Nu ska vi dränkas i skyfall…

KLIMATGATE. Några verkar aldrig bli nöjda, en av dessa är tidningen Expressen som verkar gör vad som helst för att sälja lösnummer. Förra sommaren skulle vi bli levande grillade på grund av värmen och torkan och klimatförändringar, nu ska vi dränkas på grund av skyfall. Ju varmare väder, desto mer vattenånga kan finnas i luften. Och ju mer vatten som finns i omlopp, desto kraftigare kan skyfallen bli, säger Erik Kjellström, professor i klimatologi vid SMHI till Expressen.

  • Ett varmare klimat kommer att leda till mer intensiva skyfall i Sverige.
  • Ny forskning visar att det blir värre än man tidigare trott.
  • Följderna kan bli strömavbrott
  • Förorenat dricksvatten
  • Bortspolade vägar
  • Människor som förlorar sina hem.

Detta enligt Expressen/SMHI.

Nu verkar det som SMHI kör en helgardering.

SMHI hävdar att brandrisken kommer att öka i framtiden och hänvisar till att den globala uppvärmningen kommer att öka säsongerna då det föreligger brandrisk.

Effekten av ett varmare klimat blir att luftfuktigheten ökar. Med mer luftfuktighet följer i allmänhet mer moln, med mer moln räknar SMHI med en större mängd nederbörd, såväl årsvis som under sommaren.

-Pettersson fattar inte hur det hänger ihop med större brandrisk och mer regn men jag är inte professor i klimatologi. Det enda jag fattar är att SMHI får rätt hur det än går.

Generaldirektör för SMHI är Rolf Brennerfelt, han har gjort karriär inom Centerpartiet. Förbundssekreterare i Centerns Högskoleförbund 1986, politisk sekreterare på riksdagskansliet 1989-1991, pressekreterare åt jordbruksminister Karl Erik Olsson 1992, politiskt sakkunnig i Jordbruksdepartementet 1993-1994, expert på Lantbrukarnas Riksförbunds Brysselkontor från 1995 och dess chef 2001-2006. Brennerfelt var statssekreterare hos Eskil Erlandsson på Jordbruksdepartementet 2006-2010, därefter tillträdde han en tjänst som kabinettschef åt Staffan Nilsson, ordförande för Europeiska unionens ekonomiska och sociala kommitté i Bryssel. Allt detta som centerpartist.

Brennerfeldt är sedan 2014 generaldirektör för Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI)

Alf Nyberg var överdirektör och chef för SMHI 1955 samt var generaldirektör och chef där 1964–77.Nyberg var den siste chefen för SMHI som var vetenskapsman, efter honom har alla varit politiker av någon anledning.

År 1990 skrev Nyberg ett brev till dåvarande miljö-och energiministern Birgitta Dahl. Om det besvarades vet jag inte.

Brevet är publicerat i Svenska Meteorologiska Sällskapets tidskrift Polarfront, nr 91, April 1997.

Till statsrådet Birgitta Dahl!

Som trädgårdsodlare och pensionär har jag med undran hört om planer på att minska utsläppen av koldioxid i Sverige. Det har t.o.m. diskuterats att införa skatt på utsläpp av denna gas. Det synes mig ändå klart att den uppvärmning som eventuellt kan förorsakas av koldioxiden måste vara gynnsam för landets ekonomi. Mindre uppvärmningskostnader, som skulle bli följden av en höjd lufttemperatur är en fördel, mindre vägrenhållningskostnader och lägre transportkostnader till lands och till sjöss är andra. För växtligheten är givetvis en förändring till varmare klimat en stor fördel.

Det är givet att man med ansträngning kan hitta några nackdelar också men att tro att vårt nuvarande klimat skulle vara optimalt förefaller helt orimligt. En mindre minskning av vårt koldioxidutsläpp som vi kanske skulle kunna uppnå kan ju inte heller märkbart påverka den globala mängden koldioxid och därmed ej rädda världens befolkning i övrigt från befarade katastrofer.

Jag vore tacksam för att få veta vilka skäl som föreligger för att Sverige skall engagera sig i en verksamhet som synes vara mot landets intresse och hoppas på ett klarläggande svar.

Stockholm den 20 mars 1990.

Alf Nyberg

-Pettersson kompletterar gärna med den HÄR från 1855.

  • På 1960-talet hotades vi med kärnvapenkrig, DDT och vi var alldeles för många människor på vår planet, tre miljarder.
  • På 1970-talet var det också klimatkris, forskarna var eniga om att temperaturen sjunkit de senaste 30 åren och att en ny istid var på gång. Vi hade blivit 3,7 miljarder.
  • 1980-talet var tufft, då skulle vi krossas av asteroider eller dö av aids och vi hade blivit 4,4 miljarder.
  • 1990-talet skulle vi bli grillade för att ozonhålen växte och vi var 5,3 miljarder.
  • 2000-talet hotade med fågel- och svininfluensa och vi var drygt 6 miljarder på jorden.
  • 2018, det är dagliga klimatlarm och om några år är vi 8 miljarder men det pratas aldrig om befolkningsbegränsningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

9 thoughts on “Nu ska vi dränkas i skyfall…

  1. Och vilka är forskarna? Tycker att det ska redovisas, det
    är att göra det lätt för sig att bara referera till ordet forskare,
    men mycket vanligt i media, likadant när man säger
    specialister utan att nämna vem dessa specialister är?
    Sen har det varit skyfall i alla tider, men Media kör sitt bullshit!
    Och dom blir inte mer trovärdiga för det.

    Skulle vara intressant att snacka med gamle John Pohlman
    som jobbat på SMHI och höra vad han har för åsikter om
    klimathysterin?

  2. Är det inte det ena så är det de andra.
    Livet verka vara farligt hur man än vänder sig, jag ha hört att man kan dö också, att existera vara livsfarligt. 🙁 🙂 🙂

  3. En gång i tiden så hade jag respekt för SMHI….det är som bortblåst nu, jag saknar John Pohlman och hans självtecknade kartor.

  4. Kommer ni ihåg i höstas inför den annalkande vintern. I samma skittidningar skrevs det att det skulle bli den kallaste vintern i mannaminne. POLARVIVELN skulle ramla ner i Sverige och det skulle bli svinkallt. Särskilt kallt skulle det bli i februari. (oj så överraskande )
    Allt detta enligt en ungkviga till meteorolog på väderinstitutet Storm. (observera att detta kommersiella företag kallar sin institut)

    Sannolikt är det så här. Kraftbolagen är kunder åt det sk väderinstitutet. Ju kallare väder de kan spå, ju högre kan priset sättas. Slaskpressen som är generellt intresserad av allt som har med taskigt väder att göra om det kan hjälpa eko-fascister, upplåter för en ”kick-back” sin mediekanal åt väderinstitutet. Resultat, skräm upp folket, bekräfta klimathotet och tryck upp elpriset.
    Det är ju allom bekant att slaskpressen får en kick-back av spelbolagen som annonserar hos dem. Den kick–backen baseras på hur mycket spelarna förlorar. Varför inte köra en liknande grej med väder? De får ju in miljötjafset i röran.

    Det är inte bara journalister som har lågt förtroende, det är hela branschen.

    (Å dom här patetiska ”klimatforskarna” – Vi har en ny modell, det kommer att bli förfärligt.Lägg ner – byt jobb – tjäna ert levebröd på ett ärligt.sätt.)

  5. SMHI? De vet ju inte ens vad det ska bli för väder i morgon…ständiga felprognoser. Ska man få koll ska man gå till danska eller norska väderinstitut.

  6. Själva uppläggen för MSMedierna är att sälja rädslor fearporn för att på så sätt kunna styra politiken dit man vill med bla överstatliga kontroller mm som ju bla FN vill fungera som och strävar efter. Olika typer av klimathot är agendan.
    Det här ingår i själva upplägget ”sustainabel living” eller en ”hållbar värld” som FN jobbat fram där de vill att 95% av landytorna ska vara vildmark och inte beträdas av människor. Lite långsökt kanske men genom höjda bensinpriser kan man faktiskt driva människor ifrån gårdar och hus på landsbygden vilket också är politikernas mål för att sedan kunna genomföra byggandet av jättestäder(megacities)……..
    Låter det här som fantasier så kan jag säga att de är beskrivna i UN-agenda 21,googla det och läs om eliternas planer

  7. Klimatförändrinen blir mycket av det som har ska vara givet, dvs blöta områden blir ännu blötare, torra ännu torrare o s v. Och vattnets ångtryck och därmed den möjliga vattenhalten i luften ökar exponentiellt med temparaturen.

KommenteraAvbryt svar