Assistansbedrägerier för 300 miljoner om året, seklets underskattning?

BROTTSLIGHET. Kriminellas vinster för assistansbedrägerier uppgår till minst 300 miljoner kronor, visar en ny studie från polisens nationella bedrägericentrum som SVT och TV4 rapporterar om.

Karl Arne Ockell år 2010

Totalt rör det sig om 448 personer, mellan åren 2019 och 2021, som misstänks för bidragsbrott. Bedrägerierna kan till exempel handla om att assistenter fuskar med arbetstider eller att personer fejkar funktionsnedsättningar.

– Vi uppskattar att brottsvinsterna uppgår till minst 300 miljoner kronor om året och att minst 10 procent av personerna i studien kan kopplas till olika former av organiserad brottslighet och terrorism, säger Hans Brun som är analytiker på polisens nationella bedrägericentrum, till SVT.

 Det grundar vi på underrättelseinformation. Vi vet att pengar förts ut till bland annat Balkan och Mellanöstern men även återinvesterats i annan verksamhet i Sverige.

Studien om assistansbedrägerierna är en första del av en större granskning där polisen kartlägger välfärdsbrottsligheten i Sverige, som beräknas omfatta flera miljarder kronor.

-Pettersson säger att 300 miljoner måste vara en av de största underskattningarna i modern tid.

I över tio år har vi skrivit på bloggen om att fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, detta enligt Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Naturligtvis har regeringen Reinfeldt, Löfven, Andersson och nu Kristersson vetat om detta. Frågan är varför de inte gör något åt det. ”Vi kommer göra det som behövs för att stoppa fusk och kriminalitet”, har myndigheterna och politikerna sagt i åratal men inte mycket händer.

Dels är det skattepengar som går till kriminella, ännu värre kanske är att de kriminella aktörerna resulterar i att de som faktiskt har behov av hjälp nekas.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Dömda i systemhotande invandrarbedrägerier överklagar till Högsta Domstolen

De som skulle rädda oss hotar hela vårt system och varken medier eller myndigheter törs tala klarspråk.

Assistans bedrägerierna kostar samhället miljarder och viljan att betala skatt urholkas. Läs om den grova, systemhotande brottsligheten på bloggen.

Några få exempel nedan:

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Assistansbedrägerier för 300 miljoner om året, seklets underskattning?

  1. Sjukkassa och andra statliga instanser som sitter och betalar ut pengar skulle behöva praktisera på försäkringsbolag. här betalar man efter villkor det finns regler, jag har en max summa jag får betala sen måste chef/ gruppledare höja . alternativt jag bildar kommision med kollega/ kollegor. jag kan godtyckligt inte sitta och betala

    4
    1
  2. Och på tal om välfärdsbedrägeri. Alla som ljugit till sig asyl och put och därefter fått en massa bidrag är i grund och botten i samma bransch som assistansbedragarna.

    Tänkte på det igår när jag åkte kollektivt genom ett invandrartätt område, alla dessa huckletanter i varierande åldrar som steg på… såg inte ut att vara på väg till jobbet om vi säger. Hur många av dem har jobbat alls i Sverige, hur många åker på semester till flyktlandet med jämna mellanrum? Och de äldre, stor andel lyfter svensk pension utan att ha bidragit alls till landet och nu skall de ha pension och sjukvård och med jämna mellanrum solsemester i hemlandet. Det är skandal, inte minst omfattningen. Vi pratar inte om en huckletant utan väldigt många…

    10
    1
  3. Svårare för svenskar att fuska i stor skala eftersom vi inte kan skeppa hit ”handikappade” från utlandet som sjukvården inte känner till något om.

    11
  4. Vad beror assistansbedrägerierna på . Slö invandringspolitik och integrationspolitik som inte fick kritiseras. Då kallades man nazist och annat .
    Nu ska Stockholms Stad satsa på åtgärder mot Våld mot Kvinnor i nära relationer .
    Nu får vi skattebetalare ta en ytterligare kostnad för Sossarnas importerade röstköp .
    Och så hamnar arbetande skattebetalande Svenskar längre bak i bostadskön .
    Nu försöker Karin Vanvård (S) sopa ännu ett Socialdemokratiskt misslyckande under mattan .

    27
    • ”Nu ska Stockholms Stad satsa på åtgärder mot Våld mot Kvinnor i nära relationer” av vita män.

      Detta är närmare sanning då de aldrig sätter in dessa ”åtgärder” i de grupper eller områden där de faktiskt behövs. Istället är detta bara ytterligare ett identitetspolitiskt verktyg för att försöka trycka ner den vita kristna mannen.

      Med andra ord, samma skitsnack som ”The handmaid’s tale” baserar sig på.
      De hade kunnat skriva om ”The handmaid’s tale” så den utspelade sig ett muhammedanskt land så skulle de inte ens behöva sätta den i en ”dystopisk” framtid utan kunde bara tagit Islamiska staten som exempel. Men boken och serien är också en del av den socialistiska identitetspolitiken.

      3
      1
      • Första säsongen var bra då den fokuserade på själva förtrycket men sedan blev den mer woke och det var någon svart man som naturligtvis var hjälte, Kanada var det goda landet o.s.v. Men precis som du säger, serien användes som något slags argument mot vita män ibland trots att det som beskrivs i serien finns på riktigt men inte utförs av vita män alls.

        1
        1

KommenteraAvbryt svar