SD anmäler TV4 till Granskningsnämnden

INRIKES. Sverigedemokraterna anmäler TV4 till Granskningsnämnden för att ha brutit mot kravet på saklighet i Kalla Faktas sändningar den 7:e och 14:e maj.

TV4 Kalla Fakta Bild TV4

TV4 har i programmet Kalla Fakta som sändes den 7 respektive 14 maj gjort påståenden och utpekanden som varit felaktiga på ett sätt som riskerar att få konsekvenser för allmänhetens uppfattning om den svenska informationsmiljön, samt använt en bildsättning som varit ägnad att på ett osakligt sätt förstärka ett narrativ. TV4 har därmed brustit i kraven på saklighet. Att TV4 valt att sända programmet är särskilt allvarligt sett i ljuset av att det har varit ägnat att skapa en felaktig bild av ett politiskt parti, att sändningen skett i anslutning till valet till Europaparlamentet samt att det ägt rum efter att flera myndigheter varnat för utländsk otillbörlig informationspåverkan och desinformation. Att sammanblanda legitim opinionsbildning, satir och demokratiska åsiktsyttringar med sådana utländska påverkansoperationer som myndigheter har i uppgift att skydda den svenska demokratin från, medför en risk att viktig myndighetsinformation till medborgarna förvrängs eller feltolkas. Dessa omständigheter och sammanhang bör vägas in som försvårande faktorer i bedömningen om TV4 genom inslagen brutit mot saklighetskravet i sändningstillståndet.

Anmälan till Granskningsnämnden bifogas i sin helhet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “SD anmäler TV4 till Granskningsnämnden

  1. Jag hoppas att någon har räknat och kommer att berätta i hur många program och med hur långa inslag som TV4 sammanlagt har tjatat om trollen.

    21
  2. Tyvärr ger jag inte mycket för granskningsnämnden, min tilltro till dem är noll, att Tv4 skulle fällas för osakliga påståenden tror jag inte på, men de får gärna visa att jag har fel. Dem har väl nån fd journalistkollega som sitter där och friar Tv4. Korruptionen breder ut sig.

    36
  3. Utmärkt! Detta var ett utstuderat försök att skada demokratin. Orkestrerat av (S)?
    Och aldrig förr har det kommit inslag om UG:s verksamhet så många dagar i följd som i detta fallet. I tid och otid. Steffos fredagshörna hade bara detta ämne (annars tre olika) i diskussion. Med den grötmyndige kulturchefen på DN darrande i sin utsago om hur hemskt och hotande mot demokratin SD är. Skitstövlar!

    64

KommenteraAvbryt svar