Hundratusentals ryska soldater lider av PTSD

UKRAINA. Den ryska militären står inför en ny typ av kris. Minst 100.000 soldater uppges lida av PTSD 20 månader efter Rysslands invasion av Ukraina.

I Storbritanniens försvarsministeriums senaste underrättelse står det att ryska psykologer la märke till den stora skaran skadade soldater redan i december förra året. Nu lägger de till att antalet “nästan säkert” ökat sedan dess. Det skriver Daily Mail.

De ryska ledarna har enligt uppgift misslyckats med att ge sina soldater tillräcklig vila och återhämtning. Det finns också uppgifter om att ryska läkare skickar militärer som är “olämpliga att strida” till fronten.

Dessa problem har uppmärksammats av flera högt uppsatta militära ledare i Ryssland, däribland den tidigare generalmajoren Ivan Popov från 58:e armén, som avskedades tidigare i år för att ha ifrågasatt Kremls krigsledning.

Tidigare i år rapporterade RAND Corporation, en amerikansk tankesmedja, att inga ryska soldater som strider i Ukraina har fått lämna landet sedan september 2022, efter Vladimir Putins dekret om partiell mobilisering.

Enligt uppgift kommer ingen rysk soldat att tillåtas lämna landet förrän ”perioden av partiell mobilisering” avslutas genom ett nytt dekret, och det finns ännu inga tecken på att Putin kommer att underteckna ett sådant.

Detta innebär att de enda vägarna ut ur militärtjänsten för ryssar som strider vid frontlinjerna är att nå pensionsålder, medicinsk utskrivning, fängelse eller dödsfall.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Hundratusentals ryska soldater lider av PTSD

  1. ja ärdetkonstigt vilken är den största faran att blisjutenav ukrainska soldater eller av Putins KGB ? ? Putins krigföri är mycket lik den under ww2 förman har militärpolis strakt bakom linjerna och skjuter alla som försöker ta sig levande där i från ! gammal militärt strategiskt som funkar bra särskilt ommanhargott om folk eller så kallade soldater ?

    7
    2

KommenteraAvbryt svar