Därför hoppar Magdalena Andersson på Henrik Jönsson

INRIKES. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson misstänkliggjorde i en DN-intervju opinionsbildaren Henrik Jönsson. Nu svarar han på påståendena, i Expressen.

 Å ena sidan är det smickrande att Socialdemokraternas partiledare diskuterar mig och min Youtubekanal i Dagens Nyheter – dessutom så ingående att journalisten känner sig manad att ge mig möjligheten att bemöta det hela i samma artikel. Å andra sidan, är det rätt obehagligt att bli ihopkletad med ryska troll och beskriven som en producent av hatpropaganda med suspekt finansiering.

Insinuationerna säger mer om socialdemokratin än om mig. Att man kan vara en engagerad medborgare som helt självständigt uttrycker sina åsikter på ett rättframt och lättillgängligt sätt med hjälp av digitala kanaler som finansieras av frivilliga bidrag, framstår otänkbar för Magdalena Andersson och hennes medarbetare. I stället för att bemöta kritiken jag framfört i mina videokrönikor vill hon oskadliggöra mig genom att antyda att jag är köpt. 

De som inte följt mig sedan starten bör veta att jag de senaste sex åren varje lördagsmorgon publicerat en ny video på min egen Youtubekanal, i vilka jag kommenterar allt från ekonomi och brottslighet till energifrågor och partipolitik. Jag har alltid varit helt öppen med att jag är marknadsliberal frihetsvän, som argumenterar för mindre stat och större frihet för medborgarna. På senare år har jag även kommit att skriva allt mer i traditionella medier, bland annat denna tidning, Göteborgs-Posten, kulturtidningen Axess och Svenska Dagbladet. Så sent som för två veckor sedan agerade jag programledare i SVT tillsammans med vänsterdebattören Daniel Suhonen.

Den nya medievärlden med influencers och youtubers, som med en mobilkamera och i bästa fall en green screen som bakgrund, helt självständigt producerar både filmer, musik och annat innehåll för en engagerad publik, tycks inte ha nått Socialdemokraternas ledning. 

En av världens största Youtubelegender, svensken Pewdiepie startade sin produktion i pojkrummet, där han filmade sig själv när han spelade datorspel. Humorgruppen IJustWantToBeCool började på Youtube. Therese Lindgren, som varenda tjej under 20 år känner till, har skapat allt själv i en egen kanal på Youtube.

Precis som många andra digitala profiler är det personligt engagemang och autentiskt engagemang som driver mig. Detta må låta orimligt för Magdalena Andersson – men i stort sett alla videos jag släppt är inspelade på min vind i Skåne, eller i ett arbetsrum med en liten kamera inköpt för ett par tusenlappar.   

I höstas fick jag tack vare hårt jobb och samarbete möjlighet att förverkliga min dröm om att producera en snygg och mer påkostad talkshow, där jag bland annat intervjuade statsministern. Inte heller här är det någon annan än jag som bestämmer innehåll, åsikter eller ämnen. Under valrörelsen gjorde jag en lite enklare variant av detta, där jag åkte runt med en filmare, lagade mat, åt och pratade med alla partiledare som ville medverka. Även här uttrycks endast mina egna åsikter – och jag har alltid full kreativ kontroll.

Det som gjort Magdalena Andersson och hennes pressekreterare Mirjam Kontio upprörda är förstås att jag under de senaste månaderna ägnat flera krönikor åt att problematisera socialdemokratins förhållande till anti-israeliska väljargrupper och den tidigare socialdemokratiske ledamoten Jamal El-Haj.

Att påvisa hyckleriet i hur Magdalena Andersson har gått från att beskriva honom som en Hamasbekämpande och oförvitlig fackföreningskille, till att personligen uppmana honom att lämna sin riksdagsplats är naturligtvis genant och besvärande – men det är varken hat eller hot oavsett vad Socialdemokraterna försöker göra gällande. 

Uppmärksamheten denna demokratiskt tveksamma och kommunikativt klumpiga hantering har i nuläget gett min kanal över 1000 nya prenumeranter och ett försvarligt, frivilligt stöd i form av nya swishdonationer.

Jag vill därför som första gäst i vårsäsongen av intervjuprogrammet ”100%” bjuda in Magdalena Andersson – som indirekt visat sig bli en av de största källorna till programmets fortsatta finansiering.


Av Henrik Jönsson

Henrik Jönsson är frihetlig debattör, youtuber och författare

Om Henrik Jönsson på bloggen…

Henrik Jönssons kanal på Youtube…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Därför hoppar Magdalena Andersson på Henrik Jönsson

  1. (S) har problem och detta är bara ett sätt att försöka flytta fokus från verkligheten till något annat.

    (S) har varit med om att skapa Sveriges problem och de är inte kapabla att delta i lösningen.

    Tant Brun (S) är bara toppen på isberget.

    37
  2. …kort ur vad Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver om Magdalena Anderssons agerande och om hur socialdemokraternas mediastrategi fungerar: ”Erkänn ingenting, förneka allt, organisera en motattack”.
    På Bommersvik, SSU:s kursgård söder om Stockholm, lärs detta ut, kampanjstaberna tränas och ledarredaktörerna utbildas. En av de mest inflytelserika lärarna är Anders Lindberg, för närvarande chef för Aftonbladets ledarredaktion.”:
    https://ledarsidorna.se/sa-fungerar-socialdemokraternas-mediastrategi/#google_vignette

    31
  3. Ljugalena försvaras av div. sossehöjdare, inkl. Hultquist och Strandhäll.
    Precis som Ljugalena också säger i intervjun, har inte de heller personligen sett Jönssons kanal. Snack!
    Det är både skrattretande och avslöjande av lögner. Visst har de sett Jönssons kanal, de vill bara inte erkänna detta. Troligtvis har hans gärning diskuterats på Sveavägen under en tid. Ljugalenas utspel, var helt enligt spinndoktorernas manus. Även Strandhälls sms under intervjun, ingick i falsariet.
    God himmel, vilka klantrövar!

    51
    • Fult? Snarare svårkontrollerat. Enligt dagens Aftonbladet funderar s.k. ledande Socialdemokrater som Baudin och Strandhäll på att privatpersoners frivilliga donationer till sådana som ”hotar demokratin”, d.v.s. inte stryker S medhårs, ska redovisas förmodligen med namn och personnummer (så att i förlängningen personförföljelse, vänstersidans paradgren, ska bli både lättare och nästintill legal)

      44
  4. Noterar i nyhetsflödet att det ”blå laget” inte verkar vara bättre än det ”röda laget”. Tyvärr.

    ”Vi ska förtydliga att det är brottsligt att förneka och förvanska folkmord som Förintelsen”, säger kulturminister Parisa Liljestrand till Kulturnytt apropå lagändringar som regeringen nu föreslår. https://sverigesradio.se/artikel/regeringen-ska-bli-brottsligt-att-forneka-forintelsen

    Importerar man Mellanöstern så får man, tyvärr, Mellanöstern. (Parisa Molagholi Liljestrand, född 15 mars 1983 i Iran)

    I min värld finns bara en typ av yttrandefrihet och den är total och absolut. Mycket fokus har lagts de senaste 79 åren på de nazistiska illdåden till den grad att de grövre brotten mot mänskligheten har hamnat i skymundan. Även om de nazistiska illdåden var brutala och bestialiska så hamnar de historiskt sett ”utanför prispallen”. Och historiska är de då ingen vettig människa skulle komma ens på tanken att fira dem.

    Det som är allvarligast med denna ensidiga fokusering är att illdåd som faktisk ännu pågår hamnar i skymundan. Historiens näst värsta folkmördare, kommunismen, har fortfarande gott om anhängare samt behärskar flera stater. Historiens värsta folkmördare, islam, vinner tyvärr mark i västvärlden. Det finns till och med politiska krafter som uppmanar till subventionering och import av fler av dess anhängare.

    Om detta får fortsätta så är det bara en tidsfråga innan historiker börjar följa det svenska folkmordet och det enda positiva med det huvudlösa regeringsförslaget är att det inte längre blir tillåtet att förneka eller försvara det vilket lär komma att omfatta samtliga muslimska församlingar och lejonparten av riksdagsledamöterna.

    54
    1
    • Det börjar mer och mer märkas att vi importerar odemokratiska influencer från skitländer. Att vara dum i huvudet om det inte skadar någon, borde vara var och ens rättighet i ett demokratiskt land.

      45
    • Maktkåta kören runt Tant Brun klämmer i för allt vad de är värda .
      Den enda som fattar att de just nu håller på att skapa en ny El-Haj situation är Shekarabi .
      Han bidar sin tid tid i vassen , likt en hungrig gädda .
      Rätt som det är slår fällan igen över Magdalen och då kommer det att visa sig att de falsksjungande vännerna inte är mycket att hänga i julgranen .

      29
  5. Tant Andersson är utan politiska idéer. Nu slår hon vilt omkring sig efter fadäsen med ”Hajen”. Den pinsamma gråtattacken i riksdagen kommer hon få bära med sig i lång tid framöver. Hennes barnsliga och omogna beteende lockar nog inte fler väljare. Att (S) dessutom har en besvärande historia är ju alla vänsterblivnas vurm för Hamas och Palestina. Margot Wallströms ”persona non grata” i Israel – som utrikesminister – är ju ytterligare ett bevis på ytterst dåligt omdöme av socialdemokratin.

    85
    1

KommenteraAvbryt svar