Nordkorea och Ryssland sluter försvarspakt

UKRAINA. Ryssland och Nordkorea ingår ett ”strategiskt partnerskapsavtal” – och en pakt med ömsesidiga försvarsgarantier. Om det ena landet blir utsatt för ett angrepp så förbinder sig det andra att komma till dess hjälp, slår Vladimir Putin och Kim Jong-Un fast i Pyongyang, rapporterar BBC.

Vladimir Putin och Kim Jong Un

Det omfattande partnerskapsavtal som har undertecknats i dag ålägger tillhandahållande av ömsesidig hjälp i händelse av ett angrepp mot en av avtalets parter, säger Rysslands president Vladimir Putin, enligt de statsstyrda medierna i hans hemland.

Det framgår inte i detalj hur detta löfte är formulerat – vad hjälp skulle innefatta i en konfliktsituation som till exempel det ryska invasionskriget i Ukraina – men de beskriver det som helt försvarsinriktat.

Ryssland besöker Nordkorea av flera skäl. Putin vill knyta närmare relationer till länder som de inte definierar som ”icke-vänliga” för att visa att man inte är isolerad och så behöver man ammunition och vapenleveranser.

-Pettersson säger att Putin inte bryr sig om internationella avtal. FN inklusive Ryssland har beslutat om omfattande sanktioner mot Nordkorea på grund av landets kärnvapenprogram. Dessa sanktioner har Ryssland godkänt.

Jag vill ändå gratulera Putin som äntligen har hittat en allierad som är lika galen som han med på sin vansinniga politik. Nordkorea är den mest totalitära och mest isolerade staten på jorden. Dessutom ännu fattigare än Ryssland, Grattis Vladimir!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Nordkorea och Ryssland sluter försvarspakt

  1. Ja på tiden att dessa idioter vissar sitt rätta ja.
    Det innebär ju bara att
    N korea äe en satelitstat till Putin. Så pit två har nog hoppat i galen tunna

    12
    3
  2. ” Ryssland och Nordkorea ingår ett ”strategiskt partnerskapsavtal” – och en pakt med ömsesidiga försvarsgarantier”
    Det kommer ju vara beroende av dagsformen på Putte den dagen det aktiveras. Fråga bara Armenien vad försvarsgarantier från Moskva är värda.

    16
    3
  3. Tack till de mentala dvärgarna Kim och Vladimir, för leveransen av dagens flabbskratt.
    Nu har stackars Putin verkligen rasat rakt ner i botten, av det världspolitiska träsket. Kunde inte i min vidaste fantasi (och den är vild) tro att han sjunkit så långt. Stackars Putin har svårt att hitta kamrater, och valde tönten i Pyongyang.
    Dessa två clowner skulle göra sig bättre på tivoli!

    21
    4
  4. Att Ryssland sluter ett avtal om försvarspakt med Nordkorea säger väl allt.
    Känns som försvarspakternas Lidl detta måste gå till världshistoriens mest skrattretande avtal.
    Men det känns bra att veta att Ryssland är i gott sällskap…. lika barn leka bäst !!
    Vilka jävla stjärnor… oj oj oj det här kommer bli bra för omvärlden iallafall.

    22
    8

KommenteraAvbryt svar