Inspelning bekräftar Expos samarbete med Pavel Gamov, Bilan Osman röjer källskyddet

INRIKES. Under ett intimt samtal råkade vänsterextremisten Bilan Osman avslöja att den före detta riksdagsledamoten Pavel Gamov (SD, uteslöts 2017) har varit en av uthängningssajten Expos viktigaste uppgiftslämnare sedan 2015. Nu riskerar Bilan Osman fängelse för brott mot det grundlagsfästa källskyddet, eller åtminstone dryga böter och skadestånd. Men de båda golarna har redan skämt ut sig själva inför hela det svenska folket!, skriver Christian Peterson.

På länken ni ta del av hemliga inspelningar med båda parterna, skärmdumpar, intervjuer med närstående samt en fullständigt genomgång av Pavel Gamovs uppgång och fall.

***

TIDIGARE 2024-04-09 Att ”ta en för laget”

INRIKES. Christian Peterson, är aktivist och opinionsbildare. Han kallar sig ”Förtalsombudsmannen” men är ingen myndighet utan en lika dålig titel som djurplågaren Tomas Åberg, som tidigare hette Tomas Bergström använde när han kallade sig ”Näthatsgranskaren”. Peterson har varit aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen enligt en intervju i DN och är inte populär bland de vänsterblivna.

Under två års tid har Christian Peterson följt Bilan Osman som är medarbetare på uthängningssajten Expo, propagandasajten ETC och det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd. Nu är det dags för ett bokslut, skriver Peterson.

I över två års tid har jag följt Bilan Osman, vilken har varit en central medarbetare för den vänsterextrema uthängningssajten Expo, under i stort sett hela hennes vuxna liv. Därutöver har Osman arbetat för propagandasajten ETC och nyligen tillträdde hon som kommunikatör för det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd.

Jag har minst sagt “tagit en för laget” och således fått en unik inblick i en annars ljusskygg, men skattefinansierad, verksamhet.

Vi träffades på spaces. På X har det länge funnits en tjänst där man kan röstchatta med användare som besöker rummet. Funktionen kallas finurligt nog för “spaces” och har använts flitigt bland användare på högerkanten som är intresserade av att diskutera aktuella ämnen och politik.

Det var i ett sådant rum som Bilan Osman började dyka upp under hösten 2022. Man märkte ganska tidigt att hon inte var intresserad av någon diskussion utan verkade mest söka efter konflikter med allt och alla. Ofta var hon dessutom berusad trots att hon säger sig vara muslim.

En sak ledde till en annan och helt plötsligt blev jag uppringd av Osman som ville träffa mig och min vän Nick Alinia. Då Alinia var upptagen bestämde jag mig för att träffa henne ensam på Cadierbaren på Grand Hôtel eftersom jag föredrog det över sunkhaket som Osman hade föreslagit.

Ramlar in på Cadierbaren i slöja. Det var inte helt enkelt för Osman att hitta till Grand Hôtel som hon aldrig tidigare hade besökt. Eftersom hon inte klarade av att använda sig av Google-maps bad hon en landsman till taxichaufför att skjutsa henne gratis, vilket han också gjorde. Ikoniskt!

Eftersom det var kallt ute gick jag tillslut in i hotellobbyn då jag hade väntat utomhus alldeles för många minuter. Tillslut kom Osman och hon var minst sagt sinnesrubbad. Hon kunde knappt gå upp för trappan och vinglade med armarna samtidigt som hon talade alldeles för högt. Medan vi gick in försökte hon ta tag i mitt huvud och lutade sig därefter framåt för en kyss.

Jag försökte undvika all beröring och valde då fåtöljerna för att säkerställa detta. Jag tog upp min telefon och delade en bild på Osman med mina följare på telegram. Ett inlägg som fortfarande finns kvar.

Upprörda vänsterextremister. Under mötet fick jag veta att Osman hade blivit kontaktad av flera upprörda individer på vänsterkanten. Däribland den dömda vänsterextremisten Henrik “Henko” Johansson och en extremistkopplad vänsterpartist.

Att “Henko” var upprörd berodde naturligtvis på att jag vid flera tillfällen har granskat honom men till Osman meddelade han att det inte gick att lita på mig. Den extremistkopplade vänsterpartisten var istället upprörd över att han hade tvingats gå på flera möten med socialtjänsten och hade av någon anledning lagt skulden på mig.

Att en aktiv vänsterextremist började läcka denna typen av skvaller och känsliga uppgifter om familjeförhållanden vid det första mötet fick mig att börja fundera. Vad mer skulle Osman kunna läcka för mig om jag bara fick henne att falla för mig?

Tvingas hålla hand. Under tiden som jag har följt Bilan Osman har jag tvingats genomgå en rad saker som jag inte är stolt över och som jag inte vill redogöra för i detalj i denna granskning.

Men efter att vi hade avslutat mötet på Grand Hôtel bestämde sig Osman för att fråga om jag ville följa med henne hem. Risigt tänkte jag, men jag spelade med. Hon kysste mig på munnen och höll min hand samtidigt som hon meddelade att hon hade legat med en person från podcasten Sista Måltiden och jag var tydligen schysst för att vara “högerextremist”.

När vi tillslut kom fram till Centralen ville hon att vi skulle ringa till taxichauffören som hade skjutsat henne gratis till Grand Hôtel. Hon ville att jag skulle följa med henne hem, men jag sa att jag hade en massa saker att göra.

Dags för bokslut. Nu är det dags för ett bokslut där alla skärmdumpar och inspelade samtal mellan mig och Bilan Osman ska offentliggöras. En rad uppseendeväckande uppgifter har framkommit om både de vänsterextrema och islamistiska miljöerna, såväl som information som avslöjar förrädare inom den sverigevänliga rörelsen.

I den första delen av denna granskningsserie avslöjar jag Expos bristande hantering av uppgiftslämnare. Trots att Bilan Osman kallar sig för journalist är källskyddet inget som hon klarar av att hålla sig till. I samtal som jag har spelat in har Bilan Osman, gång på gång, avsiktligen röjt uppgiftslämnare till den vänsterextrema uthängningssajten EXPO.

Mer om detta släpper jag imorgon.

Christian Peterson

Bilan Osman försvarar sig på X

Om Bilan Osman på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Inspelning bekräftar Expos samarbete med Pavel Gamov, Bilan Osman röjer källskyddet

  1. Ledare i GP för 8 år sedan:
    ”Man måste välja mellan rollen som oberoende granskare och politisk aktivist. Tyvärr har tidskriften Expo valt det senare”

    …ur ledaren, publicerad 2016:
    Expo, som inte sällan anlitas av myndigheter, håller på att förvandlas till en fullfjädrad politisk aktör. Bakgrunden är förstås Sverigedemokraternas framgångar. Chefredaktören Daniel Poohl slår fast att SD saknar existensberättigande. Det man ägnar sig åt är aktivism. Expo betraktar inte bara SD som politisk motståndare, borgerliga politiker och debattörer har flera gånger hängts ut. När Moderaterna föreslog förbud mot organiserat tiggeri –något som är regeln i merparten av Europa –anklagades partiet av Expo för att indirekt uppmuntra till våldsdåd mot tiggare.
    Personer som dristat sig till att kritisera mediernas ängsliga eller obefintliga bevakning av problemen med asylinvandring, har av Expo anklagats för att gå extremhögerns ärenden. Vi har också fått veta att fri invandring är en nödvändighet och att nationalstaten är dömd att gå under.
    Expo har snart åsikter att fylla ett helt partiprogram. Problemet är att Expo samtidigt gör anspråk på en expertroll, väl medvetna om att få vill komma ut som Expo-kritiker. Avsaknad av konstruktiv kritik är dock ofta förödande för en verksamhet, som på senare år gått till att bli något av en ideologisk allomfattande världsåskådning på vänsterkanten. Därmed har också beteckningen ”oberoende expert” passerat bäst föredatum.
    https://www.gp.se/ledare/expo-pa-villovagar.15ba6a7a-c876-40aa-b09f-35ad63692187

    14
  2. EXPOs STASI-fassoner stinker kommunism! Jag kan verkligen hata dum- och hat-vänstern. Tyvärr måste jag inom familjen och släkt hålla hårt på vänstersidan typ ETC. Men i hjärtat är en blatte alltid en blatte även om vissa har tämjts till att bete sig som svensk, och dom är okey!
    Ni skulle bara veta vilket fängelse det är att tvingas vara woke och till och med bli woke för att sedan fatta att det är ett generalfel!!!

    8
    1
  3. Stockholmsvärldens obskyra fakta talar för sig självt. En kuliss som rämnar(?) när avslöjanden kommer upp i ljus dager.
    Bilan på snusen pratar bredvid mun. Skvaller och fakta varvas. Vad kommer härnäst?

    19
    • När socialisterna sitter vid grytan serverar de skattemedel till sina favoriter.

      Frågan du ska ställa dig är varför sittande regering gör samma prioritet?

      19
    • Ja, pengar ur min plånbok, som jag inte skulle ge frivilligt, till en extrem lobbygrupp där många livnär sig på förolämpningar mot dem som sägs ha fel värdegrund!

  4. Det är nog många som undrat hur interna mejlkonversationer och samtal i slutna rum kan få spridning i medier och utgöra grund för Expos arbete.
    Undrar hur mycket Gamov och andra uppgiftslämnare fått i ersättning. Något för Skatteverket att granska.

    46

KommenteraAvbryt svar