79 ”mordbrandsskum” misstänkta för anlagda bränder i Grekland

BROTTSLIGHET. 79 personer har gripits i Grekland misstänkta för mordbrand i samband med de skogsbränder som härjar i landet, rapporterar BBC. I ett tv-sänt tal under torsdagen kallade landets civilskyddsminister Vassilis Kikilias de som medvetet startar bränder för ”mordbrandsskum”.

Skogsbrand i Australien av Ria Sopala from Pixabay

– Ni kommer inte undan med det, vi kommer att hitta er, ni kommer att ställas till svars, sa han. Hundratals brandmän över hela Grekland kämpar för att släcka skogsbränderna. Bara de senaste dagarna har ett 20-tal personer dött i bränderna.

-Pettersson säger att skog och natur självantänder inte även om det är varmt. Bränderna uppstår efter blixtnedslag, slarv eller är medvetet anlagda. Det är likadant över hela världen.

Eld har alltid varit en del av vår historia. Men flera århundraden av mänsklig bosättning har skapat nya förutsättningar som främjar eldens spridning. Studier har visat att mänsklig antändning är orsaken till 84 % av alla skogsbränder i USA och 97 % av alla som hotar bostäder. Dessutom orsaker bränder orsakade av människor större skador än andra bränder, Sience.org

Om skogbränder på bloggen…

Rekordstora utsläpp av koldioxid från skogsbränder

-Pettersson har inte hört ett ord om detta i SVT, SR och de andra. Aktivisterna pgåstår direkt och indirekt att klimatförändringarna orsakar skogsbränderna. Dom ljuger om bränderna i Kalifornien och Europa, en och annan orsakas säkert av blixtnedslag, resten är anlagda av människor av misstag eller medvetet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “79 ”mordbrandsskum” misstänkta för anlagda bränder i Grekland

  1. Så det finns minst 79 greker som heter Klimatet. Ovanligt bara det, och att alla skulle vara pyromaner dessutom! Men Aktuellt på SVT ikväll har säkert en förklaring.

  2. Klimatidioterna jobbar hårt för att SVT och övrig media ska kunna kräka ur sig ordet
    klimatförändringar minst hundra gånger om dagen varja dag. Men skrämseltaktiken
    påverkar alltid någon, Men en sak är säker skulle jag söka info om klimatet, så skulle
    jag aldrig vända mig till alarmisterna inom media!

    13
  3. Så klimatkatastrofen har namn och personnummer även i Grekland.

    Värt att notera så brann det i skogarna mycket mer förr i tiden, i förhistorisk och historisk tid.
    Men dessa bränder var inte lika omfattande eftersom då var elden en del det naturliga förloppet som brände bort undervegetation i skogen med jämna mellanrum.
    Nu när människan lagt sig i och släcker mindre bränder snabbt växer undervegetationen väldigt i skogarna så när den stora branden kommer finns det gott om bränsle så den blir mycket kraftigare och tänder även träden.

    26
    1

KommenteraAvbryt svar