TT-mannen Owe Nilsson: ”Björn Söder är en fjant – men farlig”

PROPAGANDA. Sverigedemokraten Björn Söder gick till attack mot “journalisten” Owe Nilsson efter att denne tagit upp Sverigedemokraternas nazistiska rötter. Nu svarar Owe Nilsson på attacken. – Att börja hota folk med att de är sinnessjuka och bör spärras in är ett beteende som har väldigt otäcka konnotationer om man tittar på europeisk historia, säger han till vänsterextrema Dagens ETC.

Björn Söder, som är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och ledamot i justitieutskottet, går till angrepp mot journalisten Owe Nilsson och kallar honom sjuk. Han ifrågasätter även Owe Nilssons nyhetsförmedling som politikreporter på TT. ”Vi har alltså en journalist som i 38 år förmedlat ’oberoende’ nyheter till svenska folket och som anklagar SD indirekt för att ha startat Andra världskriget. Om han inte är sjuk, vad är han då?” lyder hela hans tweet. 

-Pettersson säger att Björn Söder har rätt. Owe Nisson är sjuk, han har aldrig, vad jag vet, under sina 38 år tagit upp Socialdemokraternas eller Centerpartiets nazistiska förflutna, men larvar sig om SD som bildades 1988. Det är knappast oberoende journalistik, men Owe är pensionär idag, men Dagens ETC har betalvägg så jag vet inte ad han titulerar sig som.

Är Owe Nilsson på TT en snuskgubbe?

***

TIDIGARE 2022-12-20 TT-mannen har sagt upp sig

MEDIA. TT Nyhetsbyrå, tidigare Tidningarnas Telegrambyrå, fungerar idag som en stor dagstidning; reportrar och fotografer samlar information som redigeras till artiklar. Därefter sprids materialet till TT Nyhetsbyråns abonnenter inom svensk dagspress, radio och television och även till andra kunder. På TT arbetar cirka 100 journalister. Byrån har redaktioner i Stockholm, Göteborg, Malmö, Bryssel och Sydney. I Sydney sitter TT:s nattredaktion.

TT Nyhetsbyrån ägs i dag av de stora mediehusen. Bonnier äger cirka 40%, Schibsted cirka 40% och NTM cirka 20%.

Politikreportern Owe Nilsson har sagt upp sig från TT, skriver han själv på Twitter. ”Vadan detta? Inte möjligt…”, reagerar den moderate tidigare utrikesministern och statsministern Carl Bildt.

Utöver mångårig politikreporter på Tidningarnas telegrambyrå är Owe Nilsson också en flitig twittrare som producerat 144 000 tweets under sina 13 år på plattformen – och skaffat sig 53 000 följare på vägen.

På Twitter har han länge haft en friare stil än många andra nyhetsreportrar. I början av december gjorde han ett uppmärksammat inlägg om att regeringen inte förlänger stödet till Svenska kommittén mot antisemitisms utbildningsprojekt kring hågkomstresor:

”Aldrig under 35 år tagit ställning för nån regering eller parti. Men när en regering, med ett stödparti, vars egen vitbok visar att flera av partiets grundare var nazister, drar in stödet för SKMA, som bekämpar antisemitismen och undervisar om Förintelsen – där går gränsen.”

Inlägget bemöttes av företrädare för regeringspartierna som påpekade att någon förlängning av stödet inte heller finns i oppositionens skuggbudgetar – och av hård kritik för att han visat sig vara partisk. Andra tog Owe Nilsson i försvar.

-Pettersson har ingen aning om varför Owe slutar på TT, men vi kanske får reda på det så småningom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “TT-mannen Owe Nilsson: ”Björn Söder är en fjant – men farlig”

 1. ”Vad gör Jimmie Åkesson?” ”Varför försvarar han inte Björn Söder”?

 2. Owe Nilsson verkar lite gaggig, är inte han pensionerad för länge sedan?

 3. Kan inte låta bli att reagera på alla falska nyheter, som igår var det ett ojande över att vi
  har brist på Tandläkare så att barnen får vänta långa tider???? Ja tacka fan för att det
  fattas tankläkare, dom är ju uppbundna med att sätta in guldplomber i käften på det nya frälset, som förmodligen går före alla andra, och som dessutom får det gratis, sen är det
  inte bara barnen som får stå åt sidan, även Svenska gamla gubbar o kärringar får inte
  heller tillträde, fast av en annan anledning, Dom har inte råd att besöka tandläkaren med
  sina små medel som kallas pension, Så bristen på tandläkare tror jag inte på!

  Däremot tror jag på Svensk dumhet, den är världsberömd!

  27
 4. “börja jobba i Hemtjänsten” Visserligen tar dom in mycket löst folk i hemtjänsten,
  men en vänstervriden journalist som aldrig haft ett normalt jobb?? Nej där går nog
  gränsen även för vårdapparaten!

  20
 5. Häver man ur sig så mycket dynga får man tåla att få svar på tal. Elementärt !

  24
 6. Sossarna var hitlers förebild o det gillar owe,,,,owe o fasa
  Vilken vänstertönt…..

  29
  1
 7. Är det något parti som har nazistiska rötter så är det sossarna. Dom ska hålla käften om det. Googla på sossarnas historia den som vill…

  37
  1
 8. En hittepå “journalist”. Rätt benämning är skräpmurvel.

  36
  1
 9. Joakim Lamotte, citat:
  
“Ibland undrar jag hur vissa journalister står ut med sig själva.
  Som den här TT-journalisten Owe Nilsson som just nu eldar på de senaste dagarnas drev mot mig.
Han kallar mig för halvmesyr och det får han gärna göra. Däremot undrar jag om han är stolt över att vara en av dessa proppmätta skrivbordsjournalister som hellre har åsikter på Twitter än att lämna kontoret i Stockholms innerstad för att göra riktig journalistik.
  Att han sedan får stöd av socialdemokraten och ministern Annika Strandhäll är anmärkningsvärt, men inte förvånande. Journalister av hans karaktär drar sig nämligen inte för att gå hand i hand med den politiska makten.“…..
  (fortsättning följer här):
https://m.facebook.com/joakim.lamotte/photos/ibland-undrar-jag-hur-vissa-journalister-st%C3%A5r-ut-med-sig-sj%C3%A4lva-som-den-h%C3%A4r-tt-j/2063957233698857/

  47
  1
 10. Är man vänster så får man hata och hota hur mycket som helst
  Är man SD så får man inte ens uttala sig utan att det är någon form av demokrati mord.

  53
  1
  • Precis som jag alltid har sagt. Vänsterslöddret ogillar inte hat och hot, de vill ha ensamrätt till det.

   37
   1

Kommentera