Det är dags att trycka Ctrl+Alt+Delete på Sverige

INRIKES. För 150 år sedan var Sverige ett väldigt fattigt land, vi hade svältkatastrofer och fick nödhjälp från andra länder och miljoner svenskar emigrerade i brist på möjligheter.

Sakta gjorde hårt arbete att vi blev ett av världens rikaste länder. Det fanns det skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar överallt. Vi hade en exempellös tillväxt och stora behov av arbetskraftsimport. Svenska företag värvade folk utomlands och invandringen var i princip fri, jobb fanns men det pratades om att det var gästarbetare som så småningom skulle återvända hem. Det var ett fint ord, en gäst kom, arbetade och åkte sedan hem. Några stannade kvar men de assimilerades och blev så småningom svenskar.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

Sverige är fortfarande ett bra land men det är trasigt, mycket trasigt. När vi förr byggde nytt klarar vi idag inte av underhållet av vägar och järnvägar. Tågen går inte i tid och inte alls är det är kallt eller blåser. Det är enorma köer i vården, skolan har problem, brottsligheten hotar samhället.

Runt 1975 behövde man bara betala 70 svenska öre för en dansk krona. Idag kostar en dansk krona 150 öre. Det innebär att den svenska kronans värde har halverats på 50 år. Anledningen stavas politik.

Det är dags att trycka Ctrl+Alt+Delete och tvinga landet att starta om. Titta på vad som fungerade på 1950 och 1960-talet, modernisera det och skala bort allt som bara kostar och inte gör någon nytta. Det finns mycket som ska bort…

Steget Efter

-Pettersson brukade säga till mina lokalpolitiker att man behöver inte kunna allt eller vara specialist, fråga dig bara om du skulle göra det du planerar med dina egna pengar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Det är dags att trycka Ctrl+Alt+Delete på Sverige

  1. Konstigt. Sveriges välstånd växte när befolkningen minskade.

    Nu ptatas det om katastrofen som enligt etablissemanget kommer att inträffa om vi blir färre.

    Japan som låter sin befolkning minska målas upp som ett skräckexempel.

    Tyvärr får vi se om 15-20 år vem som lyckades bäst!

    14
  2. Om Schweiz i jämförelse med Sverige…
    saxade delar ur en längre insändare i Skogsforum.se, notera att insändaren är från 2020, då schweizer-francen stod i 9 kronor, idag kostar den nästan 12 kronor (11,77).
    “Vi har nog gått så jävla vilse som man kan gå, detta gäller ju inte bara skogsbruket utan nästan allt vi sysslar med i det här landet.
    En schweizisk franc och en svensk krona var nästan likvärdiga 1971. Sen drog Schweiz iväg och det med råge! Idag kostar en schweizisk franc nästan 9 kr. Detta handlar mycket långt ifrån om inflation. Schweiz har helt enkelt blivit rikare under den här perioden, de har ökat sitt välstånd väsentligt. Varför? 1968 hade Sverige samma BNP per capita som Schweiz. Nu ligger Schweiz på 80 590 dollar per person och Sverige 53 217 dollar, dvs. Schweiz befolkning producerar varor och tjänster under ett år som har ett värde som nästan är dubbelt så stort som svenskarna. Sett till förmögenhet har schweiziska invånare också dubbelt så stor förmögenhet jämfört med svenskarna. Arbetslösheten i Schweiz ligger långt under OECD genomsnittet, Sverige ligger över.“

    “Även inom sådana områden som pension är Schweiz femte bästa i världen (rankas högre än Sveriges pensionssystem), utbildning (Schweizarna rankas högre inom läskunnighet, matematik och vetenskap), äldreomsorg (Schweiz rankas nr. 1 i världen) och sjukvård (tredje bästa i världen enligt en internationell studie).
    Notera att bor du i kantonen Zug och tjänar 100 000 schweiziska franc per år (dvs. 887 571 kr) betalar du endast 7,59 % i inkomstskatt.
    Det här är rätt remarkabelt, väsentligt lägre skatter än Sverige, men mycket mer framgångsrikt! Varför pratas det inte om det här lilla alplandet i svensk politik (som har 8,5 miljoner invånare jämfört med Sverige som har 9,9 miljoner), varför tar politikerna inte upp ämnet Schweiz?”
    https://skogsforum.se/viewtopic.php?f=113&t=37845

    36
    • Bra input Pålsjö
      Schweiz har medborgarvänliga politiker med ansvar och direktdemokrati. Schweiz tillverkar en tillräckligt stor andel av de varor de konsumerar. Nackdelen för Schweiz är att det flyter in mer utländsk valuta som inte arbetar än vad som sker i Sverige. Över tid kan man bara konstatera att deras regeringar har hanterat den delen på ett begåvat sätt.

      25
  3. Spånar lite till…om företag i Sverige och världen..

    Enorma förluster”för tillfället”?

    https://www.di.se/digital/klarnas-miljardforlust-minskar-rekordar/
    ———————–
    Då sänker väl man sin lön så det går bättre eller?

    https://www.di.se/digital/nytt-lonelyft-for-siemiatkowski-hojer-ersattningen-med-79-procent/
    —————————
    Kan man göra detta med lån/emissioner för den lille affären på torget i flera år??

    Men det är ju uppochnervända världen som gäller, to big to fail?

    19
  4. Tiden för Ctrl+Alt+Del är för länge förbi. Nu gäller att boota Sverige från säker källa, köra off-line antivirus, rensa lagringsutrymmet, installera nytt BIOS och operativsystem. Framförallt måste allt bloatware som installerats av politiker och tjänstemän avlägsnas.

    33
  5. Det har åtminstone till viss del också att göra med den nordiska ekonomiska modellen som blev för framgångsrik för sitt eget bästa. De nordiska länderna återinvesterade förhållandevis mycket av vinsterna i marknaden, vilket gjorde att livskvalitet och löner ökade snabbare än på många andra platser. Med sjunkande tillverkning och export som följd eftersom det helt enkelt blev för dyrt att köpa svenska varor och tjänster.

    De skillnader vi ser i de nordiska länderna idag beror på saker som olika exportvaror (malm och skog kontra olja tex), invandring, pokitik med mera med mera.

    8
    3
    • Öppna gränser för arbetskraft och varor, den så kallade globala ekonomin har knäckt västvärlden. Lönedumpning samt import från länder med slavliknande arbetsvillkor är orsaken till att västvärldens industrier går på knäna. Vi lever på det vi förmår producera i form av varor. Men vårt dysfunktionella EU som är på väg att skriva frihandelsavtal med ett antal länder i Sydamerika kommer att bli spiken i kistan för EU:s jordbruk. Vår regerings yttersta skyldighet är att skydda medborgarna och företagen. Det är därför som vi har valt dessa politiker och gett dem förtroendet att ta till vara våra intressen. Men eliten har en annan agenda och den rimmar dåligt med medborgarnas intressen. Handel bygger ytterst på att byta varor med andra länder. Handelsbalans och ett finansdepartement som har kontroll över vår valuta är nyckeln till framgång.

      20
      • Ja, visst är det så. Jag skrev bara ”politik med mera” snarare än att skriva en hel roman om Chicagoskolan, Klaus Schwab, WEF osv unt so weiter.

        11
      • Jan, ”Öppna gränser för arbetskraft och varor, den så kallade globala ekonomin har knäckt västvärlden”

        Vad jag vet är västvärlden inte knäckt och fortfarande den rikaste delen av världen, men det kanske finns undantag. Kina är rikt men stora delar av folket är fattiga, Ryssland likaså, Nordkorea usch, enstaka arbabländer är rika på grund av oljeexport och global ekonomi så…

        5
        3
      • Pettersson.
        För att slippa skriva en roman begränsar jag mig till att svara `lånekarusell`. Vi producerar inte en tillräckligt stor andel av de varor vi konsumerar. Budgetunderskotten är gigantiska.

      • Jan, ”har knäckt västvärlden” skrev du. Var är den knäckt? Många privatpersoner och länder har problem men de flesta lever än i andra delar av världen och om det inte fanns tillgångar
        skulle det inte finnas någon ”lånekarusell”

        Det behöver inte vara bättre att tillverka något själv om någon annan gör det bättre och billigare.

        Schweiz är importberoende. De har ont om naturtillgångar och importerar merparten av råvarorna till industrin. Schweiz har också väldigt lite livsmedelsproduktion men är bra på finansiella tjänster.

        4
        1
  6. Jag kan bara hålla med dig Pettersson. Samhället i dag kan bara beskrivas som en jävla tragedi. Socialdemokraterna har förvandlats till PK-fascister och Miljöpartiet är det enskilt största hotet mot vår miljö. Dessutom har vi ett Public Service som har blivit ett propagandaverktyg åt dessa medborgarfientliga partier. Om inte detta var nog så har vi ett dysfunktionellt EU-parlament med parlamentariker som helt förlorar kontakten med medborgarna. Välkommen till det 21: a århundradet.

    42
  7. En god tanke som skulle kunna frigöra resurser till t.ex sjukvård ,skola, tull, kriminalvård m.m som idag går på knäna av överbelastning. Inte minst frigörs pengar till dit dom bäst behövs.

    24
  8. Vi som levt i detta landet en lite längre tid, kan minnas tillbaka på ett land med fungerande rättsväsende, och en mycket väl fungerande skola, (fram till flummet 1968). Till och med skolmaten höll fantastisk kvalitet.
    Sjukvården fungerade effektivt, utan vansinnig byråkrati, med korta köer. Tryggheten i samhället var enorm. Vid ex.vis en mycket sällsynt våldtäkt, var det riksnyheter, med uppståndelse i hela landet. Flickor och kvinnor kunde röra sig tryggt och fritt ute, dygnet runt. Behövde man, som barn hjälp, av någon anledning, kunde man vända sig till närmaste vuxen.
    De grövsta brott jag någonsin kom i kontakt med, var när grannen söp till det, och klappade till kärringen.
    Med facit i hand, kan skiftet mot dagens Sverige fastställas till början av 70-talet, med införandet av div. flummiga doktriner, baserade på 68-idiotin,. Under åren, som gått har den svenska inrikespolitiken drivit mot en form av fjantig radikalisering, grundat på PK, Woke och feminism.
    En naturlag:
    Varje aktion, kommer att mötas av en motreaktion. Var så säker, den kommer!

    44
  9. Kan ju inte bero på alla svulstiga myndigheter som svällt så in i h—te i antal med åren med tjänstemän som tycker det är såååååå jobbigt att vara på, och att läsa/skriva på sociala medier på dagen i stället för att göra sitt jobb???
    Alla möten och seminarier med dålig luft efter allt prat och ingen (långsam)verkan…
    Sååå många anställda som inte behövs, blir utan jobb som ryggkliare åt andra..

    Spånar bara lite….

    Och nu blir det reklamfilm/Farmen…säsong 37, avsnitt 9, vem ska åka?

    32

KommenteraAvbryt svar