Klimatet och journalisterna

Marti Backman är en journalistisk tungviktare av det slag det finns alldeles för få av. Han går till grunden och kollar källor och har kommit till slutsatsen att det inte går att lita på journalister i miljöfrågor heller…

Marti Backman: ”Jag förstår inte det. Det strider mot alla regler om att journalister ska förhålla sig kritiskt till sina källor. Jag kan inte se någon annan förklaring än att många i journalistkåren har så stark inlevelse i miljöfrågorna och upplever katastrofstämningen så starkt att de offrar yrkesprinciperna.”

Den feldiagnosticerade Östersjön är ett program av Marti Backman

I maj 2008 sändes MOT-programmet Itämeren väärä diagnoosi (Den felaktiga diagnosen av Östersjön). Programmet går på tvärs mot påståendena om att människan håller på att förstöra Östersjön. Säkert har människan en viss påverkan på havet, men denna påverkan är inte dominerande och kan inte vara någon huvudorsak till exempel till de blågröna algerna.

Ett faktum är att de blågröna algerna har funnits i stor mängd också tidigare. Så här skrev gotlänningen Gustaf Lindström (1829-1901) 1855 om Östersjön i sin rapport Bidrag till kännedomen om Östersjöns invertebratfauna, publicerad av Kungliga Vetenskapsakademien i Sverige:

Havets blomning

 -Pettersson undrar om det går att lita på journalister i någon fråga alls…eftersom det är helt uppenbart att större delen av Östersjöns algblomning inte beror på människan så innebär det att vi lägger pengar på helt fel saker och det rör inte bara algblomningen.

Har vi råd med odugliga journalister?

The Climatescam 

10 thoughts on “Klimatet och journalisterna

  1. Det finns väl mycket mer påverkande saker rörande Östersjön:
    – utsläpp från industrier
    – rovfiske av torsk, strömming, lax etc.
    – vattenkraften som till stor del förstört lax i östersjön

    men det är klart allt ovan är säkert miljövänligt…….eftersom det enda negativa som storstadsregionen ser är de döda öarna utanför huvudstaden…ålakråkan får mycket mat då torsken försvinner……

    sila mygg o svälja kameler……

  2. Reinfeldt har ofta och länge talat om klimathotet. Men det betydligt större, överhängande, migrationshotet är inget som han upplever. Modet sviker väl…

  3. Apropos Repalus avgång. Stämmer det att Fredrik R tänker kliva av? Och efterträdas av Anders Borg. Har sett det på flera ställen. Skulle gärna se att FR ställs till svars för sin idiotiska politik. Man hade hoppats att han skulle tvingas tänka om och inte smita iväg som en fegis.

  4. Ja Malmö stad kommer snart att spränga gränsen
    I Miljard, i försörjningsstöd. Så nu förstår man att
    Ilmar Repalu vill dra sig tillbaka och njuta av en fet
    pension samt att skåda sitt livsverk, att ha förstört en
    gammal fin arbetarstad, och omvandlat den till ett
    kriminalitetens Mecka,

    • En miljard är inget för Malmö, i år får de 4,2 miljarder i så kallat skatteutjämningssystem från andra kommuner.
      Märkligt att en kommun med så många lönsamma nybyggare ska behöva hjälp av andra. Södertälje får 1,2 miljarder…och det från ett stöd som var till för norrländska glesbyggdskommuner.

  5. Nej vi har inte råd med den journalistkår som
    hjälper till att förstöra landet, fast har vi tur,
    så har merparten av dem avskaffat sig själva
    inom en snar framtid!

KommenteraAvbryt svar