Bord för 760.000 till Emmaboda

SKATTER & SLÖSERI. Emmaboda kommun har köpt in ett specialbyggt konferensrumsbord för över 760.000 kronor. – Det är för jävligt, säger flera Emmabodabor som P4 Kalmar träffat. Nu har ett infekterat politiskt bråk blossat upp i kommunen: – Jag är övertygad om att de styrande visste om det här, säger Maria Ixcot Nilsson (S). – S försöker smita undan sitt eget ansvar, menar Johan Jonsson (C).

Maria Ixcot Nilsson (S) förstår att inköpet sticker i ögonen. Johan Jonsson (C) tycker att det är lätt att vara efterklok. Foto: Nick Näslund/SR, Erika Norberg/SR

-Pettersson ser att politiker och tjänstemän skyller på varandra. Någon säger att bordet är en hyllning till två av de största lokala glaskonstnärerna, Bertil Vallien och Ulrica Hydman Vallien och beställt av möbelsnickaren från den lokale möbelsnickaren Richard Kautto. Bordet ska dessutom fyllas med konst av ovanstående, det är troligen inte gratis. Dessutom ser bordet inte vidare praktiskt ut.

Kommunens teknik- och fritidsnämnden beslutade att begära knappt 1.4 miljoner kronor till en ny konferenslokal. Den uppskattade kostnaden för möbler låg då på 250.000 kronor, medan själva ombyggnaden skulle beräknades kosta 700.000.

Jag undrar om bordet är en hyllning till lokala glaskonstnärer är det då rimligt att hylla dem i kommunens konferenslokal?

Jag minns i min hemkommun, där det också gjordes egendomliga affärer, och jag talade med kommunalrådet som tyckte det var svårt att kunna allt inom alla områden och jag svarade att man behöver inte kunna så mycket, bara använda sunt förnuft och fråga sig om man skulle köpa ett bord för 760.000 kronor för egna pengar eller i min kommuns fall cykelplatser för 9800 kronor per cykel.

Sunt förnuft kostar inget. Det gäller politiker, tjänstemän och alla andra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Bord för 760.000 till Emmaboda

  1. Vi ser fram emot detaljerna om hur den kommunala upphandlingen gick till – för en sådan gordes väl, och har dokumenterats och diareiförts?

    Hur såg kravspecifikationen ut, hur många anbud togs in, och från vilka, hur jämfördes produkternas pris och kvalite, osv. osv.

  2. 1) Hur ska man få plats med benen om man ska sitta vid bordet ?
    2) Detta måste vara ett brott mot upphandlings-reglerna när man gynnar en specifik leverantör utan att ta in andra anbud.
    3) Räknas det som kultur eller inventarie ? Vilken nämnd får sin budget havererad ?
    4) På vilka områden måste nu kommunen dra ner på verksamheten ?

    15
  3. Om man innan köpet täkt upp alla ekonomiska behov inom kärnverksamheten för sina skattebetalande kommuninvånare så kan det kanske vara befogat. Det är sällan normalfallet i de flesta kommuner, men det kan ha varit en flitig skattebetalare under många år, som fick tillbaks ett tack från kommunen kanske.

  4. Samma gamla Sossar oavsett var det är, hycklar om dom små människorna, men är dom som klår dom mest med idiotskatter och onödiga investeringar. Ett klart fall för
    SLÖSERIOMBUDSMANNEN?

    20
  5. Helt normalt tänkande från politiker.
    Det spelar ingen roll vad det kostar, kommunens skattebetalare står för notan.
    Ps: Sossarna brukar leda denna agenda år efter år.

    16
  6. Sunnen.
    Har du aldrig tänkt på att många av de generösa godhetsknarkarna bara är generösa när det gäller andras pengar .
    De är riktiga snåljåpar som försöker dölja det med slöseri med andras pengar .
    Den skenheligheten är bland det värsta jag vet .

    34
    • Anders
      Jo! Det är ju så enkelt att slösa med andras. Tänk alla kändisar som satt där och sa. Det har vi råd med. Men inte med deras pengar. Utan våra

  7. Avundsjuka. Kommunen stödjer sina lokala hantverkare. Jag ser inget konstigt i det alls. Skall man köpa konferensbord från Kina eller hur tänker ni?

    9
    30
  8. Käre tid .
    Har de inte lärt sig något .
    Att försöka få en Sosse att ta ansvar .
    Det måste de väl veta att det inte går .
    Se på Sverige . Har fullständigt rasat ihop på mindre än ett år , enligt SOSSARNA .
    Är det någon som tror på det .

    47
    1

KommenteraAvbryt svar