22 personer döms till fängelsestraff i droghärvan kring ”svenska” Dödspatrullen

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Enligt förundersökningen smugglade det kriminella nätverket in över 300 kilo droger och över en miljon tabletter narkotisk medicin i Finland. Helsingfors tingsrätt har i går meddelat flera domar i en stor drogsmugglingshärva med kopplingar till det ”svenska” kriminella nätverket Dödspatrullen, rapporterar Hufvudstadsbladet med flera.

Delar av den ”svenska” dödspatrullen. Dömda till livstid i Danmark. Mansor Ismail, 21, Mohamed Ali, 23, och Benjamin Owusu Afriyie, 26.

Nästan trettio män misstänktes för att ha importerat narkotika till Finland. Fyra medlemmar av det svenska kriminella nätverket Dödspatrullen är inblandade. De fyra ”svenskarna” får mellan sex och tio år i fängelse,

De nio huvudmisstänkta dömdes till fängelsestraff på mellan sex och tio år för grova narkotikabrott. Sex av dem dömdes till det maximala straffet på tio år. Sammanlagt dömdes 22 personer till fängelsestraff. Tre av de anklagades åtal förkastades av rätten och en person dömdes till bötesstraff.

Sammanlagt smugglade nätverket in över 300 kilo droger till Finland i 10 partier.

Det första partiet skickades med post. Resten kördes in med lastbil via gränsövergången mellan Finland och Sverige i Torneå, och distribuerades vidare till Uleåborg och huvudstadsregionen.

Enligt förundersökningen sköttes transporterna till Finland av två chaufförer.

En av dem berättade i förhör i detalj hur han hämtade flera lådor marijuana och ksaloltabletter från ett garage i Södertälje. Han gömde tabletterna i ett specialbyggt utrymme i ett lastbilssläp, som han sedan körde in i Finland via Torneå.

I Finland togs lasterna emot av två andra personer, som mötte honom i Käringmossen i Esbo.

Enligt tingsrätten var den ekonomiska vinningen av brotten två miljoner euro. Enligt åklagaren var vinsten tre miljoner. En miljon euro motsvarar elva miljoner kronor.

Dödspatrullen är ett kriminellt nätverk med bas i Stockholmsförorten Rinkeby. Nätverket har blivit känt för sin inblandning i narkotikarelaterad brottslighet och våldsbrott.

Nätverket har även försökt ta över droghandeln i Finland. Enligt polisen förde nätverket in stora mängder droger i Finland. Dödspatrullen leds av den ökände gängledaren Rawa Majid, även kallad Kurdiska Räven.

Utredningen av fallet inleddes i början av 2023 när polisen beslagtog ett och ett halvt kilo amfetamin och delar av skjutvapen i samband med ett trafikstopp.

Vid ungefär samma tidpunkt observerade polisen i huvudstadsregionen svenska yrkeskriminella i sällskap med gatugäng. En förundersökning inleddes då för att utreda om narkotikabrotten hade koppling till Sverige.

Av förundersökningen framgick att de misstänkta, som kommit till Finland från olika länder, hyrde lägenheter för korta tidsperioder. Lägenheterna hyrdes utan kontrakt och hyran betalades kontant. Olika personer observerades lämna lägenheterna, främst nattetid.

-Pettersson minns ”En liten ansträngning nu det blir en förtjänst längre fram” och undrar om herr Löfven arbetar åt Dödspatrullen, varifrån skulle pengarna annars komma?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “22 personer döms till fängelsestraff i droghärvan kring ”svenska” Dödspatrullen

  1. Dödspatrullen borde jobba mer inåtriktat. För övrigt anser jag att somalier är en invasiv art, som länsstyrelsen borde ge ut riktlinjer om hur den ska bekämpas.

    11
  2. Hoppas att straffet skall avtjänas på finskt tukthus bland, i huvudsak, etniskt finska (och kanske ryska) medfångar. I stället för som här, där majoriteten medfångar är ”broschor”.

    22
  3. Sverige är ju vida känt för sin exportindustri. Kanske är det detta bidrag svetsarn menar när han talar om vinst längre fram. Fan vet vem han jobbar åt.

    21
  4. Vilken bra reklam för Sverige !
    Sossarnas massimport av ” Svenskar ” som ansvarar för drogimporten / försäljningen i våra grannländer. Sverige blir ett paria land i våra grannländers ögon.

    24
  5. Hehe, skall bli intressant att se ifall Sverige vill överföra de dömda till fängelser i Sverige, de är ju ”svenskar”. Finska fängelser är tuffa i jämförelse med svenska, men det bästa vore ifall de avtjänade sina straff i tex Baltikum

    26

KommenteraAvbryt svar