Ryssland tvingar ukrainare att göra värnplikt

UKRAINA. Ryska myndigheter har undertecknat en order som tvingar invånare i den ockuperade ukrainska regionen Zaporizjzja till värnplikt. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet på plattformen X.

Draget väntas dock få begränsad effekt eftersom en stor del av Zaporizjzjas befolkning flytt kriget. I regionens största stad, Melitopol, är endast 40 procent av invånarna kvar.

Enligt försvarsdepartementet är ordern ett sätt för Vladimir Putin att undvika ännu en impopulär mobilisering på hemmaplan.

Ukrainas före detta riksåklagare, Gyunduz Mamedov, skriver på X att en ockupationsmakt inte kan tvinga människor i de ockuperade områdena att göra militär tjänstgöring.

-Pettersson säger att det är bara ännu ett av alla Rysslands krigsbrott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryssland tvingar ukrainare att göra värnplikt

  1. Det är det ja säger det är väldig viktig att dom som flyr från Ryssland faktiskt återföras till rätt land så dom kan försvar sig själva och sitt eget land . I detta fall är det ju ukriana och även som ryss är överlevnad möjligheten större på ukrianas sida

    7
    3

KommenteraAvbryt svar