Estland sparkar ut rysk kyrkoledare

UTRIKES. Den rysk-ortodoxa kyrkans högsta ledare i Estland är inte längre välkommen i landet.

Metropolit Jevgen, eller Valerij Resjetnikov

Metropolit Jevgenij, eller Valerij Resjetnikov som han egentligen heter, får inte ett förlängt uppehållstillstånd, enligt TT/SvD.

Hans ansökan om ett förlängt uppehållstillstånd avslås med anledning av att hans ”offentliga handlingar och uttalanden” stödjer Ryssland i dess invasion av Ukraina, meddelar estländska myndigheter.

Alexander Nevsky katedralen i Tallin

Den ryskortodoxa kyrkans överhuvud, patriarken Kirill, är efterlyst av Ukraina.

Patriark Kirill har varit en anhängare av president Vladimir Putin i många år och kallat Putin för “Guds mirakel”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Estland sparkar ut rysk kyrkoledare

  1. Ja det var ju inte en sekund för sent. Det är hög tid att göra sig av med Putins pojkar oavsett om dom är ukriana Moldavien eller i balt staterna..
    Man skulle ju kunna interner dom och föreslå ett byta med dom balter som deporterdes nånstans bakom uralbergen . Eller varför inte kalla in alla ryssar i baltstaten och skicka dom som frivilliga att försvara ukriana mot Putins pojkar ..Det skulle kanske få en massa balter att åka hem.om det är önskvärt

    7
    1

KommenteraAvbryt svar