Vem betalar Magdalena Andersson?

INRIKES. För två veckor sedan ifrågasatte Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson hur opinionsbildaren Henrik Jönsson finansierade sin verksamhet. Det var inget konstigt med det, Henrik finansierar större del av sin verksamhet med frivilliga swishdonationer, till skillnad mot Socialdemokraterna som finansieras med skattebidrag och spelverksamhet.

Magdalena Andersson och Henrik Jönsson

Nu är Andersson (S) grinig för utredningsförslaget om skärpta regler för partilotterier är att ”strypa det största oppositionspartiets finansiering”.

Magdalena Andersson menar att utredningen har tillsatts för att begränsa just Socialdemokraterna. ”Ett helt nytt sätt att agera i Sverige”, säger partiledaren.

– Vi brukar samarbeta kring partifinansiering brett över partigränserna eftersom vi har tyckt att det är viktigt i en demokrati att söka breda överenskommelser i sådana här frågor.

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin tror att initiativet kommer från SD. – Jag tror att det är Sverigedemokraterna som kör över regeringen, säger han vid en pressträff.

Den årliga omsättningen för lotterierna från S och partiets ungdomsförbund SSU ligger på ungefär 250 miljoner kronor.

Enligt det nya förslaget ska partier förbjudas att sälja lotter på kredit och det måste framgå vilket parti som står bakom.

Regeringens utredare föreslår att partilotterier ska betala skatt, att lotterna inte får säljas på kredit och att det tydligt ska framgå vilket parti som ligger bakom.

S säljer lotter på kredit, vilket är förbjudet för andra. Socialdemokraternas lotteri räknas också som allmännyttig verksamhet och slipper därmed skatt på vinsten.

Filmen från april 2023.

Socialdemokraternas årsredovisning – 79 procent av intäkterna kommer från bidrag och spel.

-Pettersson noterar att medlemsavgifterna är 4 miljoner. En procent av intäkterna.

Skatt på partilotterier är vad jag vet den första skatt S inte gillar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vem betalar Magdalena Andersson?

  1. Om jag inte minns fel så stöttar Postkodlotteriet bland andra STASI-EXPO och finansierar om jag har rätt vänsterextrema politiska rörelser. Borde inte vara tillåtet.

    10
    • Jo, om Postkodlotteriet är en privat aktör bör de få finansiera precis vad de vill. Vem skulle annars bestämma över pengarana? Staten? Men när man läser om upplägget med ett utländskt bolag som driver själva lotteriet och en konstig ”förening” som delar ut pengarna till ”ideella organisationer” fattar jag verkligen inte syftet. Antar att det är för att uppfylla Spelinspektionens regler.
      https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_Postkodföreningen

  2. Socialdemokraterna är finansierat av lotteri, det säger en del.
    Borde inte arbetarpartiet Socialdemokraterna arbeta ihop sina pengar.
    Nej…… man låter gamla pensionärer köpa lotter utan några speciella vinster för att klara sig.
    Sedan kritiserar Socialdemokraterna svenska spelbolag för dom gör människor till spelmissbrukare, inte vet jag men det känns som en svårare art av dubbelmoral.
    Dom vill dessutom beskatta spelbolagens vinster högre, undra om Socialdemokraterna betalar någon skatt alls på sina S lotterier ?
    Troligen inte.
    Det sker väl i föreningsverksamhet som täckmantel.
    Det är Socialdemokratisk politik i ett nötskal det.
    Man skattar andra hårt, men inte sig själva.

    37
  3. Alltså, såzzarna stiftar en lag där man förbjuder försäljning av lotter på kredit. Telefonförsäljningen regleras hårt och inkomsterna beskattas. Detta ska gälla för alla…Men med ett litet undantag… Alla utom just såzzarna själva. Man friskriver alltså sig själva från den lag de själva stiftat.
    Detta falskspel är ju så uppenbart att det inte ens skulle behöva debatteras. Minsta barn inser ju omedelbart hur stolligt det är. Baudin och c:o måste ju vara fullständigt dumma i huvudet om dom ej inser detta.

    52
  4. ”Arbetarpartiet” Socialdemokraterna lurar, oftast äldre, människor att köpa dessa lotter. Många av dem hamnar hos kronofogden. Uselt agerat tycker jag.

    69

KommenteraAvbryt svar