”Svenskar” har dött i Gaza

ÅTERVANDRING. Svenska UD har tagit emot information från lokala myndigheter i Gaza om att ”svenskar” ”dött, det rapporterar Dagens Nyheter med hänvisning till UD:s presstjänst.

Resultaten av flera opinionsundersökningar, inklusive den senaste, visar vad de flesta palestinier vill: Döda fler judar och förinta Israel. Hamas stigande popularitet bland palestinierna är ett tydligt tecken på att de flesta av dem identifierar sig med islamistgruppens mål; att utplåna Israel. På bilden: Väpnade Hamasmän paraderar på lastbilar med raketer på en gata i Khan Yunis, södra Gazaremsan, den 27 maj 2021. (Foto av Thomas Coex/AFP via Getty Images)

Hur många det rör sig om, vilka åldrar och andra detaljer kan UD i nuläget inte ge. Under fredagen avser UD att komma med mer information.

Omkring 400 ”svenskar” har meddelat att de vill lämna Gaza, uppger svenska utrikesdepartementet. I veckan öppnades gränsövergången till Egypten vid Rafah men några ”svenskar” har ännu inte kunnat lämna.

UD uppger att man har kontakt med lokala myndigheter, men betonar att säkerhetsläget är svårt och manar till försiktighet. ”Varje person ansvarar själv för bedömningen om en resa till gränsen i Rafah kan genomföras på ett tillräckligt säkert sätt.”

UD har tidigare uppgett att omkring 400 svenskar befinner sig i Gaza, och lika många har nu ”uttryckt intresse” av att lämna området.

-Pettersson säger att UD i över tio år avrått svenska medborgare från att resa till Gaza. De svenska medborgare som befinner sig i Gaza kan då inte räkna med hjälp från svenska myndigheter, normala reseförsäkringar gäller inte vid avrådan från UD.

Jag hoppas svenska myndigheter undersöker vilka skäl de som är i Gaza uppgett för att få uppehållstillstånnd i Sverige. Vad de lever på när de är där och de som har barn med sig varför de struntar i skolplikten m.m.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “”Svenskar” har dött i Gaza

  1. Konstigt… PK-folk har ju länge hävdat att det ej existerar något som är ”svenskt”. Allt som uppfattas som ”svenskt” påstås ju vara influerat av allt annat än det svenska. Inga svenska traditioner utan möjligen då barbariet.
    Men när det kommer till kriminellt folk eller annat tvivelaktigt betéende, så blir man per automatik benämnd som ”svensk”, oavsett om kopplingen till Sverige helt saknas. Att håna oss infödingar verkar ha blivit PK-vänsterns nya nationalsport.

    40
    1
  2. Det är många ”svenskar” som eftersöks, grips. Nu dör ”svenskar” i Gaza. Det är för enkelt att bli svensk medborgare. Vilka är det som beviljar medborgarskap? Blir det enklare om man lämnar ett bidrag till kaffekassan?

    46
    2
  3. Indoktrineringsradion lät en så kallad svensk gråta ut oemotsagd och utan kritiska frågor nu i lunchekot, om hur synd det var om honom och hur dåligt och värdelöst Sverige är som inte omedelbart tar av skattepengarna och hämtar ”hem” honom!

    58
    2
    • Exakt, de väntar ihärdigt på att regeringsplanet skall komma och hämta hem ”svenskarna” och SVT förbereder redan extrasändningar vid mottagandet. Några är sannolikt ”svenskar”, då de hade åkt tunnelbana i Stockholm flera gånger.

      39
      1
  4. Skulle vilja se en definition av vem, som är ”svensk”.
    Är det den i Sverige, hårt arbetande skattebetalaren, född av svenska/europeiska föräldrar, eller är det vilken tillfällig skatteparasiterande bidragsturist, som helst ”svensk”?
    Är man att betrakta som ”svensk”, för att man lyckats ta sig in i landet, ljuga ihop en snyfthistoria, och få uppehållstillstånd/urvattnat medborgarskap?
    Själv blir jag djupt kränkt av att dessa parasiterande filurer, beskrivs som ”svenskar”!

    71
    2

KommenteraAvbryt svar