäcker att sju klövern stulit Svenska folkets pensions fond på 700.000.000.000:-SEK ( en mycket grov kriminell handling utan att det blir åtal) = ja då kommer Svenska folket bli mycket mycket arga. Skulle folket veta hur det går till i sju klövern klanen så tror jag ( hoppas) att Svenska folket gör samma som med Ceausesco !

  4. …nu är det för sent att stoppa dessa, nu är de här för att
    stanna för gott…fler ziggisar kommer att följa i de redan
    etablerade arabernas fotspår…så länge vi försörjer de
    som anlänt, så lär inte strömmen av nya hjälpsökande
    att avtaga…de kommer bli knepigt den dag vi tar över
    …ju längre det dröjer, desto knepigare!.,)

  5. Det var många bilder på Exponerat också. Jag kan inte förstå hur ansvariga i kommunen kan acceptera denna slum som växer fram 2015. Finns det ingen politiker med ryggrad.

    Kan man inte bara dokumentera alla dessa områden och skicka detta till EU och zigenarnas hemländer och kräva åtgärd?

    • Varför skall vi SVENSKAR so fortfarande finns kvar i Absurdistan betala skatt hit för. Jag är SVENSK medborgare och har betalt skatt i SVERIGE hela mitt liv och nu när inte SVERIGE existerar mer så har också den stat som jag betalat skatt till upphört att existera och därmed har även den myndighet som skall ha min skatt försvunnit, så det finns ingen anledning för mig att betala skatt längre och absolut inte till Absurdistan.

  6. I nästa reportage så blir det en intervju med den stolte arkitekten, där det även förklaras hur de sanitära problemen har lösts.
    Ska ”bebben” födas i Sverige och blir den då svensk ?
    Det här är helt simpelt ……….fullkomligt sanslöst, vilken skam för de som är avlönade av svenskars skattemedel, ( malmös fullmäktige) ”lortsverige” med allt elände som det för med sig.

      • Det var mer ordning i landet under 1600-talet. Då hade man Mose lag som rättesnöre, dvs. straffen var hårda, nästan i nivå med Saudiarabiens.

  7. Det var bättre för i tiden Eva-Marie…
    Minns att dåtida zigenare i sina läger spelade fiol och flöjt.Sällskapet dansade i ring,och hästarna stod magra en bit bort,och tittade förvånade på liksom vi urinvånare i byn…
    Tror att det är mer aktion framåt kvällskvisten i lägret.Råder dig därför inte att utsätta dig för fara,men underhållningen är säkert av bättre kvalitè när det börjar skymma ! 🙂

    • Det är långt ifrån miljonprogrammens visioner, men det nya Swedistans arkitektoniska stil håller sakta men säkert på att ta form.

      • Ja, de byggde ju Sverige enligt Ullenhag. Det är väl dags då att de får sätta avtryck överallt!

        Jisses, våra politiker är verkligen djupt störda, gillar de verkligen det de skapar? Då är de inte normala någonstans.

  8. Eva-Marie, du är fantastisk! Att du orkar! Jag orkar inte ens läsa igenom all denna text nu, ska vila lite efter en jobbig dag, och så läsa vidare sedan. Du är min idol!

KommenteraAvbryt svar