Zelenskyj: ”Svenska stridsvagnar räddar liv”

UKRAINA. På onsdagen höll Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj pressträff ihop med de nordiska statsministrarna i Helsingfors. Zelenskyj inledde med att säga att kan kommit till Helsingfors för att tacka de nordiska länderna personligen. Han vände sig i tur och ordning till var och en av statsministrarna.

Jag tackar Sverige och statsminister Kristersson för hans starka EU-ordförandeskap och bildandet av allianser för att skydda Ukraina. Svenska stridsvagnar räddar liv i Ukraina.

Stridsvagn 122 som Sverige skickat till Ukraina. Foto: Joel Thunberg, Försvarsmakten.

Kristersson kallade stödet till Ukraina EU:s enskilt viktigaste uppdrag, och underströk att Sverige står bakom Ukrainas strävan efter ett EU-medlemskap.

I ett gemensamt uttalande skriver de nordiska ledarna att de stöttar Ukraina så länge det krävs, och att de står bakom ett ukrainskt Natomedlemskap på sikt.

Under sitt tal önskade Zelenskyj Sverige en snabb anslutning till Nato. – Ukraina måste sedan bli det 33:e medlemslandet, tillägger den ukrainske presidenten.

-Pettersson tycker det är viktigt med EU och Nato av moraliska skäl. Det är svårt att vara neutral med en krigsförbrytare i Moskva…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Zelenskyj: ”Svenska stridsvagnar räddar liv”

 1. Kriget kommer att eskalera efter att Kiev regimen försökt mörda Putin i drönare attacker.
  Det är bara att ta höjd för det som komma skall.
  Att Svenska stridsvagnar räddar liv är ren och skär propaganda.
  Bevisen kommer…… var så säkra.
  Zelensky ska elimineras är beskedet sa Putin.
  Fy faan för det Militärindustriella komplexet (oligarkerna).

  13
  41
  • Jag noterar att du har fått din dagliga briefing från Kreml som nu försöker göra gällande att Kiev försökt mörda Putte. Nu är Putte ett legitimt militärt mål så då är det inte mord utan självförsvar om Ukraina skulle attackerat honom. Men jag antar att eftersom detta är en “speciell militäroperation” så skyddas huvudterroristen av civila lagar i din värld.

   Men med tanke på hur dåliga dessa drönare var verkar de mer vara av kinapuff varianten som putteterroristerna kraschar ner på ukrainska pansarfordon som inte tar någon direkt skada än riktiga patrullrobotar som Ukraina använt för att slå ut bränsledepåer på Krim och östra stranden av Azovsjön.

   35
   11
  • Det var en Rysk så kallad “provokation”. Ryssar brukar göra så för att ha en anledning till vedergällning, när man egentligen inte har någon. Ett välkänt fenomen i “Öststaterna”.
   Det hände för ett tag sedan när man beskyllde Polen för att ha bränt ner några baracker vid Ryska ambassaden i Warszawa.
   Polen känner mycket väl till, att Putin inte gömmer sig i Kreml.

   21
   5
 2. Nu börjar Putin bli helt paranoid, drönarattacker mot Kreml..,,
  Det är dags att sätta punkt för president Vladimir Putin och hans fullständiga vansinneshandlingar.
  Ryssland börjar implementera falsk flagg begreppet.
  Nu kan vi snart börja oroa oss för allt från kemvapen till kärnvapen.
  Ryssland är utan ammunition och militär förmåga då drar man det fega kortet.
  Nu är det dags för specialförband att gå in och eliminera Putin.
  Till och med Kina verkar ha insett vem Putin är.

  46
  14
 3. 5 tummar ner från fascisterna på bloggen håkan dahlberg skriver från tass beware bullshit sweden bss kan vill inte försvara sitt land eller fru Gammeldags Svensk vetifan vart vi har

  44
  13
 4. Zelenskyj är en riddare av extra ordinärt virke!

  Jag förstår att de fega fascisterna är rädda för honom och hans förmåga att samla ett helt folk till motstånd mot den fascistiska klicken i KREML!

  69
  24

Kommentera