Fredrik Kärrholm (M) utreds för grovt förtal av Jamal El-Haj

INRIKES. Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning om grovt förtal mot den riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M). Det sker sedan socialdemokraten Jamal El-Haj anmält honom. – Jag har inlett förundersökning, det gjorde jag i går, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck.

Bakgrunden är bland annat inlägg som Kärrholm skrivit på X där han pekat ut El-Haj som en säkerhetsrisk. Kärrholm har också påstått att El-Haj har ”tydliga kopplingar till terrororganisationen Hamas”.

El-Haj kritiserades tidigare i år för att ha deltagit i en Palestina-konferens i Malmö där han synts på bild med en utpekad ledare för terrorgruppen Hamas. Efter sjukhusexplosionen i Gaza anklagade El-Haj snabbt Israel i ett inlägg på Facebook, vilket ledde till reaktioner från bland annat Kärrholm.

Jamal El-Haj (S) vägrar att låta sig intervjua och kommunicerar endast skriftligt, vem sköter skrivandet och ska vi ha folkvalda politiker som inte visar sig? Vad tycker du Magdalena?

-Pettersson hoppas att åklagaren snabbt lägger ned denna anmälan. Annars borde varenda socialdemokrat åtalas för grovt förtal av exempelvis Jimmie Åkesson.

Förtalslagen är egendomlig. Du kan bli dömd för förtal även om det du påstår är sanning, men det borde vara extra högt i tak i politiken.

För några år sedan blev Pettersson dömd att till den pakistanske medborgaren Tahir Mujtaba betala 10.000 kronor trots att inläggen på bloggen baserades på offentlig information och enligt Nyköpings Tingsrätt var och är sanna. Herr Mujtaba blev kränkt av sanningen, jag blev frikänd enligt lagen men dömd enligt en personlig åsikt. Så kan det gå.

***

TIDIGARE 2023-10-28 Jamal El-Haj (S) polisanmäler Fredrik Kärrholm (M) för förtal

INRIKES. Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) polisanmäler moderaten Fredrik Kärrholm för förtal. Bakgrunden är bland annat inlägg som Kärrholm skrivit på X där han pekat ut El-Haj som ett säkerhetshot. Kärrholm har också påstått att El-Haj har ”tydliga kopplingar till terrororganisationen Hamas”.

Hamaskramaren Jamal El-Haj kramar en Hamas-aktivist

Enligt El-Hajs anmälan har ”gränserna vida överskridits för vad som kan och bör tålas i den politiska debatten”.

Fredrik Kärrholm skriver i ett mejl att han står för vad han sagt.

-Pettersson säger att El-Haj är en Hamaskramare och säkerhetsrisk. Jag är övertygad om att han väljer Hamas före Sverige om han får frågan och jag har aldrig sett att han protesterat mot några muslimska terrordåd. Att han sedan tar upp åklagarens tid med larv är bedrövligt. Tänk om Jimmie Åkesson hade anmält alla Socialdemokrater som kallat honom för nazist?

Jamal El-Haj och Fredrik Kärrholm. SVT har talat med El-Haj som vägrar ställa upp på en intervju.

Nästan värre är att Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson stöder riksdagsledamoten Jamal El-Haj beslut att polisanmäla moderaten Fredrik Kärrholm för förtal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Fredrik Kärrholm (M) utreds för grovt förtal av Jamal El-Haj

  1. Det finns en poäng med att begränsa hur mycket negativa utsagor (inkl. sanningar) om enskilda som är rimligt att sprida. Men taket är ju satt helt orimligt lågt. Såklart Pettersson eller Samnytt (Näthatsgranskaren) måste kunna berätta då och då om vad halvskummisar i vårt land faktiskt gör. Det är ju när det får karaktären av trakasserier lagen behövs. Det har ju vare sig Samnytt eller Pettersson varit i närheten av. Men det är väl också så att lagen tolkas mycket mindre vällvilligt till sanningssägarens fördel om det har s.a.s. högerprägel?

    Allvarligt problem med politiskt färgade domar. Jag tror det finns i rätt stor omfattning.

  2. Sanningen är alltid obehaglig när man har skumma och grumliga förehavanden. Bra Fredrik Kärrholm att du uppmärksammar skumrasket.
    För övrigt – vad gör en arab i vår svenska riksdag? Den representationen är en köpt överenskommelse som startade för ca 30 år sedan med Broderskapsrörelsen, Pierre Schori och Sten Andersson; bara för att ”invandrare” snabbt skulle få rösträtt och komma in på diverse politiska listor. Riktiga arbetare lämnade sossarna då de insåg att (S) svek sina ideal och sina väljare!
    (S) gör upp med vem som helst, när som helst, hur som helst och var som helst – utan vidare spisning. Och de har mage att kalla sig statsbärande!

    16
  3. Om en riksdagsman i ett regeringsparti påstår att någon är en säkerhetsrisk borde väl alla säkerhetsinstanser köra igång med alla undersökningar man är förmögna att göra på denne någon. Eller är det redan gjort kan man undra…

  4. Regeringsformen: 4 kap. Riksdagsarbetet

    12 § Talan får inte väckas mot den som utövar eller har utövat uppdrag som riksdagsledamot på grund av hans eller hennes yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget, utan att riksdagen har medgett det genom ett beslut som minst fem sjättedelar av de röstande har enats om. Utan ett sådant medgivande får en sådan person inte heller berövas friheten eller hindras från att resa inom riket på grund av yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget.

    En riksdagsledamot är alltid i tjänst. Åtminstone har de vänsterblivna påstått det när det gäller deras förmåner.

    16
  5. Det är sååå sjukt TT man i Sverige kan dömas för att man lägger fram den korrekta sanningen om de som beter sig synnerligen olämpligt eller rent av kriminellt i sin tjänsteutövning !

    17
  6. Christer, sosseåklagare? Bengt Åsbäck måste väl inleda en förundersökning om det kommer in en anmälan. Sedan kan han lägga ned målet eller åtala. Jag tror han lägger ned. Men jag kan inte reglerna riktigt.

    Om du tycker han borde åtala Johanna Franzen på Aftonbladet så får du lämna in en anmälan.

    10
    • I Sverige är det förbjudet att vara kriminell. Rent logiskt är det då förbjudet att säga sanningen.. Men säg det som är logiskt i vårt land.

      12
  7. En löjlig Sosseåklagare . Det måste han väl förstå att det är slöseri med tid . Åklagaren förlänger bara sossetramset att man inte får säga sanningen .
    Han borde åtala Johanna Franzen på Aftonbladet , som kallar Sveriges invandring för en framgångssaga.
    Nu får hon stå i samma skamvrå som Sosseekonomen Sandra Scocco som räknade fel på flera miljarder i sin iver att få Cred av Sossepartiet .
    Lite spännande är det att se att de värsta ströhattarna inte insett att Sossepropagandan har kollapsat .
    Men alla avslöjande som kommer om misskötsel och maktarrogans kommer att döda det så kallade Arbetarpartiet .
    I say NO more .

    36
    3
    • Vi får inte glömma att större delen av riksdagen har låtit sig korrumperas av WEF. Vad jag har kommit fram till hittills (forskning pågår) så var det Carl Bildt som baxade in skiten i svensk politik. Dock är jag fortfarande osäker på SD: s roll. Det kan vara så att SD ännu inte har låtit sig korrumperas av WEF.

      12
      1
    • Det är bara sanningen som är åtalbar.
      SD – politiker har vid flera tillfällen, till och med i för ämnet tillkallad presskonferens, beskyllts för att vara säkerhetsrisker. Inget som någon åklagare tagit upp.

KommenteraAvbryt svar